رئیس جمهور برگزیده مقاومت، مریم رجوی، روز یکشنبه به یک تحقیقات مستقل توسط سازمان ملل در مورد حملات موشکی و قتل عام ایرانیان پناهنده در عراق فراخوان داد. وی گفت: از 4 ماه پیش دولت عراق و اربابش (رژیم ایران)، با تمام قوا برای پوشاندن واقعیت قتل عام 10شهریور (اول سپتامبر) در کمپ اشرف تلاش میکنند. این وظیفه ایالات متحده و اتحادیه اروپاست که ملل متحد را به انجام یک تحقیقات مستقل ترغیب کنند و مانع کارشکنیهای دولت عراق شوند. وی هشدار داد «هر اتفاقی که برای مجاهدان لیبرتی بیفتد، دولت آمریکا و ملل متحد و اتحادیه اروپا، در قبال آن مسئولیت کامل دارند» زیرا آمریکا وظیفه و ظرفیت دارد که همه مجاهدان را به آمریکا منتقل کند اما تا به حال از آن سر باز زده است».
وی تأکید کرد انجام ندادن گامهای عملی عاجل توسط آمریکا، اتحادیه اروپا، و سازمان ملل برای تضمین حفاظت و سلامت ساکنان کمپ لیبرتی، صرفاً باعث تشجیع ملایان و دولت دست نشانده اش در عراق در تکرار جنایتهایشان علیه ساکنان بیدفاع لیبرتی در ابعاد به مراتب بزرگتر خواهد شد.
مریم رجوی، در مقر شورای ملی مقاومت ایران در حومه پاریس در مراسم بزرگی در یادبود قربانیان آخرین حمله موشکی به کمپ لیبرتی، محل استقرار قریب به 3000 عضو سازمان مجاهدین خلق ایران در عراق سخنرانی کرد.
کمپ لیبرتی، در روز 5دی (26دسامبر) مورد اصابت دهها موشک و راکت قرار گرفت که بر اثر آن 4 تن از ساکنان بیدفاع، افراد حفاظت شده طبق کنوانسیونهای ژنو، کشته و 70تن دیگر زخمی شدند. کمپ که در منطقه حفاظت شده فرودگاه بغداد واقع است توسط عوامل مالکی به خواست رژیم ایران مورد حمله قرار گرفت. تا کنون محل اصابت 38موشک شناسایی شده است. برخی از آنها از موشکهای 280 میلیمتری هستند که قدرت تخریبشان نزدیک به 20 برابر موشکهای 107 میلیمتری است.
شخصیتهای فرانسوی شامل منتخبانی از استان وال دواز ازجمله ژان پیر بکه، شهردار اور سور اواز و عضو شورای استانی، شخصیتهایی چون استاندار افتخاری ایو بونه رئیس سابق د اس ت، طاهر بومدرا رئیس سابق دفتر حقوق بشر سازمان ملل در عراق، شخصیتهای مذهبی همچون اسقف گایو، شیخ خلیل مرون مدیر مسجد ایوری و عبدالرحمن دهمانی رئیس شورای مسلمانان دموکرات فرانسه، و تعداد کثیری از ایرانیان و حامیان مقاومت از سراسر اروپا در این مراسم شرکت کردند. سخنرانان تعهدات صریح جامعه جهانی، آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل را یادآوری نمودند. آنها تأکید کردند که هر گونه ملاحظه سیاسی در این رابطه غیر اخلاقی، غیر قابل توجیه و معادل شراکت در جنایت است. آنها از فرانسه به طور خاص خواستند که در شورای امنیت ابتکار عمل را برای حفاظت از ساکنان لیبرتی و همچنین به جریان انداختن تحقیقات در مورد کشتار در اشرف به دست گیرد.
رجوی جامعه بینالمللی به ویژه آمریکا ، اتحادیه اروپا ، ملل متحد و شورای امنیت ملل متحد را به اقدامهایی عاجل برای نجات جان این پناهجویان بیدفاع فراخواند. وی موظف کردن دولت عراق به تأمین حداقل الزامهای امنیتی در لیبرتی و آزادی بلادرنگ هفت گروگان اشرفی؛ انجام تحقیقات جامع و مستقل و شفاف و بی طرف درباره جنایتهای 10شهریور در اشرف و 5دی در لیبرتی توسط ملل متحد، و کنار گذاشتن ملاحظات سیاسی و انتقال پناهجویان ساکن لیبرتی به خصوص مجروحان و بیماران به کشورهای اروپایی یا آمریکا را از جمله این اقدامها خواند.
حمله موشکی به لیبرتی در حالی صورت گرفت که در روز اول سپتامبر، 52نفر از ایرانیان پناهنده در عراق در یک حمله توسط نیروهای دولت عراق بنا بر خواست رژیم ملایان به طور جمعی اعدام شده و7 نفر از آنها به گروگان گرفته شده بودند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
15 دی1392 (5ژانویه 2013)