گزارشهای رسانه ها از جلسه استماع در کنگره آمریکا

خبرگزاری فرانسه: نوری مالکی به خاطر روابطش با رژیم ایران و حمله علیه کمپهای مخالفان ایرانی زیر ضرب قانونگذاران آمریکا قرار گرفت.

واشینگتن - خبرگزاری فرانسه -6فوریه 2014-روز چهارشنبه، نوری مالکی نخست‌وزیر عراق، به‌خاطر کند بودن روند آشتی ملی و روابط وی با رژیم ایران، از طرف قانونگذاران آمریکایی به باد انتقاد گرفته شد.
اد رویس (رئیس کمیته امور خارجی کنگره) تأکید داشت، در حالیکه عراق برای انتخابات آوریل آماده می‌شود، ”مالکی، حتی اگر تمایلی هم نداشته باشد، بایستی به‌عنوان رئیس دولت گامهایی برای هدایت عراق به دوران بعد از فرقه‌گرایی بردارد“. او اضافه کرد که شبه نظامیان از ”به حاشیه رانده شدن“ جامعه سنی کشور توسط دولتی که روابط تنگاتنگی با رهبران رژیم ایران دارد سود می‌برند.
همکار جمهوریخواه او، دینا روهراباکر با احساس خشم فراوان سؤال کرد که چرا آمریکا، که هلیکوپتر و هواپیماهای بدون سرنشین به رژیم عراق می‌دهد؟
روهراباکر درمورد حمله به اشرف گفت: ”این جنایت علیه بشریت است. اینها پناهندگان بدون سلاح هستند، که توسط نیروهای خود مالکی به قتل می‌رسند“.

گلوبال افیروز- کنگره آمریکا - 5فوریه - در جلسه استماع در کنگره، دینا روهراباکر مانند بسیاری دیگر از نمایندگان کنگره، دولت مالکی را به درگیر بودن در حملات علیه مخالفان ایرانی، مجاهدین خلق ایران، متهم کرد. او گفت: "مالکی در جنایاتی که انجام میگیرد همدستی دارد“.
تد پو، رئیس زیرکمیته تروریسم این کمیته به این انتقاد پیوست.
او گفت: "من شخصا باور دارم که دولت مالکی در تبانی با رژیم ایران است و اجازه میدهد کمپ لیبرتی هدف حملات قرار بگیرد."
دراین استماع ، قانونگذاران مالکی را مسئول افزایش انفجارها و حملاتی می دانند که در سال ۲۰۱۳ حدود ۹۰۰۰ نفر را به قتل رساند.
جانشین معاون وزیرخارجه گفت مالکی تحت فشار شدید سیاسی از طرف تمامی جناح ها قرار دارد،  ولی برای او به عنوان راس دولت لازم است که به نحوی عمل کند که ثبات در تمامی بخشهای عراق را به پیش ببرد.

العربیه ـ کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا، روز پنجشنبه 6- فوریه-2014- نوری المالکی نخست وزیر عراق را مسئول اصلی بهره برداری سیاسی از شعار فرقه گرایانه و به حاشیه راندن سنی ها و جلوگیری از پیوستن فرزندان عشایر استان الانبار به نیروهای پلیس و ارتش این کشور دانست.
موضعگیری این کمیته در برابر سیاست های مالکی به دنبال بالاگرفتن اعتراض های سنی ها در استان الانبار صورت می گیرد.
النجفی رئیس پارلمان عراق که از سنی های این کشور است، طی سفری به واشینگتن مقامات آمریکا را در جریان رویدادهای اخیر استان سنی نشین الانبار قرار داد. اظهارات اخیر کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا هنگام پاسخگویی "برت مکرک" معاون مسئول امور عراق در کمیسیون کنگره مطرح شد.
رئیس کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا با انتقاد شدید از عملکرد نوری المالکی گفت:" نوری المالکی با عدم پاسخگویی به خواسته های مخالفان خود و همچنین با به حاشیه راندن سنی ها و جلوگیری از پیوستن فرزندان مناطق الانبار به نیروهای مسلح و پلیس این کشور، زمینه را برای نفوذ مجدد داعش مهیا کرد". مک گرک گفت: "دولت مالکی مانع ارسال اسلحه از ایران به سوریه از راه عراق نشد" »