منابع آگاه از پیشتاز بودن ائتلاف علاوی بعد از شمارش 99 درصد آرا خبر می دهند

سایت ایلاف- چهارشنبه 24 مارس-  از قول ”منابع آگاه عراقی” نوشته است که بعد از پایان یافتن شمارش وتفکیک 99% آرای تمامی رای دهندگان, لیست العراقیه به رهبری علاوی جلودارست. ولی جزئیات بیشتری را ارائه نداده است.

از سوی دیگر  این روزنامه از قول یک مسئول امنیتی که ترجیح  داد خودش را معرفی نکند, گفت مالکی ظرف دو روز گذشته نشست های مستمری با فرماندهان بلندپایه نظامی نزدیک به خود برگزار کرده است و معتقد است که این مسئله در ارتباط بوده است با تشنج سیاسی موجود و بحران بین دولت و کمیساریای انتخابات. این مقام امنیتی از سیناریوهای مطرح شده در برخورد با این بحران  که بین مالکی و کمیساریای انتخابات به پایان نرسیده  ابراز بدبینی کرد و گفت نشانه هایی وجود دارد که ” وضعیت خوبی را نوید نمی دهد”.

وی افزود ”جنگ جاسوسی متقابل روی تماسهای تلفنی” بین آمریکاییها و دستگاههای مالکی در جریان است, از این جهت که هر طرف می خواهد از مقاصد طرف دیگر مطلع شده و از آن مطمئن شود. از برخی افسران آمریکایی نقل قول شده است که اطلاعیه ای که از سوی مالکی روز شنبه گذشته صادر شده و در آن به استفاده از ارتش تهدید شده, موجب شده که پنتاگون در ارتباط مستمر با دولت باراک اوباما برای بررسی هر تحول محتمل باشد.

وی خاطر نشان کرد که ”آمریکاییها اکنون در حال بررسی این هستند که توافق نامه امنیتی (سوفا) که بین بغداد و واشنگتن امضا شده است چه چیزی را به آمریکا  اجازه می دهد وچه چیزی را نمی دهد..تا بتوانند با هر حالت اضطراری که می تواند اتفاق بیافتد برخورد کنند”. وی توضیح داد که برخی افسران آمریکایی به همتایان عراقی خود تأکید کردند که فرماندهی ارتش آمریکا ” از اینکه امکان وارد کردن  ارتش عراق در هر منازعه ای که در رابطه با نتایج انتخابات رخ دهد, احساس نگرانی می کنند.

این مقام عراقی درباره ادامه تلاشهای مالکی ”برای حفظ هژمونی اش روی ارتش و وزارت دفاع” به تغییر ”تعداد بیشماری از فرماندهان از مواضع حساس پیش از انتخابات اخیر” اشاره کرد. وی گفت ”تعداد زیادی از پست ها تیول حزب الدعوه و یا هر کس که مستقیما از طریق دفتر نخست وزیری تأیید شود و هم چنین از طریق دفتر فرماندهی کل نیروهای مسلح, می باشد. وی خاطر نشان ساخت که نزدیکان به مالکی باعث شدند افسرانی که صلاحیت پستهایشان را ندارند و تنها به حزب الدعوه وفادارند به وزارتخانه های مربوط به امنیت کشور روانه شوند.

اظهارات این مقام عراقی همزمان است با گزارشی که در روزنامه نیویورک تایمز آمریکا دیروز منتشر شده و در آن به دیدار فرمانده نیروهای آمریکا در عراق ری ادیرنو  و سفیر واشنگتن در بغداد کریستفر هیل با نخست وزیر به پایان خدمت رسیده نوری المالکی اشاره شده است.

هرچند این روزنامه گفته است که اودیرنو و کریستفر هیل مطمئن بودند که بحرانی وجود ندارد در عین حال هر دو آنها فورا به سلیمانیه رفتند و با جلال طالبانی رئیس جمهور عراق ملاقات کردند. بیانیه ریاست جمهوری می گوید که در این ملاقات تبادل نظر درمورد آخرین تحولات سیاسی و موضوع انتخابات و نیز چشم اندازهای محتمل روند جاری سیاسی در کشور صورت گرفت. این روزنامه نوشت که نشست های مسئولان بلند پایه آمریکا در عراق با مالکی ودیگر رهبران عراق به دنبال نگرانی هایی صورت گرفت که در مورد بحران سیاسی در کشوری است که ”عادت به تجربه انتقال آرام قدرت” نداشته است.

 ناظران محلی و خارجی ها نسبت به اینکه یک خلأ طولانی به وجود آید و تأثیرات منفی روی امنیت لرزان کنونی داشته باشد, هشدار می دهند. در عین حال آنها انتظار مذاکرات دشواری که هفته ها ادامه خواهد یافت را دارند تا زمانی که دولت آینده بر اساس نزدیکی جریانهای پیروز در رای گیری هفت مارس, تشکیل شود.