تلویزیون بغداد گزارش داد: تصمیم کنارهگیری مقتدی صدر از صحنه سیاسی و بستن دفاترش بهویژه کمتر از دو ماه مانده به انتخابات پارلمانی بسیار غافلگیرکننده بود. این تصمیم واکنش طبیعی نیروهای داخل اتحاد ملی به استمرار سیاستهای مالکی در سیاست فعلی اش دارند و این امر باعث میشود که کشور به چنین نقطه ای برسد.
به گزارش تلویزیون بغداد؛ فوزی اکرم ترزی، از رهبری جریان صدر در رابطه با علت کناره گیری مقتدی صدر از صحنه سیاسی اعلام کرد: تصمیم مقتدی صدر خودبخودی، شتابزده وآنی نبود. این تصمیم بهخاطر اشتیاق مقتدی صدر نسبت به مقدرات و دستاوردها و آینده مردم عراق گرفته شد. از نظر ما نوعی عملکرد نامناسب و غیرمسئول و انحصارطلبی سیاسی و بیثباتی در روند سیاسی وجود دارد
تلویزیون العربیه گزارش داد: جریان صدر در اغلب مناطق عراق دفتر سیاسی دارد و جریانش در مجلس40 نماینده از بین 325 نماینده دارد و در دولت نیز 6 وزیر دارد که برجستهترین آنها وزیر برنامه ریزی و همچنین سمت معاون اول رئیس مجلس است
خبرگزاری نینای عراق امروز دوشنبه خبر داد: فراکسیون پارلمانی الاحرار، خروج از پارلمان و استعفای 18 نماینده جریان صدر از مجلس را اعلام کرد. این فراکسیون در پیانیه ای که امروز صادر کرد گفت ”بعد از اعلام کناره گیری مقتدی صدر، اعضای فراکسیون صدر از پارلمان بیرون آمدند و استعفا دادند تا برای مردم عراق روشن کنند که عضو فراکسیون الاحرار خواستار کرسی و منصب نیست
به گزارش تلویزیون بغداد حاکم الزاملی پارلمانتر مستعفی از جریان صدر گفت: بهکارگرفتن اموال مردم به شکل سیاسی و شروع تبلیغات انتخاباتی زودرس… به نظر ما وضعیت خطرناک و سخت و دشواری را ایجاد کرده
یک پارلمانتر دیگر جریان صدر نیز گفت: هم اکنون مردم عراق در یک کوره قرار دارند و باید با انتخاب نمایندگان صالح کسانی را که بر پروسه سیاسی فعلی در عراق حاکمیت دارندء تغییر بدهند.
خبر کناره گیری مقتدی صدر واکنش های رهبران و شخصیت های سیاسی عراق را برانگیخت.
به گزارش خبرگزاری نینای عراق؛ ایاد علاوی رهبر العراقیه گفت: ”اگر جه دلایل و انگیزه های مخالفت مقتدی صدر را با روند سیاسی شکست خورده درک می کنیم و با همه باورها و سمت گیریها و سرخوردگی او موافق هستیم ولی از او می خواهیم تا در موضعش صرفنظر کرده و فعالانه در روند سیاسی شرکت نماید.
ائتلاف متحدون برای اصلاح، خواستار آن شد که مقتدی صدر در تصمیم خود مبنی بر کناره گیری از صحنه سیاسی تجدید نظر کند، دکتر ظافر العانی سخنگوی این ائتلاف گفت: تصمیم صدر غافلگیرکننده بود و زمانی صورت میگیرد که با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی محور اعتدال در حال شکل گیری بود بهخصوص در سایه موضعگیریهای اخیر مقتدی صدر که همبستگی خود با تحصن کنندگان الانبار را اعلام کرده، و نحوه برخورد دولت با آنان را رد کرده بود.
حیدر الملا نماینده پارلمان از ائتلاف متحدون، در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد ”ما مقتدی الصدر را به ضرورت تجدیدنظر در این تصمیم فرا می خوانیم. ما امروز در آستانه مرحله تاریخی مهمی هستیم که مردم عراق را به تغییر وضعیت دردناکشان در همه زمینهها فرا می خواند“.
در همین حال، رسانه ها و شیوخ عشایر سفر مالکی به الانبار را شکست خورده توصیف کردند.
بیش از صد تن از شیوخ الانبار و شخصیتها و علمای آن با صدور بیانیهای مالکی را متهم به راهانداختن جنگ مذهبی و نژادی علیه عراقیان بهویژه در استانهای به پاخاستهاند، کردند
به گزارش الرافدین عشیره البوعیسی، آلبوذیاب و آلبوعلوان، آلبو جلیب، آلبوشعبان و آلبو فراج نسبت به دیدار مالکی با شیوخ انبار در پایگاه بغدادی اعلام برائت کردند
مقامات محلی الانبار گفتند دیدار المالکی در یک پادگانی در بیش از 150 کیلومتری فلوجه صورت گرفته است. به گزارش تلویزیون فلوجه دیدار مالکی از انبار به عقیده ناظران دلیلی به جز ورشکستگی دولت مالکی در خروج از بحران جاری ندارد
تلویزیون الرافدین گزارش داد: شورای نظامی کل انقلابیون عراق اظهارات مالکی که در پادگان بغدادی در الانبار بیان کرد را رد کرد. شورای نظامی کل انقلابیون عراق در بیانیه خود گفت: نوری مالکی با کسانی که ادعا میکنند شیوخ عشایر الانبار هستند جلسه ای در پایگاه بغدادی برگزار کرد که این جلسه تأکیدی بر شکست و فرارنیروهای مالکی از میدان نبرد و همچنین شکست سیاست مالکی در مدیریت بحران است. سخنان دروغ و نیرنگ و نادیده گرفتن واقعیتها بود. … مردم عراق و نیروهای عشایر تهدیدات مالکی علیه تظاهرکنندگان مسالمت جو را فراموش نمیکند و همچنین آخرین جنایت نیروهایش که حمله به میدان تحصن رمادی بود و فراموش نمیکنیم …
شورای نظامی تأکید میکند نبرد با مالکی و همکارانش یک نبرد استراتژیک برای رسیدن به حقوق مردم عراق و رسیدن به حاکمیت عراق و برای حفاظت از آن بهعنوان یک کشور متحد است.
درهمین حال گزارشها از درگیریهای نیروهای مالکی با عشایر مسلح در استان الانبار و دیگر استانهای بپاخاسته عراق حکایت می کند.
تلویزیون فلوجه گفت نیروهای عشایر بعد از درگیری شدید با نظامیان مالکی در پایگاه هوایی الحبانیه این پایگاه را به کنترل خود درآوردند. در این حمله تعداد زیادی از نظامیان مالکی در این پایگاه خود را به نیروهای عشایر تسلیم کردهاند. رافع المُشْحنْ، شیخ کل قبیله، از کلیه شیوخ عشایر خواست از نظامیانی که خود را تسلیم نیروهای عشایر کرده اند، میزبانی کنند.
تلویویون فلوجه همچنین گزارش داد نیروهای عشایر به نظامیان مالکی که در نزدیکی بخش الریاض از توابع استان کرکوک گسترش یافتهاند، تهاجم کردند. شاهدان گفتند در این تهاجم تعداد زیادی از نظامیان مالکی هدف قرار گرفتند و علاوه بر آن دو خودروی هامر متعلق به فرماندهی عملیات دجله توسط نیروهای عشایر به آتش کشیده شد.
براساس گزارش تلویزیون فلوجه نیروهای عشایر در شهر رمادی با نظامیان مالکی که تلاش میکردند از سمت جنوبی وارد این شهر بشوند، مقابله کردند. شاهدان گفتندکه این درگیریها از شدیدترین درگیریها و جنگهایی است که شهر رمادی شاهد آن بوده، است. تلویزیون فلوجه گفت نظامیان مالکی در این درگیریها متحمل خسارتهای سنگینی شدند.
27بهمن 92