استاندارد زندگی در تهران و شهرهای دیگر جهان

مؤسسه‌ی بین‌المللی "شرایط کار در خارج" (ئی سی ای ECA) استاندارد زندگی در ۲۵۴ شهر بزرگ جهان را بررسی کرده است. برن و کپنهاک بر سکوی نخست ایستاده‌اند. بغداد آخرین رتبه را دارد و تهران تنها ۲۳ رده از بغداد جلوتر است.

مؤسسه‌ی معتبر بین‌المللی "شرایط کار در خارج" هر سال استاندارد زندگی در شهرهایی را که بازرگانان و نمایندگان شرکت‌های بین‌المللی به آنها رفت‌وآمد دارند، زیر ذره‌بین قرار می‌دهد. هدف این پژوهش، کمک به شرکت‌ها و مؤسسه‌هایی است که نمایندگان خود را به این شهرها می‌فرستند. آنها می‌توانند بر اساس یافته‌های مؤسسه‌ی "ئی سی ای" حقوق ومزایای کارکنان خود را تعیین کنند.
در این پژوهش‌ها شرایط زندگی بازگانان و نمایندگان شرکت‌ها، هم در محل اقامت خودشان و هم در شهرهایی که آنها موقتا برای کار در آنها زندگی می‌کنند در نظر گرفته می‌شود. مثلا برای بسیاری از بازرگانان آسیایی، سنگاپور محبوب‌ترین محل هم برای کار و هم برای زندگی است، در صورتی که بیشتر بازرگانان اروپایی به این شهرچندان علاقه‌ا‌ی ندارند.
"بهترین‌ها و بدترین‌ها"
 
برن در صدر لیست "ئی سی ای"
میرا پاتاک ، سخنگوی مؤسسه‌ی "ئی سی ای" می‌گوید: «تاسیسات زیربنایی عالی، بهداشت و درمان درجه‌ی یک، آلودگی هوای بسیار کم، آمار پایین بزهکاری و یک فضای چندفرهنگی مطلوب؛ همه‌ی این عوامل شهر برن و کپنهاک را نزد بازرگانان محبوب کرد‌ه‌اند.»
این دو شهر مشترکا مقام نخست را کسب کرده‌اند.
در آخرین رده (۲۵۴) بغداد قرار دارد و پیش از آن، یعنی در رده‌ی ۲۵۳ نام کابل به چشم می‌خورد. علت این امر، بیش از هر چیز ناامنی در این شهرهاست. البته بر اساس نتایج این پژوهش، کراچی پاکستان (۲۵۲) و پیونگ یانگ، پایتخت کره‌ی شمالی (۲۵۱) خیلی بهتر از بغداد و کابل نیستند.


آلمان و اروپا
از آلمان ۶ شهر انتخاب شده بودند: برلین، بن، دوسلدورف، فرانکفورت، مونیخ وهامبورگ. همه این شهرها در میان "بهترین‌۱۵ شهر جهان" هستند.
بر اساس پژوهش "ئی سی ای" شهرهای بن، دوسلدورف و فرانکفورت بالاترین استاندارد زندگی را در خود آلمان دارند. پس از آنها مونیخ (۱۱)، هامبورگ (۱۳) و برلین (۱۵) قرار گرفته‌اند.
شهرهای آلمان در مقایسه با بسیاری از شهرهای معروف اروپایی، مانند رم (۳۶)، لندن (۳۱)، استکهلم (۲۱) و پاریس (۲۰) وضعیت بهتری دارند.
به اعتقاد پژوهشگران "ئی سی ای" در میان شهرهای اروپای شرقی، استاندارد زندگی در لوبلیانا، پایتخت اسلوانی (۲۷) و زاگرب (۴۵) پایتخت کرواسی بالاتر از بقیه شهرهاست.
از نظر "امنیت شخصی" و "کیفیت هوا"، می‌توان گفت که شهرهای روسیه (۱۳۰) و سنت‌پترزبورگ (۱۳۱) در مقیاس اروپایی "رفوزه" شده‌اند.
آسیا و هندوستان
محبوب‌ترین شهر آسیایی نزد بازرگانان کشورهای گوناگون، سنگاپور است که در رده‌ی ۵۵ قرار گرفته است. یوکوهاما (۶۲) و هنگ کنگ (۶۳) هم برای آنها شهرهای مطلوبی هستند.
آلودگی هوا در دهلی نو (۱۸۸) و پکن (۱۲۷) باعث شده است که این بازرگانان و نمایندگان شرکت‌های بین‌المللی با رغبت کمتری به این شهرها سفر کنند. اصولا بازرگانان وضعیت بهداشت و سلامتی را در آسیا نامناسب می‌دانند.


  نمایی از تهران
تهران تنها شهر ایران است که پژوهشگران "ئی سی ای" به آن پرداخته‌اند. پایتخت ایران در رده‌ی ۲۳۱ جا گرفته و با بغداد ۲۳ رده فاصله دارد.
نام تهران در بیانیه‌ی مطبوعاتی "ئی سی ای" برده نشده است. در پی تقاضای بخش فارسی دویچه وله یکی از مسئولان این مؤسسه لیست کامل کشورها و نیز علت اینکه چرا استاندارد تهران اینچنین محاسبه شده را اعلام کرد. «تفاوت فرهنگی، تعداد کم خارجیان، جاده‌ها و تاسیسات زیربنایی بد، کمبود رسانه‌های بین‌المللی باکیفیت، نبود امکانات برای گذراندن وقت آزاد و مشکل زبانی از جمله معضلاتی هستند که تهران را به پایین جدول سوق داده‌اند. توصیه‌ی مؤسسه‌ی ما برای اضافه حقوق کسانی که قرار است در تهران کار کنند، ۳۰ درصد است. این بالاترین رقمی است که ما برای کشورهایی که استاندارد زندگی در آنها پایین است، توصیه می‌کنیم.»
آفریقا
قاره‌ی آفریقا در مجموع برای بازرگانان و نمایندگان شرکت‌های بین‌المللی زیاد جذاب نیست. علت این امر معضلات احتماعی و امنیت شخصی ذکر شده است. شهر تونس که در فهرست مؤسسه‌ی "ئی سی ای" رده‌ی ۷۹ را به خود اختصاص داده، محبوب‌ترین شهر آفریقایی نامیده شده. پس از آن کیپ تاون (۹۵) و ژوهانسبورگ (۹۹) قرار گرفته‌اند.
آمریکا
برای بازرگانان اروپایی‌، ونکوور (۲۱) مجبوب‌ترین شهر آمریکای شمالی است. آنها علاوه بر ونکوور، به دو شهر دیگر کاناد، تورنتو (۲۵) و اوتاوا (۲۷) هم با رغبت سفر می‌کنند. بوستون در مقایسه‌ی بین‌المللی رتبه‌ی ۳۲ را کسب کرده است.
مهم‌ترین معضلی که در رابطه با آمریکای جنوبی نام برده شده، کیفیت هواست. مثلا شهر مکزیکوسیتی به دلیل آلودگی بیش از حد هوا در رده‌ی ۱۳۴ قرار گرفته است. معضل دیگر "امنیت شخصی" است که باعث شده سائو پاولو و ریودوژانیرو بطور مشترک رتبه‌ی ۱۲۴ را کسب کنند.

دویچه وله