آلمان و کانادا خواستار فشار بیشتر بر ایران

 گیدو وستروله وزیرخارجه آلمان: یک ایران اتمی قابل تحمل نیست
در آستانه نشست وزیران خارجه هفت‌کشور بزرگ صنعتی و روسیه، وزیران خارجه آلمان و کانادا خواستار تشدید فشار بر ایران شدند. نشست وزیران‌خارجه گروه هشت بامداد سه‌شنبه در اوتاوا مرکز ایالت کبک کانادا آغاز به کار می‌کند.

بعد از ظهر روز دوشنبه (۲۹ مارس) ساعاتی پیش از آن‌که وزیران خارجه کشورهای عضو گروه هشت (هفت کشور بزرگ صنعتی و روسیه) در ضیافت شام "گاتینا" (حومه اوتاوا مرکز ایالت کبک کانادا) حضور یابند، اظهارات لارنس کانن وزیرخارجه کانادا و گیدووستروله همتای آلمانی وی نشان داد که گروه ۸ این بار سرسختی بیشتری در برابر برنامه اتمی ایران پیش خواهد گرفت.
 
راهی جز تحریم نیست
 
وزیرخارجه کانادا خواستار افزایش فشار بر ایران شد تا این کشور مجبور به تعطیل برنامه غنی‌سازی اورانیوم شود. لارنس کانن گفت:«دیگر راهی جز اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران باقی نمانده است.»
 
 
  لارنس کانن وزیرخارجه کانادا در کنار هیلاری کلینتون: راهی جز تشدید تحریم‌ها باقی نمانده است
به گزارش خبرگزاری آلمان، گیدو وستروله وزیرخارجه آلمان نیز، سخت‌گیری در برابر ایران را توصیه کرد. وی گفت:«یک ایران مجهز به سلا‌ح اتمی، سیستم جهانی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را به‌خطر می‌اندازد و این چیزی است  که جامعه جهانی نمی‌تواند بپذیرد.»
 
نشست وزیران خارجه هفت‌کشور بزرگ صنعتی و روسیه، دوشنبه شب به وقت کانادا و بامداد سه‌شنبه به وقت اروپای مرکزی با یک ضیافت شام آغاز می‌شود و بعد از ظهر سه‌شنبه با صدور یک قطعنامه به کار خود پایان می‌دهد. ایالات متحده آمریکا، کانادا، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و روسیه در گروه هشت عضویت دارند.
 
نقش چین و روسیه
 
آمریکا، می‌کوشد زمینه‌های صدور یک قطعنامه تحریم جدید را تا ماه ژوئن در شورای امنیت سازمان ملل متحد فراهم آورد. این چهارمین قطعنامه‌ای خواهد بود که شورای امنیت تاکنون در مخالفت با فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی صادر کرده است. خواست آمریکا، از پشتیبانی اروپا و ژاپن برخوردار است.
 
روسیه که تاکنون با تشدید مجازات‌ها علیه ایران مخالفت می‌ورزید، در هفته‌های اخیر، آمادگی بیشتری برای همکاری با غرب نشان داده است. جمهوری خلق چین، همچنان از ادامه گفت‌وگو با ایران حمایت می‌کند. اما این کشور نیز در ماه‌های اخیر واردات نفت خود از ایران را ۴۰ درصد کاهش داده است. بسیاری از ناظران معتقدند هدف کاهش خرید، پیش‌گیری از مشکلاتی است که شرکت احتمالی چین در تحریم بیشتر ایران، برای این کشور به بار می‌آورد. چین، بزرگترین مصرف‌کننده نفت جهان است.
از: دویچه وله