روز چهارشنبه ۱۹ فوریه یک کنفرانس دررابطه با نقض حقوق بشر در عراق با حضور رهبران سیاسی و مذهبی برجسته عراق در پارلمان اروپا در بروکسل برگزار گردید. این کنفرانس توسط استرون استیونسون رئیس هیئت رابطه با عراق در پارلمان اروپا سازماندهی گردید و به موضوع حقوق بشر در عراق پرداخت. سخنرانان ویژه این کنفرانس شامل دکتر رافع الرفاعی مفتی بزرگ عراق، دکتر سلیم عبدالله الجبوری رئیس کمیته حقوق بشر در پارلمان عراق٬حیدر ملا عضو پارلمان عراق، فالح مصطفی بکر مدیر گروه روابط خارجی از دولت اقلیم کردستان، یونادام کنا رئیس کمیته کار و امور اجتماعی در مجلس عراق٬کامل زوزو ـ از جنبش آشوری و کلدانی ها، بتروس اسلیوا رئیس هیئت حقوق بشر اقلیم کردستان، دکتر عبدالرزاق رحیم الهالی سخنگو و نماینده هیئت حراک از استان انبار، دکتر صباح المختار رئیس انجمن وکلای عرب در انگلستان، دکتر محمد طه حمدون سخنگوی جنبش مردمی در عراق، مینر هاشم العبیدی سخنگوی جنبش بغداد، چارلز تانوک عضو پارلمان اروپا و سخنگوی امور خارجی گروه ای سی ار و الیزابتا زامپاروتی از ایتالیا( انجمن حقوق بشری به قابیل دست نزنید) بودند.
پس از کنفرانس، استرون استیونسون اظهار داشت:
«در ماه نوامبر گذشته من در عراق بودم و با بسیاری از سیاستمداران برجسته، رهبران مذهبی، مردان و زنان شجاعی که در تظاهرات های الانبار و ۶ استان دیگر عراق شرکت کرده بودند ملاقات و گفتگو کردم. همه آنها یک پیام مشترک داشتند. آنها به من گفتند که بی قانونی، تروریسم، فساد و نقض سیستماتیک حقوق بشر تبدیل به زندگی روزمره در عراق گردیده است.
همین مردم از اقوام و ادیان مختلف که میل به دیدن آزادی، دمکراسی، عدالت و صلح در کشور خود را دارند از من خواستند تا کنفرانس امروز را برنامه ریزی نمایم. آنها قصد داشتند تا به پارلمان اروپا بیایند تا غرب را از حقایق عراق آگاه سازند.
آنها گفتند که مالکی با استفاده از ارتش عراق و با کمک تسلیحاتی شامل موشک، راکت و هواپیماهای بدون سرنشین از ایالات متحده، یک عملیات نسل کشی و پاکسازی قومی در برابر اهل سنت در رمادی و فلوجه را راه اندازی نموده و مردم خود را تحت عنوان تروریسم، قتل عام میکند.
«من همچنین از رفتار با ۳۰۰۰ پناهنده در کمپ لیبرتی که شرایط یک زندان را دارد بسیار خشمگین هستم. حکومت عراق حتی از ورود مواد غذائی و تخلیه فاضلاب این کمپ جلوگیری مینماید. این ساکنان بی دفاع بارها و بارها توسط نیروهای مالکی مورد حمله قرار گرفته اند. آخرین بار در ماه سپتامبر آنها شاهد قتل عام وحشتناک ۵۲ نفر از همرزمان خود بودند و ۷ نفر از آنها را نیز به گروگان گرفتند
«زمان آن رسیده است که غرب بیدار شود و تراژدی ای که در عراق رخ میدهد را نظاره کند.
«برای غرب هنوز زمان جبران افتضاح جنگ در عراق از دست نرفته است. سازمان ملل متحد، آمریکا و اتحادیه اروپا باید به مالکی بگویند که این موج خون ریزی، خشونت و فساد تحمل نخواهد بود و در صورتیکه انتخابات ۳۰ آوریل منجر به بوجود آمدن یک دولت غیر فرقه ای سکولار و متعهد به برقراری حکومت قانون و احترام به حقوق بشر در عراق نگردد، روابط اقتصادی عراق با غرب را قطع خواهند کرد.»
دکتر رافع الرفاعی مفتی بزرگ عراق در سخنرانی خود گفت: «مالکی سیاست شنیع بمب گذاری علیه مردم بی گناه را دنبال میکند. از زمانیکه مالکی جنگ خود را علیه به اصطلاح تروریست ها در استان الانبارشروع کرده است. آنچه که در فلوجه شاهد آن هستیم یک نسل کشی است بیش از ۱۰۰۰ نفر غیر نظامی تاکنون زخمی گردیده اند. روند وقایع در عراق رو به وخامت است و احتمال بروز جنگ داخلی بسیار زیاد است و در اینصورت همه مردم عراق بازنده خواهند بود. پارلمان اروپا باید به این موضوع بپردازد کشور ما را در یک سینی طلایی تحویل رژیم ایران دادند.»
سلیم عبدالله الجبوری رئیس کمیته حقوق بشر در پارلمان عراق گفت: «ما از جامعه بین المللی کمک خواستیم اما جز شعار هیچ چیز دیگری دریافت نکردیم.
تمامی این موارد نقض حقوق بشر، نقض های جدی قوانین بین المللی هستند بازجوها از شکنجه برای اعتراف گیری استفاده میکنند شهادت دروغین میتواند باعث زندانی شدن یک فرد گردد. نقض حقوق بشر نمیتواند به ریشه کن کردن تروریسم منجر شود
عراق کشوری است که سرشار از تنوع است اما کشتار همچنان ادامه دارد. ما در عراق بطور روزانه شاهد انفجار ۱۰ خودروی بمب گذاری شده هستیم. رسانه های عراق باید از آزادی بیشتری برای انعکاس حقایق بر خوردار گردند. دهها هزار نفر از مردم غیر نظامی در استان الانبار مجبور به کوچ اجباری گردیده اند. یک نسل حقوق خود را از دست داده است.»
حیدر ملا عضو پارلمان عراق گفت: وضعیت حقوق بشر در کشور چیزی نیست که ما به آن افتخار کنیم. در حال حاضر ما در ازای هر ۲۷ شهروند یک نفر نظامی داریم و با این حال ما قادر نیستیم که بصورت صلح آمیز زندگی کنیم. ما با یک بحران سیاسی مواجه هستیم و باید با آن سیاسی برخورد کرد.»
دکتر عبدالرزاق رحیم الشمری نماینده هیئت حراک از استان الانبارگفت: « این اولین باری است که من در پارلمان اروپا هستم و آمده ام تا صدای الانبار را به پارلمان اروپا برسانم. از همان آغاز روشن بود که هیچ اراده سیاسی برای راه حل مسالمت آمیز با تظاهر کنندگان وجود ندارد. ارتش مالکی به محل های تحصن و تظاهرات های مردم حمله کرد و جرائمی که مرتکب شد شبیه جنایات در بوسنی هرزه گوین بود. مالکی ما را تهدید کرد او ادعا کرد که این شورش تحت نفوذ خارجی ها میباشد او به نیروهای خود گفته بود که قبل از اینکه ما علیه او دست بکار شویم ، کار ما را تمام کنند .»
دکتر صباح مختار نماینده دائمی سازمان ملل متحد و عضو اتحادیه وکلای عرب گفت: عراق یک وضعیت منحصر به فرد دارد. مالکی بطور مستمر حقوق بشر همه مردم را زیر پا می گذارد. عراق همچنین در پائین ترین رده شفافیت و فساد بین المللی بعد از سومالی و سودان قرار دارد. چرا آمریکائی ها عراق را به ملاهای ایران تحویل دادند؟
فالح مصطفی بکر وزیر خارجه حکومت اقلیم کردستان گفت: ما در کردستان برای حقوق بشر احترام قائل هستیم. بر خلاف دولت فدرال در بغداد ما همواره از گزارشات حقوق بشر سازمان ملل متحد استقبال نموده ایم. کردها هرگز هیچ شهروندی را بعنوان درجه ۲ قبول نمی کنند.
کامل زوزو به نمایندگی از جنبش آشوری کلدانی سریانی گفت: سیستم حکومتی عراق در حال حاضر یک سیستم استبدادی است و مسیحیان محکوم به انقراض هستند. این سرزمین نیاکان ماست و ما را از آن بیرون میرانند. قوانین لازمه برای حفاظت از مسیحیان باید وضع گردند. برنامه برای تغییر دمگرافی استان نینوا و دیگر مناطق بطور مستقیم جامعه مسیحیان را هدف گرفته است و ما را به سوی آینده نا معلومی هدایت میکند.
الیزابتا زامپاروتی سیاستمدار ایتالیایی گفت: در حال حاضر پس از چین و رژیم ایران، حکومت عراق بالاترین رقم اعدام در جهان را دارد. در حال حاضر چوبه های دار در عراق مرتبا مشعول به کارهستند. هیچ پرونده ای از این اعدام ها نگهداشته نمی شود. سیستم عدالت عراق از کار افتاده و افراد بدون وکیل، و دفاع مناسب اعدام میشوند. ما باید وضعیت موجود در عراق را مورد بررسی قرار دهیم.