گفتگوهای غیرمستقیم بین دو هیئت ائتلاف ملی سوریه و رژیم بشار اسد، که از روز جمعه آغاز شده است، تحت نظارت اخضر ابراهیمی نماینده ملل متحد صورت میگیرد.
به گزارش العربیه، ائتلاف ملی سوریه گفت روز جمعه حاضر نیست قبل از اینکه هیئت رژیم سوریه تصمیمات ژنو1 را قبول کند، با آن وارد گفتگوهای مستقیم بشود.
احمد جربا رئیس ائتلاف ملی سوریه روز قبل در یک کنفرانس خبری گفت ما به آینده ای بدون اسد در سوریه می نگریم. اسد و رژیمش دیگر به تاریخ پیوسته اند، هیچکس نباید تردیدی داشته باشد که دوران این رژیم پایان یافته است. این رژیم مرده است.
جان کری وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با تلویزیون سی ان ان در مورد دلیل حذف رژیم آخوندی از کنفرانس ژنو 2 گفت: روشن است ما نسبت به ضرورت اینکه کشورهای مشخصی به راهحل کمک کنند و نه اینکه بخشی از مشکل باشند، آگاه هستیم. در رابطه با شرکت رسمی رژیم ایران در این کنفرانس، استاندارد مورد نیاز برای شرکت بسیار روشن بود. ما همواره گفتیم کشورهایی که خواهان حمایت از ژنو1 هستند، که از ماه ژوئن 2012 چهارچوب تلاشهای ما برای حلوفصل مسأله سوریه بوده است، (باید بیانیه ژنو1 را امضا کنند) و کشورها یکی بعد از دیگر آن را امضا کردند. لذا چیزی که باید از خودتان سؤال کنید این است که چرا رژیم ایران این بیانیه را امضا نمیکند. چرا مانند بقیه کشورها موافقت نمیکنند؟
وزیر خارجه آمریکا، درباره حمایت بشار اسد از تروریسم در منطقه گفت: همسایگان سوریه همه درک میکنند که هیچ صلح و ثباتی در آن منطقه و حتی هیچ اتحادی در خود سوریه نمیتواند وجود داشته باشد، مگر آنکه بشار اسد کنار گذاشته شود.
سی ان ان -2بهمن92
جان کری وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه العربیه نیز گفت ما بر اساس اعمال رژیم ایران در سوریه حکم صادر میکنیم نه بر اساس حرفها. وی همچنین پیرامون توافق ژنو بین رژیم ایران و کشورهای 5+1 گفت، توافق با رژیم ایران به معنی عقب نشینی ما از متحدانمان نیست... در صورت عدم پایبندی رژیم به تعهداتش در توافق هستهای ژنو، گزینه نظامی وارد میشود. کری ادامه داد رژیم ایران از تروریسم حمایت می کند.
تلویزیون العربیه -3بهمن92
وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با تلویزیون الحره، راجع به احتمال کاربرد گزینه نظامی علیه رژیم اسد نیز گفت: رئیسجمهور اوباما هرگز در رابطه با سوریه هیچ گزینهای را از روی میز برنداشته است. فکر میکنم او اینرا بهوضوح بیان کرد. وقتی که او تصمیم گرفت از نیروی نظامی استفاده کند، او این تصمیم را در چهارچوب بهکارگیری تسلیحات شیمیایی گرفت. مسأله تسلیحات شیمیایی حل شد و اوباما این گزینه را روی میز باقی گذاشت تا زمانی که تبعیت کامل سوریه نسبت به این توافق حاصل شود. لذا رئیسجمهور کاملاً این گزینه را در ارتباط با مسأله تبعیت از مسأله سلاحهای شیمیایی روی میز باقی گذاشته است، و بسته به اینکه در آینده چه اتفاقی بیفتد، رئیسجمهور هیچگاه هیچ گزینه ای را از روی میز برنمیدارد.
4بهمن92