استرون استیونسون: یک دیکتاتور جدید عراق را به لبه پرتگاه می کشاند

دستگیری خشونت آمیز عضو برجسته سنی پارلمان  عراق دکتر احمد العلوانی – گام دیگری در سقوط سریع کشور به سوی هرج و مرج، جنگ داخلی و درگیری های فرقه ای است. دکتر العلوانی رئیس کمیته مهم اقتصاد مجلس میباشد. مهم تر  از این،  وی از منتقدان برجسته نخست وزیر نوری المالکی و از مخالفین سرسخت نفوذ ایران در عراق میباشد. وی کسی بود که تظاهرات اخیر بر علیه ظلم و ستم فرقه ای توسط دولت شیعه گرا را در رمادی رهبری نمود و در نامه ای خطاب به نمایندة عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه کاترین آشتون، به وضعت اسفناک حقوق بشر در عراق اشاره نمود و قتل عام مخالفین بی دفاع ایرانی در کمپ پناهندگان در نزدیکی بغداد را نمونه ای از آن خواند.

واکنش تقریباً اجتناب ناپذیر نخست وزیری، که هرروز مستبدتر میشود، اعلام جرم ساختگی تروریسم علیه دکتر العلوانی بود و اینکه در اولین ساعات بامداد شنبه 28 دسامبر نیروهای نظامی بشدت مسلح همراب با 50 خودروی هاموی زرهی و یک هلیکوپتر به سوی منزل دکتر العلوانی در روستایی در استان الانبار جهت دستگیری وی فرستاده شدند. متعاقباً در این درگیری برادر دکتر العلوانی و 8 تن از اقوام و محافظین با ضرب گلوله کشته شدند و خود وی به زندانی در بغداد منتقل شد.
مصونیت قضایی دکتر العلوانی بعنوان نماینده پارلمان براحتی توسط مالکی نادیده گرفته شد با این ادعا که اتهام تروریسم مافوق هرگونه چنین الزاماتی که در قانون اساسی آمده است میباشد. بنظر می رسد که این شیوه کار برای نخست وزیر  یک روال شده است.  
سال گذشته تقربیا در همین ایام بود که خانه و دفتر رابع العیساوی وزیر دارایی سنی عراق مورد یورش نیروهای امنیتی عراق قرار گرفت. 150 تن از محافظین و دستیاران وی دستگیر گردیدند. این دسگیری ها موج عظیمی از تظاهرات در 6 استان سنی نشین عراق به همراه داشت. این حرکات در پی تلاش برای دستگیری نایب رئیس جمهور عراق، دکتر طارق الهاشمی روز بعد از خروج نیروهای آمریکایی از عراق در 19 دسامبر 2011 صورت گرفت. دکتر هاشمی بالاترین سیاستمدار  سنی در دولت عراق و از منتقدین نوری المالکی و حضور ایران درعراق بشمار می آمد. 13 تن از محافظین وی دستگیر و پس از شکنجه محکوم به اعدام شدند. دکتر هاشمی 5 بار غیاباً محکوم به اعدام شده و هم اکنون در ترکیه در تبعید بسر میبرد.
بنظر میرسد که سرکوب آشکار سیاستمداران اهل سنت توسط این نخست وزیر شیعه طبق یک الگوی مشخص به پیش میرود. هر بار که مالکی از تهران دیدار میکند، همانند عروسک خیمه شب بازی دستورات خود را از آیت الله خامنه ای دریافت می کند. وی هربار که از تهران برگشته است دستور دستگیری یکی از رهبران و سیاستمداران سنی را صادر کرده  است. وی همچنین پس از بازگشتن از ایران همواره دستور حمله نظامی به پناهندگانی که در کمپی که مشابه یک زندان است در نزدیک بغداد و 3000 تن از اعضاء سازمان مجاهدین در آن مستقر هستند را صادر کرده است. رژیم ایران از سازمان مجاهدین ایران اپوزیسیون اصلی سیاسی خود شدیداً متنفر است و از آنها میترسد. این رژیم همواره از نخست وزیر عراق خواسته است که این سازمان را از بین ببرد.
در نتیجه حمله خونین نیرهای عراقی برعلیه این سازمان تا کنون بیش از 130 نفر از این زنان و مردان بیدفاع توسط یورش مسلحانه و حملات موشکی کشته شده اند. در 1 سپتامبر 7 نفر از اعضا این سازمان که شش نفر آنان زن بودند توسط نیروهای سوات ربوده شدند و کماکان از سر نوشت آنها خبری بدست نیامده است. رسانه های ایرانی هفته پیش گزارش دادند که یکی از این 7 گروگان در بازداشت نیروهای عراقی به قتل رسیده است. ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد که حفاظت این افراد را به عراق تحویل دادند، از مداخله ممانعت ورزیده اند.
در 27 دسامبر تنها چند روز پس از سفر مالکی به ایران آخرین حمله علیه سازمان مجاهدین انجام گرفت. در این حمله موشکی توسط دهها موشک زمین به زمین و کاتیوشا بر علیه کمپ لیبرتی در نزدیکی فرودگاه بغداد 3 تن از پناهندگان کشته و 71 نفر زخمی گردیدند. در عین حال دولت عراق از تحول دادن کلاه خود و جلیقه های ضد گلوله ساکنان که در کمپ قبلیشان در اشرف بجای مانده است جلوگیری میکند. همچنین 17500 دیوار بتونی حفاظتی – تی وال –توسط نیروهای امنیتی عراق برداشته شده است تا اطمینان کسب کنند که این 3000 پناهنده اهداف آسانی در برابر حملات خونین بعدی باشند. تحت دستورات تهران، مالکی نقل و انتقال پرسنل و تجیهزات نظامی ایران و حزب الله را از طریق خاک عراق برای تقویت دیکتاتور سوریه بشار اسد را تسهیل کرده است.
باز پرداخت تسلیم برده وار مالکی در مقابل خواسته های آخوندها، حمایت ایران از دور سوم نخست وزیری وی میباشد. انتخابات قرار است که در 30 آوریل برگزار گردد. افزایش شورش، درگیری های فرقه ای، نقض حقوق بشر، فساد، شکنجه زندان های مخفی و اعدام های دست جمعی همگی دال از شکست مالکی در انتخابات است. تنها راهی که البته خیلی محتمل است این است که او و متحدان ایرانی اش در یک اقدام هماهنگ و موزون اقدام به تقلب گسترده در انتخابات بکند.
در همین حال غرب که ابلهانه از مالکی حمایت نموده است، در زمانیکه عراق به سمت جنگ داخلی میرود، همچنان عاجزانه در کنار گود نشسته است. زمان آن رسیده است که آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل شهامت از یاد رفته خود را مجدداً پیدا کنند. آنها که با بی ارادگی خود سبب به وجود آمدن یک دیکتاتور جدید در عراق شده اند، دست روی دست گذاشته و نظاره گر ویرانی عراق هستند که سود آن تنها به رژیم ایران میرسد.
استرون استیونسون
نماینده پارلمان اروپا از حزب محافظ کار اسکاتلند و رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا

مقاله استرون استیونسون درنشریهThe Hill، کنگره امریکا 30 دسامبر2013 و خبرگزاری بین المللی UPI یونایتدپرس اینترنشنال 31دسامبر2013به چاپ رسیده است.