روز سه شنبه اول بهمن (21ژانویه) در یک جلسه در کاخ لوکزامبورگ سنای فرانسه شماری از سناتورهای فرانسوی شامل همه تمایلات سیاسی این کشور با اشاره به وضعیت نگران کننده بیلان حقوق بشر در ایران و نقش تنش آفرین رژیم ایران در بحرانهای کشورهای منطقه به ویژه سوریه و عراق به اتخاذ یک سیاست جدی و مؤثر در قبال ایران فراخواندند. آنها با صدور بیانیه یی همچنین بر لزوم حفاظت از اعضای اپوزیسیون ایران که طی سال گذشته در معرض کشتار و حملات مرگبار در عراق قرار گرفتند، تاکید کردند و از دولت خود خواستند که از نفوذ خود در شورای امنیت ملل متحد برای تضمین تدابیر حفاظت برای ساکنان لیبرتی استفاده نماید و روی دولت عراق فشار بگذارد که سرنوشت 7 نفر ربوده شده طی کشتار 1 سپتامبر در اشرف را روشن نماید.
بیانیه سناتورهای فرانسوی که توسط سناتور ژان پیر میشلاعلان شد، از دولت این کشور میخواهد که در جلسه آتی شورای حقوق بشر در ماه مارس انجام یک تحقیق مستقل، جامع و شفاف در مورد حمله اول سپتامبر به پناهجویان ایرانی مستقر در کمپ اشرف توسط کارشناسان بین المللی را خواستار شود.
خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران سخنران اصلی این جلسه بود که به دعوت کمیته فرانسوی برای ایران دموکراتیک ودر استانه تشکیل کنفرانس ژنو 2 برگزار شد. وی دخالتهای گسترده رژیم ملاها در سوریه را اصلی ترین مشکل این کشور نامید و گفت: تنها راه حل پایان دادن به دیکتاتوری و وحشیگری در سوریه، خلع ید از رژیم ایران در این کشور است.
در این برنامه که با شرکت خانم بریسا خیاری، نایب رئیس سنا برگزار شد، شماری از سناتورها از جمله آلن نری، برنارد فورنیه، خانم بریژیت آلن، نماینده مجلس، خانم ادیت کرسون نخست وزیر سابق، آلن ویوین وزیر کشور سابق، فردریک آنسل، محقق و استاد دانشگاه، پیر برسی، رئیس انجمن حقوق بشر نوین، ریموند تنتر، عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا، خانم رژین دو فورژ، نویسنده سخنرانی کردند.
مریم رجوی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به عملی شدن توافق موقت کشورهای 5 +1 و رژیم تأکید کرد.
رویکرد آمریکا و غرب در مذاکرات ژنو و توافقنامه اتمی 24نوامبر ازعارضه مماشات رنج می برد. هرچند مداخله فرانسه قدری آن را تصحیح کرد.
اجرای این توافقنامه که از روز گذشته آغاز شده به این معنی است که ملاها زیر فشار نارضایتیها و بحرانهای داخلی به یک گام عقب نشینی تن دادهاند. اگر غرب قاطعیت به خرج میداد، در همین مرحله برنامه بمب اتمی ملاها جمع میشد اما فرصت هنوز باقی است.
رجوی تاکید کرد: دولتهای غرب باید این رژیم را وادار به پذیرش و اجرای کامل پروتکل الحاقی و بازرسیهای سرزده کنند. آنها باید ملاها را به تعطیلی کامل سایتها و پذیرش قطعنامههای شورای امنیت وادار سازند.
رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران همچنین سیاست غرب را در قبال جنبش مقاومت که کلید تغییر در ایران را در دست دارد، سیاستی اشتباه خواند و گفت: در این دو دهه غرب حقوق بشر و آزادی و مقاومت مردم ایران را قربانی معاملاتش با ملاها کرده است. وی با اشاره به افشاگریهای مقاومت ایران و هشدارهای پیاپی اش در دو دهه گذشته نسبت به خطر رژیم ملاها در منطقه، که باعث گسترش بنیادگرایی میشود، گفت: متأسفانه دولتهای غرب با سیاستهای اشتباه خود این هشدارها را نادیده گرفتند.
رجوی سکوت و بی عملی ایالات متحده و دولتهای اتحادیه اروپا در قبال کشتار پیدرپی مقاومان ایرانی در اشرف و لیبرتی در سالهای اخیر را مورد انتقاد قرار داد.
وی وضعیت پناهجویان در این کمپ را بحرانی خواند و گفت: ملاها و دولت دست نشانده آنها قصد دارند با استفاده از اوضاع بحرانی عراق، به یک کشتار وسیع در لیبرتی دست بزنند و آن را حمله القاعده معرفی کنند. وی از دولت فرانسه خواست این پرونده را به شورای امنیت ملل متحد ارجاع دهد تا حفاظت ساکنین لیبرتی تا انتقال آنها به ایالات متحده یا اروپا تضمین شود. وبا استفاده از جایگاه خود در شورای امنیت و اتحادیه اروپا و با استفاده از نفوذ خود در عراق به آزادی هفت گروگان اشرفی که در دست دولت عراق اسیرند، انتقال فوری پناهجویان ساکن لیبرتی به کشورهای اروپایی و آمریکا ، تأمین تجهیزات مبرم امنیتی در لیبرتی، استقرار شبانه روزی ناظران ملل متحد همراه با یک تیم کلاه آبی در داخل لیبرتی، انجام یک تحقیقات جامع و مستقل درباره قتل عام اشرف توسط ملل متحد و فروش اموال اشرف توسط نماینده قانونی ساکنان برای تأمین هزینه های بازاسکان آنها کمک نماید.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
اول بهمن 1392 (21ژانویه 2014)