شکست فضاحت بار دیکتاتوری آخوندی و زوزه‌های غیظ و درماندگی به خاطر تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر

در جلسه روز پنجشنبه و در جریان تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر ملل متحد و تمدید ماموریت نماینده ویژه سازمان ملل، نماینده رژیم بنحو مضحکی گفت ”امروز روز بدی برای حقوق بشر است و سیاسی شدن حقوق بشر در شورای حقوق بشر بسیار نگران کننده است. ....  دو گزارش در رابطه با ایران وجود دارد یکی گزارش گزارشگر ویژه و دیگری گزارش دبیرکل که ما نمیدانیم چطوری این گزارشها تهیه شده است که چشم ها را روی پیشرفتهای ایران در زمینه حقوق بشر بسته است…
در این جلسه نمایندگان چندین کشور در حمایت از تمدید ماموریت احمد شهید سخنرانی کردند

سخنرانی نمایندگان سوئد، ایتالیا، امریکا و فرانسه
ما هم اکنون  وضعیت قطعنامه مربوط به جمهموری اسلامی ایران  را بررسی میکنیم
من از نماینده کشور سوئد میخواهم که قطعنامه را ارائه کند


نماینده سوئد:
آقای رئیس برای من افتخاری است که قطعنامه ال 9 در رابطه با وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را ارائه کنم . من این قطعنامه را از جانب کشور مقدونیه که بخشی از کشور سابق یوگوسلاوی است، مولداوی ، پاناما، آمریکا، و سوئد ارائه میکنم.
این قطعنامه با متنی کوتاه با هدف تجدید مأموریت گزارشگر حقوق بشر در ایران است.
ما از گزارش و اقدامات وکارهایی که توسط گزارشگر انجام شده استقبال میکنیم. دکتر شهید به صورت حرفه ای و با وجدان برنامه کارش را دنبال کرده و لذا شورا میتواند اهداف مهم خود برای مطلع بودن از وضیت در رابطه با نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر (در ایران) را دنبال کند.
 
نماینده ایتالیا:
من افتخار دارم که از جانب اتحادیه اروپا صحبت کنم کشورهای زیر خود را همسو با نکات زیر میدانند
مونتونگرو ، آلبانی، بوسنی هرز گوین و جمهوری مولداوی. اتحادیه اروپا همچنان نگران وضعیت وخیم حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران است.
با توجه به کمیت بسیار بالای زندانیان سیاسی، عدم وجود یک دستگاه قضایی مستقل ، دستگیریهای خودسرانه افرادی که بصورت صلح آمیز خواهان حقوق خود هستند، در عین حال اعدامهای گسترده بسیار جدی است و حق شورا است که به آن توجه کند بنابراین بسیار ارزشمند است که گزارشگر ویژه ای داشته باشیم که براساس دستورکارش، به شورا کمک کند تا از وضعیت نقض وخیم و سیستماتیک حقوق بشر در ایران مطلع باشد.
پیش نویس قطعنامه در جلوی ما حمایت تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در بر دارد و ما از اعضای کمسیون حقوق بشر دعوت میکنم  که به ما پیوسته و از آن حمایت کنند
متشکرم آقای رئیس
 
نماینده امریکا:
متشکرم آقای رئیس
آمریکا از قطعنامه پیشنهادی در رابطه با وضعیت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران استقبال میکند و قویا خواستار حمایت همه اعضای شورا از آن می باشد.
هیچ تغییر قابل توجه ای در رابطه با وضعیت نقض حقوق بشر درایران ملاحظه نشده است بنابراین شورا بایستی حمایت قوی خود را از این قطعنامه نشان بدهد تا در این رابطه نگرانی شورا در رابطه با نقض حقوق بشر در سطح بین الملی را نشان بدهد کلام نمیتواند جایگزین عمل باشد.
شمار اعدامها در ایران از شروع 2014 افزایش یافته است و اغلب دادگاه ها حکم اعدام را بدون پروسدور منصافانه صادر میکنند. منجمله گزارشهای مربوط به اقرار های اجباری زیر شکنجه. بسیاری از این افراد در ملاء عام اعدام شده اند.  رژیم ایران فعالان حقوق بشر، وکلا، و خبرنگاران وچهره های رفرمیست را زندانی میکند.
همینطور اقلیت های مذهبی و قومی در شرایط بدی قرار دارند. اعدامهای اخیر کردها و عرب ها و پیگرد اقلیت های مذهبی و بهایی ها ، دستگیری شخصیت های مذهیی مسیحی مثل سعید عابدنی بخاطر عقاید مذهبی شان نشاننده تداوم سرکوب اقلیت های مختلف در ایران است.
علاوه بر این رژیم ایران به صورت وخامت باری  آزادی بیان را نقض میکند خبرنگاران ، و وب لاگنویسان به اتهام های واهی سیاسی دستگیر می شوند. این شورا بایستی قاطعانه در مقابل نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران به ایستد . حمایت از این قطعنامه که خواستار تمدید کار گزارشگر حقوق بشر در ایران است علامت بسیار قوی اتحاد ما را در این رابطه به رژیم ایران خواهد فرستاد
تشکر
 
نماینده مقدونیه:
کشور مقدونیه  همراهی خود را با قطعنامه ارائه شده توسط سفیر ایتالیا اعلام میکند
کشور ما همچنان نگران وضعیت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران است. ما متاسفیم حکومت ایران مکررا درخواست های گزارشگر برای سفر به ایران را رد کرده است.
 ما همچنین بسیار نگران تشدید وخامت نقض حقوق بشر با به کارگیری اعدام هستیم . ما نگران اعدامهای صورت گرفته طی سال 2014 هستیم و بخصوص اعدام افراد زیر سن قانونی


نماینده فرانسه :
متشکرم آقای رئیس
ما بسیار از نقض وحشتناک حقوق بشر نگران هستیم علیرغم علائم گشایش توسط رژیم ایران. ما بخصوص نگران نتایج حکم اعدام هستیم که عمدتا حاصل دادگاههای غیر منصفانه و دستگیری های خودسرانه در زندانهای ایران است.
آزادی بیان، و بخصوص بکارگیری اینترنت، محکومیت بخاطر مذهب و باورها به صورت مستمر در ایران جریان دارد.
به همین خاطر ما از این  قطعنامه حمایت میکنیم که از حمایت بسیاری از کشورها برخور دار است  و خواستار تمدید دستورالعمل گزارشگر ویژه هستیم.
 بسیار ضروری است که از نزیک ترین فاصله وضعیت حقوق بشر در ایران را دنبال کرد. متشکرم

نماینده ژاپن : ......
ژاپن تمدید کار گزارشگر را تائید میکند و از رژیم ایران خواستار همکاری کامل با این گزارشگر است ....
رئیس جلسه :
هیئت پاکستان خواستار رای گیری روی پیش نویس این قطعنامه شده  و بنابراین ما وارد رای گیری خواهیم شد
از منشی مجلس میخواهیم که دستگاه رای گیری را کنترل کند و از همه هیئت های شرکت کننده میخواهم که برای ثبت رای خود اقدام کنند.
نتبجه رای گیری قطعنامه ال 9 نتایج زیر را داشته است:
مثبت 21
منفی : 9
ممتنع: 16
پیش نویس قطعنامه ال 9  تصویب شد.

در این جلسه نمایندگان پاره ای از کشورهای ناقض حقوق بشر مانند پاکستان، کره شمالی، کوبا، روسیه و چین از خواست رژیم آخوندی برای حذف گزارشگر ویژه حمایت کردند. و سپس شورا وارد رای گیری شد. شورا با 21 رای مثبت و 9 رای منفی قطعنامه تمدید ماموریت دکتر احمد شهید گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران را تصویب کرد.

گفتگو با فریده کریمی ـ عضو کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت   
با سلام،
در رابطه با قطعنامه لازم است دو نکته را توضیح بدهم یکی اینکه ایران فکر میکنم تا آنجایی که من میدانم تنها کشوری است که دو گزارش سالانه در موردش منتشر میشو. یعنی هم گزارشگر ویژه در مورد ایران گزارش میدهد و هم دبیر کل سازمان ملل و نکته دوم هم اینکه دوباره هم هر دو گزارش میدهند. یعنی یکبار در ماه اکتبر برای اجلاس مجمع عمومی و بار  دوم در ماه مارس برای اجلاس اصلی شورای حقوق بشر این گزارش منتشر میشود.  

دیروز در واقع بررسی و رای گیری روی قطعنامه ای بود که برای تمدید ماموریت آقای احمد شهید توسط سوئد به اجلاس حقوق بشر ارائه داده شده بود.
در رای گیری که انجام شدخود قطعنامه43 کشور آورنده اش بودند که قابل توجه است بین بقیه قطعنامه ای که وجود داشت رای گیری هم انجام شد تقریبا میتوانم به شما بگویم تمام کشورهایی که صحبت کردند به نفع رژیم کشورهایی بودند که خودشان ناقض حقوق بشر بودند از جمله روسیه کره شمالی پاکستان چین و کوبا صحبت کردند و از رژیم دفاع کردند و از طرف دیگر بقیه کشورها از جمله ژاپن مقدونیه آمریکا کانادا و فکر میکنم فرانسه هم بود در دفاع از قطعنامه صحبت کردند که نهایتا به رای گیری گذاشته شدو 21 کشور رای مثبت دادند و 9 کشور هم همین کشورهایی که اسم بردم منفی دادند

قابل توجه اینکه رژیم از ابتدای این اجلاس تلاش کردکه جلوی تمدید ماموریت احمد شهید را بگیرد و به شیوه های مختلف این تلاش را انجام داد از جمله آوردن نفراتی که وابسته به رژیم بودند ولی به اصطلاح به اسم ان جی او مستقل شرکت کرده بودند ولی همه در سازمان ملل اینها را می شناسند و می دانند که پولشان را از رژیم میگیرند
 از اول هم مشخص بود با توجه به افشاگری های گسترده ای که توسط مقاومت ایران و بقیه ایرانیانی که در زمینه حقوق بشر فعال هستند طی این مدت منتشر شد اینها هیچ تغییر آرایی نتوانستند در هیچ کس بوجود بیاورند اتفاقا بحث ایران این بار بسیار فعال در اجلاس برگزار شد و کشورهایی خیلی زیادی در روزی که بحث ایران مطرح بود صحبت کردند و بشدت از تعداد اعدامها و وضعیت وخیم حقوق بشر از روزی که روحانی روی کار آمده انتقاد شدید کردند و حتما خودتان هم واکنشهای رژیم در رابطه با گزارش بانکی مون و احمد شهید را دیدید که طبق فضایی که توی سازمان ملل بود همه میگفتند واکنشهای رژیم خارج از عرف دیپلماتیک است رفتاری که دارند انجام میدهند واز طرف دیگر تمامی کشورهای دیگر در سخنرانی هایشان از خود گزارشگر حقوق بشر احمد شهید و تلاشهایی که انجام داده علیرغم فعالیتهایی که رژیم علیه شخص خودش انجام میدهد تشکر کردند که ایستاده و خودتان میدانید در سازمان ملل گزارشگر ویژه هیچ حقوقی دریافت نمیکند در واقع به خاطر علاقمندی خودش به وضعیت حقوق بشر که می آید این ماموریت را به عهده میگیرد و بنابراین فعالیتهایش مورد تقدیر همه هیاتهای دیپلماتیک دیگری که شرکت کرده بودند قرار گرفت و ماموریتش برای یک سال دیگر تمدید شد.