پس از روی کار امدن حسن روحانی، یک روحانی که رسانه های غرب او را میخواهند مدره معرفی کنند، اوضاع حقوق پایه ای بشر در ایران بسیار وخیمتر شده است.
همزمان که رژیم حاکم بر ایران تعداد بیشتری را به دلیل واهی و بدون رویه تحت عنوان "محارب" و یا "تبلیغ علیه نظام"، اعدام میکند، فشار علیه زندانیان سیاسی نیز افزایش یافته است.
نیروهای امنیتی حکومت ملایان و لباس شخصی ها هفته گذشته به یورش وحشیانه ای علیه زندانیان سیاسی محبوس در زندان معروف اوین و قزلحصار، دست زندند. در این یورش علیه زندانیان بی دفاع تعداد بسیاری از زندانیان به شدت مجروح شدند و ده ها تن از انها به سلولهای انفرادی منتقل شدند.
سازمان ملل، انگلستان و بسیاری از سازمانهای بین الملی حقوق بشری در طی هفته های اخیر با انتشار گزارشهای متعددی نگرانی عمیق خود را در مورد افزایش اعدامها در ایران ابراز کرده اند.
بر اساس این گزارشها قوه به اصطلاح قضائیه رژیم ملاها حدود700 نفر را از زمان روی کار امدن روحانی اعدام کرده است.
این گزارشها همچنین نشان میدهند که حداقل 200 نفر از اغاز سالی جاری تا کنون به جوخه های اعدام سپرده شده اند. بسیاری از این اعدام ها از طریق حلق اویز کردن بر روی جراثقال و در انظار عموم صورت گرفته است.
گزارشها نشان میدهند که ایران تحت حاکمیت ملاها از لحاظ تعداد اعدامهای سرانه، مقام اول را به خود اختصاص داده است.
این امار وحشتناک انتظارات جهان غرب رابه بهتر شدن اوضاع پس از به قدرت رسیدن روحانی در ماه اوت گذشته را آجر میکند.
اما رهبران حکومت ملاها نه فقط این گزارشها را بی اساس و غیر مشروع میخوانند بلکه انتظار دارند که جهان غرب به انها به دلیل افزایش اعدامها جایزه هم اعطا کنند.
در طی هفته گذشته رهبران رژیم استفاده اعمال اعدامها را مورد تائید قرار دادند و از مجازات وحشیانه حلق اویز به عنوان یکی از ارکان مهم سیاست داخلی از ان دفاع کردند.
یکی از این رهبران "رئیس جمهور مدره" حسن روحانی بود که در طی تعطیلات عید پاک، افزایش اعدامها در مدت اخیر را مورد تائید قرار داد و از روشهای غیر انسانی اجرای اعدامها توسط رژیم دفاع کرد.
او حلق اویز کردن بر روی جراثقالها را به عنوان "قانون خدا" توضیح داد. گفت: اینها (اعدامها) یا فرمان خداست و یا قانون که از سوی مجلس نمایندگان مردم وضع شده و ما فقط مجری ان هستیم.
اما رژیم مستبد اخوندی فقط به اعدامهای خودسرانه برای حفظ بقای خود اکتفا نمیکند. این به خوبی در سخنان هفته گذشته رهبر رژیم، علی خامنه ای، در جمع گروهی 100 نفره از زنان، مشهود شد که گفت « تساوی حقوق بین زن ومرد یک چیزی غربی است و کاملا غلط است».
خامنه ای همچنین اظهار داشت خواست غربیها برای اجرای چنین چیزهائی منبع فساد در جوامع انسانی است.
اتحادیه اروپا در قظعنامه ای که در سوم اوریل تصویب کرد، ابراز نگرانی عمیق خود از وخامت اوضاع حقوق بشر و نقض سیستماتیک پایه ای ترین حقوق انسانها ایران ابراز داشت. قطعنامه پارلمان اروپا به تمام کشورهای عضو توصیه میکند که موضوع حقوق بشر در ایران را در صدر خواستها در رابطه با ایران قرار دهند.
براین اساس کاملا طبیعی به نظر میرسد که سوئد در همکاری با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر موضوع احترام به حقوق بشر به ایران فشار بیاورد.
هدف از این فشارهها (در کوتاه مدت) باید رژیم ایران را مجبور کند تا نماینده ویژه سازمان ملل در مورد حقوق بشر ایران، احمد شهید، را بپذیرد، که او بتواند بازرسیهای اولیه از زندانهای معروف رژیم، در همخوانی با مصوبه های سازمان ملل به عمل اورد.
نقض حقوق بشر و حقوق پایه ای ازادی، به ضد انسانی ترین فرم ان توسط رژیم یکی از پایه ای ترین رکن رژیم ملاها است.
بنا بر این برای هر کشور مستقل که بدنبال رابط با ایران است باید اعمال اعدامها کاملا غیر قبول باشد.
مجتبی قطبی فعال حقوق بشر معاون اتحادیه انجمنها برای ایران ازاد (اف اف اف ای)
25 اوریل 2014