خبرگزاری سپاه تروریستی قدس با نقل اظهارات یکی از کارگزاران رژیم تحت عنوان «کارشناس هستهای» نوشت:
توافق ژنو، سندی است که در آن تیم مذاکرهکننده پذیرفته نظام یک استثنا در جامعه بینالمللی است و غربیها کاملا حق دارند با ما به عنوان یک عضو عادی جامعه بینالمللی که مثل همه اعضا حقوق و تکالیفی دارد رفتار نکنند... خودمان هم قبول داریم که غربیها حق دارند با ما به عنوان یک مورد ویژه رفتار کنند و تحت فشارمان بگذارند. این تبعات بسیار خطرناکی برای امنیت ملی ما دارد
در توافق ژنو مطلقا بحثی درباره به رسمیت شناخته شدن حق غنیسازی ایران وجود ندارد.
هر زمان آمریکا اراده کند میتواند تعلیق تمام غنیسازی حتی غنیسازی 5 درصد را درخواست کند.
ادبیات برچیدن دقیقا در توافق ژنو آمده است. در گام نهایی برنامه باید از ابعاد مختلف محدود شود و این محدود شدن دقیقا و مستقیما یعنی برچیده شدن بخشهایی از برنامه غنیسازی فعلی.
دولت مجبور است برای اینکه جواب افکار عمومی را بدهد دستاوردهای خود را در حوزه هستهای بزرگنمایی کند و حتی به نمایندگی از آمریکا از اقدامات آنها دفاع کند.
کل داستان تحریم در توافق ژنو این است که اولا برای 6 ماه 6 کشوری که از ایران نفت میخرند موظف به کاهش 20 درصدی خریدشان نخواهند بود و میتوانند سطح فعلی خرید نفت را حفظ کنند.
تحریمهای اساسی نفت، بانک، بیمه و امثال اینها اصلا دست نمیخورد. اینها را نگه داشتهاند برای گام آخر که از نظام درخواست خواهند کرد در ازای آن برنامه صنعتی غنیسازیاش را جمع و اوراق کند. این یعنی یک معامله کاملا نامتوازن.
توافق ژنو گام آخر را ندارد! در توافق ژنو یک گام نهایی تعریف شده که چند سال زمان دارد.
با سرعت و ظرفیت فعلی غنیسازی حتما بیش از دو سال طول میکشد تا ایران بتواند این مواد را جایگزین کند که البته این زمان بسیار خوشبینانه است.
این روش را به پروندههای دیگر هم بسط خواهند داد. همین حالا در حوزه منطقه و حقوق بشر هم میگویند ایران باید اقدامات اعتمادساز انجام بدهد.
1بهمن 92