علیرضا جعفرزاده به واشینگتن تایمز گفت: ”از زمان قیام ماه ژوئن در ایران, این اولین اقدام اساسی در حمایت از جنبش دموکراسی در ایران توسط اکثریت اعضای کنگره می باشد.”
این قطعنامه دو حزبی که توسط 125 دموکرات و 96 جمهوریخواه مورد حمایت قرار گرفته, وقتی به رای گذاشته شود, تصویب آن توسط مجلس نمایندگان تضمین شده است. این حامیان ازجمله 9 رئیس کمیته مرد, و 2 رئیس کمیته زن و 30 عضو کمیته خارجی مجلس نمایندگان را شامل می شود.
آقای جعفرزاده, ایرانی مخالفی که تاسیسات مخفی هستهیی ایران را در سال 2002 فاش ساخت, گفت: ”این مطمئنا توجه تهران, بغداد و واشینگتن و از همه مهمتر, توجه خیابانهای ایران را جلب خواهد کرد.”
12 رهبر کنگره در هفته گذشته اعلام کردند که آنها حمایت 221 تن برای قطعنامه مجلس نمایندگان ”نسبت به خشونت جاری نیروهای امنیتی عراق” علیه مخالفین ایرانی در کمپ اشرف را به دست آورده اند و از دولت عراق می خواهند تا ”به التزاماتی که به آمریکا در رابطه با تضمین سلامت ”3400 ساکن این کمپ, ازجمله 1000 زن داده, پایبند باشد. این قطعنامه همچنین رئیس جمهور اوباما را ترغیب می کند که برای جلوگیری از رفتار غیر انسانی علیه ساکنین این کمپ که طبق کنوانسیون چهارم ژنو به عنوان ”اشخاص حفاظت شده به رسمیت شناخته شدهاند,”اقدامات ”ضروری و مناسبی” را اتخاذ نماید.
نماینده باب فیلنر, دموکرات از کالیفرنیا و رئیس مشترک کمیته دمکراسی و حقوق بشر ایران در مجلس نمایندگان گفت ساکنین کمپ اشرف ”الهام بخش میلیونها ایرانی” می باشند که مخالف رژیم مذهبی بیرحم در تهران هستند.
او گفت: ”افزایش سرکوبی (سیاسی) در ایران و اقدام به نابودی کمپ اشرف دو روی یک سکه می باشد:و آن عدم موفقیت تهران در بازداشتن قیام مردم ایران است”
ایران برای بازگرداندن ساکنین این کمپ به عراق فشار آورده است. آنها اعضای مقاومت مسلحانه سابق بنام مجاهدین خلق هستند. درست 7 ماه بعد از اینکه ایالات متحده کنترل این کمپ را به عراق تحویل داد, در ماه ژوئیه 2009, نیروهای امنیتی عراق به این کمپ یورش بردند و 11 نفر را کشته و 500 نفر را مجروح کردند. بعد از اینکه صدام حسین در سال 2003 سرنگون شد, سازمان مجاهدین خلق تسلیحات خود را به نیروهای آمریکایی تحویل داد.
برای سالیان, ایران درخواست کرده است که هر دولت خارجی که خواهان معامله با آن است, باید ابتدا سازمان مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت ایران, که گروه فراگیر سیاسی تبعیدیان ایرانی می باشد را به عنوان تروریست در لیست قرار دهد. بعد از اینکه یک دادگاه اروپایی حکم داد که مدارک کافی برای متهم کردن آنها به تروریست وجود ندارد, سال گذشته اتحادیه اروپا این مقاومت را از لیست تروریستی خود حذف کرد.