سخنرانی نمایندگان برجسته مجلسین انگلستان و حقوقدانان ارشد در همبستگی با مقاومت ایران

همبستگی با مقاومت ایران

دفاع از حقوق  مجاهدان اشرفی
تعهدات انگلستان، آمریکا و ملل متحد
برای حفاظت لیبرتی و آزادی گروگانها

لرد دالاکیا، معاون رهبر حزب لیبرال دموکرات انگلستان


خانم رجوی، دوست من آلکس کارلایل، بارونس بوتروید، دوستان، 3 دلیل وجود دارد که من اینجا حضور دارم. نخست احترامات خودم را تقدیم خانم رجوی کنم بابت رهبری تان برای این جنبش
دلیل دوم بسیار ساده است. نمیدانم که شما مطلعید یا خیر، ولی من وارد مجلس عوام نمی شوم مگر اینکه دوستانم در اینجا روزانه به من یادآوری کنند که برای آرمان (مردم) ایران تلاش کنم و ما خیلی خوشوقت هستیم.
دلیل سوم هم بسیار ساده است. حدود یک هفته پیش همسرم از چند فرد ایرانی تماس تلفنی دریافت کرد که میگفتند آنها میدانند من چه کسی هستم، آنها میدانند که من از جنبش نادرستی حمایت میکنم، آنها میدانستند که جانم در خطر خواهد بود، و مهمتر از این، هر جا که بروم در تعقیب من خواهند بود. من میخواهم بار دیگر به آنها بگویم که من اینجا هستم و از هیچ تهدیدی در این رابطه ترسی ندارم.
زمانی که ما تلاش میکردیم جک استرا را قانع کنیم سازمان مجاهدین را از لیست خارج کند. او حاضر به این کار نبود. مسأله این بود که وقتی آن اطلاعات به دست آمد و لرد اسلین این مسائل را در دادگاههای انگلستان دنبال میکرد، این موضوع بسیار روشن شد که جک استرا تا گردن درگیر مماشات با رژیم ایران بود. او وزیر خارجه وقت بود و پیام من به جک استرا این است که در پایان این دوره پارلمانی تو بازنشسته خواهی شد. حداقل اصول خودت را فراموش نکن، که موضوع، آزادی، عدالت و صلح است، و این را برای مشتی دلار نفروش.
میخواهم مطمئن شوم، همانطور که در گذشته شده است، که ضبط و فیلمبرداری این جلسه به طور خاص به دست اشرفیها در لیبرتی برسد، و هر جای دیگر که مخالفان حضور دارند، تا آنها ببینند که جهان فراموششان نکرده است. موضوع بسیار روشن است. من، مانند لرد کارلایل، در مورد وضعیت افراد در کمپ لیبرتی نگران هستم. نمیدانم چه بلایی بر سر آنها میآید، اما اگر یک درس در این رابطه بگیریم، درس بسیار روشنی است. ما باید به دولت عراق هشدار بدهیم، باید به ملل متحد هشدار دهیم و باید به دادگاه جنایی بینالمللی بگوییم شما مسئول وضعیت 7 نفری هستید که از آن کمپ ربوده شدند. اگر آسیبی ببینند، ما شما را تعقیب کرده و در نهایت مطمئن خواهیم شد که به پای عدالت کشیده شوید. بنابراین، آنها را آزاد کنید. من فکر میکنم به اندازه کافی در مورد عدم وجود اعتماد صحبت شده است، یعنی در مورد ملایان در ایران. مانند همکارانم، من به موضع آنها درمورد تسلیحات هستهیی اعتماد نمیکنم.
بنابراین از اینجا به کجا میرویم؟ فکر کنم یک موضوع دیگر که به ندرت آن را مطرح کردهایم ملل متحد است. مالکی ممکن است در مورد موضع خودش صحبت کند، اما در نهایت وضعیت افراد کمپ لیبرتی در دستان ملل متحد است.
در نهایت اجازه بدهید بگویم که من اینجا هستیم تا از خانم رجوی، از اصولی که بارها و بارها در مورد آن صحبت کردهایم، حمایت کنم و به رژیم ایران بگوییم به حقوق بشر افراد احترام بگذار. نمیتوانید آنها را نابود کنید. زندانیان سیاسی که در زندانهای ایران حضور دارند را آزاد کنید و به حلق آویز کور زنان و کودکان و همچنین افراد دیگری که با شما مخالفت میکنند، خاتمه دهید. اما از همه مهمتر، بالاخره زمان آن رسیده است که مشکلات در مورد ایران و تلاش برای حل و فصل برنامه هستهیی آن به پایان برسد. همچنین رژیم ایران باید دخالت در امور کشورهای دیگر را هم متوقف کند.
فقط میخواهم این را بگویم که هیچ موضوعی نیست که ما حول آن بخواهیم مذاکره کنیم تا زمانی که ببینیم ایران یک کشور آزاد با حقوق بشر و آزادی برای همه مردم ایران باشد.

  
لرد کلارک، عضو برجستة مجلس اعیان انگلستان
 با تشکر از شما و خانم رجوی. از بابت صدایم معذرت میخواهم. میخواهم از استقبالی که از ما کردید تشکر کنم. دیدن دوستانمان در میان صفوف بسیار خوشحال کننده بود. ازجمله کسانی که در اعتصاب غذای اخیر درد و رنج تحمل کردند. افرادی مثل سوسن. سوسن شجاعانه برای هفتهها به همراه همکاران خود در آنجا ایستاد و من به تو درود میفرستم و خوشحالم که حضوری میتوانم این را بگویم.
 مثل همیشه من تحت تأثیر رهبری خانم رجوی قرار میگیرم و فکر میکنم که روحیة همه ما را ارتقا خواهد داد، اما کاری که ما داریم راز پوشیده‌یی نیست بلکه روشن است که باید سخت کار کنیم. بنابراین از نظر من فاز بعدی فعالیتهای ما این است که آن چه را در حال وقوع است، افشا کنیم. اول از همه این افسانه که روحانی نوعی مدره است را افشا کنیم. در حالی که حقیقت چیز دیگری است. من نمیخواهم وارد سابقة وحشتناک او شوم و اینکه چه کارهایی انجام داده است. کافی است بگوییم این «مدره» هیچ کاری برای توقف اعدامهایی که روزانه صورت میگیرند و رئیس کمیتهمان توضیح داد، انجام نداده است. روحانی و وزیر خارجهاش باید افشا شوند. این فردی است که دیروز گفته است همه کشورهای دنیا در رابطه با توافق هسته یی موضوع را اشتباه برداشت کردهاند، یعنی که همه ما اشتباه فهمیدیم و او درست فهمیده است! او میگوید که آنها هیچ چیزی را اوراق نکردند و فعالیتهای آنها همچنان ادامه دارد. اما مهمتر از همه و آن چیزی که سالها پیش من را درگیر این قضیه کرد سابقة هولناک نقض حقوق بشر است. ما باید به مردم خودمان در اینجا و دولتها و هر کسی که گوش میکند بگوییم کارنامة حقوق بشر این رژیم رعب آور باید افشا و متوقف شود. ما باید این وزیر خارجة (رژیم ایران) را افشا کنیم. ما باید همه دروغها را افشا کنیم. پیام کوتاه من امروز مثل همیشه است. اولاً دعاها و امیدهایمان برای آیندة دوستان عزیزمان در آن کمپ (لیبرتی) و بعد برای مردم ایران که به دنیای خارج مینگرند تا در برابر جنایات روزانه یی که در ایران صورت میگیرد، کمی آرامش پیدا کنند. پیام ما به آنها این است که ما با شما هستیم، با شما خواهیم ماند و اگر خدا بخواهد ما به آزادی که شما بسیار شایستة آن هستید خواهیم رسید. با تشکر.

لرد مگینس، عضو مجلس اعیان انگلستان
خانم رجوی عزیز اجازه بدهید بگویم همیشه باعث افتخارم است که در حضور شما و سایر اعضای این سازمان باشم. مفتخرم که در اینجا حضور داشته باشم و از دعوتتان تشکر میکنم. تا به حال چیزی در اینجا گفته نشده که با آن مخالف باشم. ما باید به طور جمعی ببینیم که دولت ما چه میگوید و چه میکند. به عنوان کسی که 31 سال است در پارلمان بودهام، برایم آزار دهنده است که برخی اوقات در حالی ما به موضوعات اقتصادی رسیدگی میکنیم که در عین حال انسانیت و عدالت و صلح را فدای آن میکنیم. انگار که ما در یک پیله زندگی میکنیم و آن دسته از ما که با تروریسم رو در رو شدیم، تروریستهایی مانند روحانی، درک میکنیم که تلاش برای حفظ ارزشهایمان چقدر اهمیت دارد. خانم رجوی شما این کار را بسیار عالی انجام میدهید و ما از شما حمایت میکنیم. به نظر میرسد ما نادیده میگیریم که از زمان روی کار آمدن روحانی آمار اعدامها دو برابر شده است. اعدامها در نیمه دوم سال گذشته دو برابر نیمه اول بودند. من به یاد میآورم که در گذشته در مورد تعداد سانتریفوژهای ایران صحبت میکردیم، اینکه آنها 2 دستگاه داشتتند و آیا میتوانند 20 دستگاه داشته باشند و غیره. اکنون به اطلاع من رسیده که آنها 18 هزار (سانتریفوژ) دارند. من در جلسه یی با جک استرا دیدار داشتم، در جلسه یی که جک استرا و یک محقق آمریکایی به ما در مورد فرصتهای موجود در ایران میگفتند. من از این فرصت استفاده کردم و از جک پرسیدم چند درصد از برق تولیدی ایران نتیجه نیروگاههای هسته یی آن است؟ بسیار کوچک است. از نظر درصد، تک رقمی است. اما با این حال به نظر میرسد که دولت ما میخواهد این را نادیده بگیرد. 18 هزار سانتریفوژ و درصد برق تولیدی تک رقمی. بنابراین فکر میکنم که همة ما قبول داریم و میدانیم که اهداف روحانی آرام کردن اوضاع است، آرام کردن اوضاع به خاطر فشارهایی که وارد میشود. ما باید به عقب برگردیم و ضد و نقیض گوییهای دولت را در مورد پاسخ به ما مورد سؤال قرار دهیم. یکی از روشن ترین روشها برای انجام این کار این است که مانند پیشنهاد ژنرال فیلیپس به کمپ لیبرتی برویم. فکر میکنم کمک کننده خواهد بود اگر افرادی بیشتری بگویند چرا نه آقای هیگ؟ و چرا نه آقای کامرون؟ و چرا یونامی در لیبرتی حضور ندارد؟ همة اینها موضوعاتی هستند که اشتباه میباشند. این سؤالاتی است که باید آنها را بپرسیم و پاسخ بگیریم. همچنین باید توسط مطبوعات پرسیده شود، حتی به صورت کتبی. شاید آن وقت ما با دولتی مواجه شویم که به انسانیت و صلح و عدالت فکر کند. خانم رجوی شما و نفراتتان برای این موضوعات پایداری کردهاید. ما آن چیزی را که شما برایش مبارزه میکنید، میستاییم. خدا شما را حفظ کند.


ایان پیزلی، نماینده مجلس عوام انگلستان
خانم رئیس جمهور، مثل همکارانم برایم افتخار بسیار بزرگی است که در اینجا و دراین و قت  با شما باشم و به فراخوانهای برخاسته از اعماق وجود افراد برای آزادی، برای حق تعیین سرنوشت و برای حقوق بشر بنیادین و دموکراسی گوش فرا دهم. ما به ایستادگی آنها درود میفرستیم و ما دوشادوش شما ایستادهایم و خواهان این حقوق هستیم. همانطور که گفتم باعث افتخارم است که امروز در اینجا هستم. یاران شما با خوشرویی به من خوشآمد گفتند، کسانی که هر هفته وقتی وارد وست مینستر میشویم به ما خوشآمد میگویند. بارونس بوتروید و دیگران شخصاً از آنها تشکر کردند و من هم باید به عنوان عضو پارلمان از شما تشکر کنم. من به آزادی و دموکراسی باور دارم. من بر این اعتقادم که ما در کشورمان اینها را به سادگی در دست داریم و قدر آنها را نمیدانیم. فکر میکنم ما به عنوان کسانی که میتوانیم آنها را به سادگی داشته باشیم این مسئولیت را داریم تا نگذاریم آن لحظه و فرصتی که دیگران هم شایستة آن هستند، از دست برود. وقتی که من در ماه ژوئن در گردهمایی باشکوه شما بودم، هیأت ما روشن ساخت که جامعة بینالملل نباید نسبت به آنچه که در ایران می گذرد، فریب بخورد و دورة فریبکاری به سر آمده است. ما همچنین گفتیم تأسف آور است که هیچ کاری در دنیا در مورد قتل عامهایی که روزانه صورت میگیرند، انجام نشده است. ما این پیام را امروز دوباره تکرار میکنیم که این شرم آور است. و خوشبختانه برخی از ما این موضوع را جدی گرفتیم و آمادة به چالش کشیدن دولتمان هستیم تا آنها از سرپوش گذاشتن بر روی مسائلی که به وقوع میپیوندد، فاصله بگیرند. من باور دارم که اشتباه و خطرناک و فریب است که باور کنیم در حال حاضر در ایران تغییری در رژیم صورت گرفته است. چنین چیزی نیست. تنها یک چهره  تغییر کرده است. اما در پشت آن چهره، شکنجههای وحشتناک و فقدان آزادی و سرکوب وجود دارد. بنابراین ما باید در مقابل این موضوع بایستیم. من فکر میکنم که اشتباه است اگر امروز به این موضوع اشاره نکنیم که ما در غم کشتار مردم در کشورتان با شما شریک هستیم. میبینیم که تنها از اول سال جدید میلادی بیش از 40 اعدام صورت گرفته، در همین چند روز. و دنیا چه میگوید؟ من از سکوت آنها کر میشوم. و فکر میکنم که امروز ما باید بگوییم دیگر بس است. باید از این کارزار برای آزادی حمایت کنیم. باید اطمینان یابیم که این کارزار همة صداها و حمایتهایی را  که شایستة آن است دریافت می کند. بنابراین باعث افتخارم است که حمایت خودم را از این کارزار ابراز دارم. متشکرم.


سارا چندلر، رئیس کمیته حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز
با تشکر، خانم رئیس جمهور، دوستان عزیز، من سلامهای گرم فدراسیون حقوقدانان اروپا و همچنین کانون وکلای انگلستان و ولز را به شما تقدیم میکنم. من رئیس کمیتة حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز و همچنین رئیس این کمیسیون در فدراسیون (حقوقدانان اروپا) هستم.
کانون وکلا سالهای زیادی است که از جامعة ایرانیان در اشرف و لیبرتی حمایت کرده است و در این رابطه مفتخر است. این حیاتی است که جامعة بینالمللی حقوقدانان حملة نیروهای عراقی علیه هر دو کمپ را محکوم کند و باید بسیار فراتر از محکومیت اقدام کنیم. ما خواهان نقطه پایان بر این حملات هستیم و همچنین میخواهیم از دولت عراق در این رابطه حسابرسی شود. نه تنها برای کشتارها، بلکه برای ربودن گروگانها.
انجمن وکلا خواهان احترام به حاکمیت قانون، احترام به قانون بینالمللی، قانون انساندوستانه و حقوق بشر است. ما خواهان حفاظت مناسب این پناهندگان به عنوان افراد حفاظتشده هستیم. ما به ملل متحد فراخوان میدهیم تا حفاظت کامل ساکنان اشرف و لیبرتی را تضمین کند، و همچنین تدابیری اتخاذ کند تا از حملات بیشتر از جانب رژیم عراق جلوگیری شود. ما همچنین برای حسابرسی از این رژیم فراخوان میدهیم. دست در دست نمایندگان پارلمان و مدافعان حقوق بشر به جامعة بینالمللی فراخوان میدهیم که این نقش خود را ایفا کنند. اگر ما خواهان اجرای قانون بینالمللی نشویم، خودمان مانند مرتکبین جرائم بینالمللی مسئول هستیم و نباید اجازه چنین چیزی را بدهیم.
کانون وکلا کاملاً به ارتقا حقوق بشر و محکومیت نقض حقوق بشر  متعهد است. هر دو این تعهدات در ارتباط با حاکمیت قانون هستند و نقض حقوق بشر در ایران باید متوقف شود. همانطور که لرد کارلایل گفت، کانون وکلا از طریق دادگاههای انگلستان در حذف برچسب تروریستی مجاهدین در انگلستان، و این موضع رسمی که مجاهدین خلق ایران یک سازمان تروریستی نیست، شرکت داشت. علاوه براین، هر زمانی که حمله و کشتار علیه ساکنان اشرف و لیبرتی صورت گرفته است ـ در حالی که لیبرتی به طور واقعی یک زندان است ـ کانون وکلا اطلاعیههایی از جانب رئیس و از جانب کمیتة حقوق بشر خود در محکومیت این حملات صادر کرده و خواهان اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از آن شده است. من حرفهایم را با این نکات به پایان میبرم که ما در نبرد شما سهیم خواهیم بود و در طول این دورة ظالمانه از تاریخ شانه به شانه در کنار شما خواهیم بود و مطمئن هستیم روزی که آرمان شما و آرمان ما پیروز شوند در کنار شما خواهیم بود.

کری پولارد، نمایندة پیشین مجلس عوام انگلستان
خانم رئیس جمهور، من بسیار خوشحال و مفتخرم که اینجا در این کنفرانس هستم و درود می فرستم به تلاشهای قهرمانانه خانم رجوی و تمام جنبش مقاومت برای برقراری آزادی و دموکراسی در میهنشان ایران. اخباری که از ایران می رسد وحشتناک است. حتی خردسالان هم به دار آویخته می شوند. من یک ویدئوی  اعدام جمعی مربوط به چند سال پیش را در ایران دیدم که پایانی وحشتناک داشت. مربوط به خانوادة مردی که مجبور شده بودند اعدام عزیزشان را تماشا کنند. آن صحنه من را تا به امروز و برای همیشه تکان می دهد. ما حملات به اشرف و لیبرتی را می بینیم در حالیکه دیوار های حفاظتی را برداشته اند تا از کشتن ساکنان اطمینان حاصل کنند. وحشیگری بیداد میکند. این صحنه های وحشتناک بس است.
دوستان، ما هزاران سال پیش از غارها بیرون آمدیم با چوبدستیهایی که به عنوان سلاح استفاده می کردیم. از آن زمان تاکنون ما متمدن شده ایم. در خانه هایی زندگی می کنیم که امکانات رفاهی دارد. بیشتر ما در جوامع استقرار یافته زندگی می کنیم و به اندازه کافی داریم که بخوریم. بیماریها مقهور شده اند. پیوند اعضای بدن انجام می گیرد. فضا تسخیر میشود. جستجو و کاوش از فضا و جهان شناخته شدة ما فراتر رفته و پیشی می گیرد. کسی چه می داند که این اکتشافات جدید ما را به کجا می برد. معهذا و در عین حال ما داریم سلاحهای مهیب کشتار جمعی را می سازیم.  و این چیزی است که شرایط ایران امروزی از آن حکایت دارد و باعث نگرانی است.کاملاً واضح است که رهبری رژیم ایران هنوز در پی سلاح اتمی است. این چیزی است که آنها بارها در طی سالیان گذشته اعلام کرده اند و انکار می کنند که تأسیسات غنی سازیشان را تغییر قیافه داده و استتار کرده اند تا ناظران سازمان ملل متوجه نشوند. همچنین بازرسان را از دسترسی به سایتهای خود محروم کرده اند. آشکار است که در ایران تغییر نگرش به وجود نیامده است. رهبری فعلی رژیم ایران احترام و ارزشی برای شهروندان خود قائل نیست. من شخصاً به خداوند اعتقادی قوی دارم. خدایی که پاک و منزه است چگونه می تواند خلاف آن باشد؟ و در ایران امروزی مردم به اتهام محاربه با خدا اعدام می شوند. آن چیزی که بین یک نفر و خدایش بر قرار است دیگر واسطه نمی خواهد. فقط رابطة بلا واسطه بشر با خدایش به صورت رودر رو و بلاواسطه است که به رضایت می رسد.
دوستان، من روزانه برای صلح در جهان دعا می کنم. من برای تغییر رژیم در ایران دعا می کنم. زنده باد سازمان مجاهدین خلق ایران، زنده باد مریم.   


جفری فارست، حقوقدان برجستة انگلستان
خانم رئیس جمهور، مایلم بگویم بسیار مفتخرم که امروز از من دعوت شد به این هیأت بپیوندم.
من سالهای بسیار است که  به وضعیت اسفناک ایران توجه می کنم.
. من یک وکیل هستم و امیدوارم که یک وکیل شریف باشم و فکر نمی کنم که یک وکیل بتواند وکیل باشد بدون اینکه اعتقاد راسخی در مبانی حقوق بشر داشته باشد. به وضوح تا آنجا که به حقوق بشر مربوط می شود وضعیت در ایران وحشتناک است. نمیدانم که آیا روحانی یک گرگ در لباس میش است یا خیر ولی به نظر من اینطور می آید. همان طور که از افراد برجسته در این هیأت شنیدم قطعاً اینطور است و ضروری است که برای حمایت از شما و در مبارزه برای این که دولتمان واقعیت در مورد رژیم فعلی ایران را درک کند با آنها همراه بشوم و به همکارانم در آرزو کردن و امید برای یک نتیجة صلح آمیز و یک تغییر رژیم می پیوندم.
از استقبال بسیار گرم شما متشکرم و برایتان بهترین آرزوها را دارم.

لیدی دالاکیا
من خانم رجوی را بسیار تحسین می کنم. من تا به حال چندین بار اینجا بوده ام و از مهمان نوازی و محبت شما بهره مند شدهام و از این بابت بسیار متشکرم. همچنین همکاران شما در لندن را بسیار تحسین می کنم.  روزی نیست که ما به آنها در (داخل) یا خارج کنفرانسهای حزبی یا در مکالمات تلفنی برنخوریم.  من گذرگاه تلفنی همسرم و شاهد مکالمات آنها هستم چه موضوعات خوشایند و چه موضوعات ناراحت کننده، در پارلمان آنها موضوعات مختلفی را با  ما در میان می گذارند و من مدت زیادی است که آنها را می شناسم.
برای من شخصاً موضوع حقوق بشر مهم است و به ویژه حقوق زنان.
خانم رجوی بسیار از شما متشکرم.
27 ژانویه 2014