سایت انگلیسی پروگرسیو: اکثریت کنگره آمریکا به حفاظت از ساکنان کمپ اشرف فراخوان می دهند

در میان هیاهو برسر لایحه بیمه، این نمونه کوچک و مهمی از گرایش دوحزبی در کنگره آمریکا بود که در آن رؤسای دو حزب نسبت به شرایط و رفتار با پناهندهای ایرانی در کمپ اشرف در عراق ابراز خشم کردند.
واشینگتن ـ پنجشنبه 25 مارس 2010 (5 فروردین 1389) -  نماینده کنگره باب فیلنر (دمکرات- کالیفرنیا)، رئیس کمیته امور سربازان بازنشسته ارتش آمریکا، و نماینده ایلینا رز لهتینن (جمهوریخواه- فلوریدا), رئیس نمایندگان جمهوریخواه در کمیته امور خارجی کنگره آمریکا، بهمراه ده تن از همکارانشان، از جمله سه نماینده از کمیته امور خارجی کنگره، در یک کنفرانس مطبوعاتی حمایت اکثریت از هردو حزب کنگره را از حقوق بشر و حفاظت ساکنان کمپ اشرف در عراق اعلان کردند.

در اظهاراتش، نماینده فیلنر اعلان کرد که بدنبال حمله مرگبار ژوئیه گذشته توسط نیروهای امنیتی عراق به ساکنان بی سلاح کمپ اشرف، مسکن 3400 عضو اپوزیسیون اصلی ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران (پی ام او آ ی/ام ای کی)، یک قطعنامه (قطعنامه 704 کنگره) را معرفی کرد که “خشونت مستمر توسط نیروهای امنیتی عراق علیه ساکنان اشرف را محکوم میکند؛ از دولت عراق می خواهد که به تعهدات خود به ایالات متحده در تضمین سلامت دائمی کسانیکه در قرارگاه اشرف زندگی میکنند پایبند باشد؛ و از رئیس جمهور آمریکا می خواهد که کلیه اقدامات لازم و مناسب برای پایبندی آمریکا به تعهداتش” به تضمین حفاظت ساکنان قرارگاه اشرف را انجام دهد.
اکثریت اعضای کنگره آمریکا که مشترکا این قطعنامه را اسپانسر کرده اند شامل 11 تن از رؤسای کمیته ها، 13 روسای فراکسیون حزب اپوزیسیون در کمیته ها؛ 54 تن از رؤسا زیر کمیته ها؛ 49 تن از روسای فراکسیون اپوزیسیون در زیرکمیته ها؛ و 30 تن از اعضاء کمیته امور خارجی کنگره, می شود.
نماینده رز لهتینن تأکید کرد که نظر به نقض مکررا تضمیناتی که دولت عراق به آمریکا داده است مبنی براینکه با ساکنان کمپ اشرف رفتار انسانی می شود، “آمریکا موظف است کلیه اقدامات لازم و مناسب را برای پایبندی به تعهدات مان به عمل آورد”. قانونگذار فلوریدا اضافه کرد که “ما باید به ساکنان قرارگاه اشرف پیام روشنی بدهیم که کنگره آمریکا در کنار آنها ایستاده است.”
نماینده کنگره اد تاونز (دمکرات- نیویورک)، رئیس کمیته حسابرسی و اصلاحات دولتی در کنگره آمریکا ماهیت دو حزبی حمایت از کمپ اشرف را ستود و گفت “بسیار مهم است که به کار جمعی که صورت گرفته ادامه بدهیم ... تا تغییری را که امروز بیش از هرموقع دیگری به آن احتیاج داریم محقق کنیم.”
نماینده دینا روهراباکر، عضو ارشد کمیته خارجی کنگره امریکاو از روسای مشترک گروه پارلمانی حقوق بشر و دموکراسی در کنگره امریکا، اظهار کرد که “ما باید مطمئن شویم که هرکس که با رژیم ملایان میجنگد و آن را با یک دولت دموکراتیک جایگزین میکند، متحد مردم آمریکا است و باید مانع این بشویم که کسی به  آنها آزار و اذیتی برساند. این بخصوص درباره افراد قرارگاه اشرف صدق می کند.”
نماینده کنگره تد پو (جمهوریخواه- تگزاس)، عضو زیرکمیته تروریسم، عدم گسترش (اتمی-م) و تجارت در کمیته امور خارجی کنگره، گفت: “مهم است که ما همواره هشیار باشیم و به ساکنان قرارگاه اشرف نشان بدهیم که صدای آنها در آمریکا شنیده میشود ... ما در برابر کسانی که می خواهند به ساکنان قرارگاه اشرف آسیب برسانند ساکت نخواهیم ماند تا آنها راه شرورانه خود را ادامه بدهند و اشرفی ها را  در محل و مناطق دورافتاده پراکنده کنند.”
نماینده لینکلن دیاز بالارت (جمهوریخواه- فلوریدا) رژیم ایران را “رژیم اراذل و اوباش” نامید و اضافه کرد “این بسیار قابل توجه است که اکثریت کنگره آمریکا در رابطه با یک موضوع مهم و خشونتی که علیه افراد بیگناه اشرف انجام  شده هم نظر شوند. . بنابراین قطعنامه  را به جلسه رسمی کنگره می بریم و تصویب می‌کنیم و روی موضوع متمرکز خواهیم ماند.”
نماینده کنگره ماریو دیاز بالارت حمله به اشرف را “یک قتل عام با قساوت کامل” توصیف کرد و تأکید کرد که تنها راه “برای برخورداری آنها از آزادی و امنیت کامل داشتن یک کشور آزاد است.”
نماینده کنگره فیلنر اضافه کرد که “دولت باید سازمان ملل را تشویق کند نقش بسیار فعالتری در رابطه با کمپ اشرف ایفا کند و نقش تیم مانیتور کننده سازمان ملل در اشرف را به یک حفاظت کننده از ساکنان ارتقاء دهد تا مطمئن شود که به حقوق و امنیت آنها احترام گذاشته شده و تمام محدودیتهای ضد انسانی دولت عراق بر آنها برداشته شود.”
خانم مریم رجوی،  رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، نیز در یک پیام ویدیویی از پاریس کنفرانس مطبوعاتی را خطاب قرار داد. او با تأکید بر اینکه حمایت اکثریت کنگره از اشرف بیانگر توجهات شما به جایگاه مقاومت ایران و بویژه اشرف، به مثابه، یک عنصر تعیین کننده برای مقابله با این رژیم ضدبشری در تهران است. خانم رجوی خطاب به امضا کننده های این قطعنامه گفت “ضمن قدردانی از تلاشهای شما، مایلم از شما درخواست کنم به تلاشهای تحسین برانگیز و بشردوستانه خود ادامه دهید تا یقین شود “حفاظت ساکنان اشرف تا زمانیکه نیروهای آمریکایی در عراق هستند تضمین شود؛ اختیارات هیئت همیاری سازمان ملل در عراق به تضمین حقوق ساکنان اشرف گسترش یابد. سازمان ملل حفاظت اشرف را بعهده گیرد و یک نیروی حافظ صلح سازمان ملل در اشرف مستقر شود؛ کلیه محدودیت ها و محاصره اعمال شده توسط دولت عراق بر اشرف در 14 ماه گذشته برداشته شود.”
نمایندگان جان بوزمن (جمهوریخواه، آرکانزاس) عضو کمیته امور خارجی، ترنت فرانکس (جمهوریخواه-آریزونا) عضو کمیته قوای مسلح در کنگره، دان لانگرن (جمهوریخواه، کالیفرنیا) و آل گرین (دمکرات - تگزاس) عضو کمیته امنیت کشور، و جودی چو (دمکرات - کالیفرنیا) عضو کمیته قضایی کنگره نیز در این کنفرانس مطبوعاتی سخنرانی کردند.
اعضای کنگره و کارمندان آنها و همچنین نمایندگان سفارت های خارجی، کارشناسان معروف سیاست خارجی و شخصیت های حقوق بشری در این کنفرانس مطبوعاتی شرکت کردند.