الشرق الاوسط در شماره امروز خود به دیدار طالبانی با علاوی که در دفتر علاوی انجام شد پرداخته و از تشکیل هیأتی توسط ائتلاف العراقیه برای رفتن به کشورهای عربی و ترکیه و ایران خبر داده است.
الشرق الاوسط آنگاه آخرین تحولات انتخابات عراق را به شکل زیر جمع بندی کرده است:
گفتگوی جریانهای سیاسی پیروز, و به ویژه گروههای شیعه برای رسیدن به توافق بر سر این که چه کسی نخست وزیر آینده باشد و دولتش چه ترکیبی داشته باشد, در جا می زند. یک مقام مسئول در ائتلاف ملی عراق (حکیم) گفت: «گفتگوهای صورت گرفته بین ائتلاف ملی عراق (جریان حکیم) و ائتلاف دولت قانون (مالکی) و جریان صدر و ائتلاف اتحاد کردستان منجر به هیچ نتیجه ای نشده است». وی خاطر نشان ساخت که «مشکل است که پیش بینی نمود که این گفتگوها پایان خوبی داشته باشد».
این مسئول که به شرط ناشناس ماندن صحبت می کرد, به ”الشرق الاوسط” گفت: «اختلافها حول نامهایی که برای ریاست دولت آینده مطرح است دور می زند». وی توجه داد که «ایران با نخست وزیری علاوی در دولت آینده مخالف است اگرچه به نظر برخی دیگر رئیس ائتلاف العراقیه دارای وزنه عربی است و دارای روابط قوی ای با برخی از رهبران عرب و حتی غربیهاست. هم چنین او رئیس ائتلاف پیروز در انتخابات است».
وی تأکید کرد «بسیار مشکل است که توافقی بین جریانهایی که با هم گفتگو می کنند در باره نامهای مطرح شده برای نخست وزیری به دست آید. همه طرفهای گفتگو متفقاً با مطرح شدن نام مالکی به عنوان نخست وزیر برای یک دور دیگر مخالف هستند».
الشرق الاوسط می نویسد روز سه شنبه رافع العیساوی از سوی ائتلاف العراقیه نامه ای برای مالکی فرستاده با این مضمون که دولت آینده, دولت مشارکت ملی است و از نخست وزیر خواسته است نمایندگان خودش را مشخص کند تا در مرحله آینده با هم همکاری کنند.
در آخرین ساعات دیشب, منابع خاصی به الشرق الاوسط گفتند که مالکی یک نشست مهم و غیر علنی برای اعضای ائتلاف خودش برگزار می کنند تا گامهای بعدی و آنچه از گفتگوها با سایر جریانهای پیروز در انتخابات به دست آمده را مورد بحث قرار دهد. برخی منابع گفتند که مالکی در مورد پست نخست وزیری خودش, انعطاف بیشتری نشان می دهد بدون این که بگوید دولت را کسی تشکیل خواهد داد که به اکثریت سیاسی دست یابد واین حرفی بود که او قبل از انتخابات می زد.
تلویزیون سی ان ان31 مارس : ایاد علاوی گفت نتایج باید مورد تایید دادگاه عالی فدرال قرار گیرد, که ما انتظار داریم ظرف 10 روز آینده این امر محقق شود, و بعد از آن گفتگوهای واقعی شروع خواهد شد, ما طرفدار این هستیم که 4 گروه اصلی باید دور یک میز به گفتگو بنشینند, و این موضوعی بود که من امروز با رئیس جمهور عراق آقای جلال طالبانی,که به دیدن من آمده بود بحث کردیم و ما بسیار امیدوار بودیم و در گفتگویی که داشتیم به دنبال نقاط مشترک و این که برای راه اندازی کشور چه باید کرد گفتگو کردیم .
تلویزیون CNN 01 آوریل گفتگو با علاوی: واضح است که شما می ترسید ایران هم اکنون در عراق, ممکن است این انتخابات را ربوده و جلوی شما را به عنوان نخست وزیر احتمالی بعدی بگیرد. آیا ترس نهایی شما همین است؟
علاوی: بله این ترس بسیار جدی است. ما به عنوان عراق و کشور همسایه, به یک رابطه خیلی خوب با ایران نیاز داریم و من معتقدم که متاسفانه ایران چند سال پیش علیه من مرز سرخ داشت, و من نمی دانم که آیا این مرز سرخ هنوز وجود دارد یا نه اما تا این نقطه نشانه های موجود چندان دلگرم کننده نیستند که ایران بخواهد با عراق منصفانه برخورد کند. ما نیاز داریم که مسائل را تصحیح کنیم و می خواهیم هیاتی را به ایران بفرستیم تا این مسائل را با همسایه خود, مورد بحث قرار دهیم
تلویزیون الفرات: عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق بر ضرورت برخورد همه لیست های برنده بر مفهوم ملی متحد و بدور از فرهنگ حذف تاکید کرد. وی در گردهمایی هفتگی مخالفت شدید خود را با آنچه علیه لیست العراقیه و بدگویی علیه سمبل های آن می شود ابراز نمود.
حکیم گفت لیست العراقیه یک شریک واقعی در روند سیاسی است و ائتلاف ملی هرگونه حذف علیه العراقیه و یا هر لیست دیگری در تشکیل دولت آینده مخالفت می کند.
حکیم شایعات در مورد بعثی بودن این ائتلاف را تکذیب کرد و گفت: دور کردن لیست العراقیه به معنی حذف یک جزء مهم از اجزای ملت عراق است و ما وارد دولت آینده نخواهیم شد اگر لیست العراقیه در آن نباشد....
حکیم نسبت به آنچه در مطبوعات علیه جریانهایی که این روزها برای بحث پیرامون آینده عراق به ایران می روند نوشته می شود واکنش نشان داد و گفت: خیلی می شنویم که می گویند شخصیت های عراقی به جمهوری اسلامی دعوت شدند و به آنجا رفتند و رسانه ها حول این دیدارها با تندی صحبت می کنند. ما از این برخورد دوگانه با اینگونه مسائل خیلی متعجب هستیم, ما وقتی که به برخی از کشورها می رویم ملی گرایی است ولی وقتی به کشورهای دیگری می رویم مزدوری می شود, این دوگانگی در برخورد است....
وزارت خارجه انگلستان: وزارت خارجه انگلیس روز چهارشنبه با انتشار بیانیه ای از نتایج انتخابات پارلمانی عراق استقبال و اعلام کرد که دولت انگلیس به تعهدات خود برای کار با دولت عراق در زمینه های مربوط به منافع مشترک پایبند است.
در بیانیه وزارت خارجه انگلیس آمده است: ما به همه تشکل های سیاسی عراق تاکید می کنیم که از صدور بیانیه ها و انجام اقداماتی که ممکن است مورد بهره برداری کسانی که مخالف پیشرفت سیاسی و دموکراسی در عراق هستند قرار بگیرد، خودداری کنند.
در ورای این خبرها, بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از نتایج انتخابات و فراخوان به رهبران سیاسی برای پذیرش نتایج انتخابات است که امروز منتشر شد.
کارشناسان معتقدند که تحولات و فعل و انفعالات سیاسی تا کنون نشان می دهد که تلاشهای رژیم برای حذف ائتلاف پیروز (علاوی) از معادلات سیاسی مربوط به تشکیل دولت آینده تا کنون به نتیجه نرسیده است. در این میان خوش خدمتیهای مالکی برای این که بار دیگر به عنوان کاندیدای ائتلاف وابسته به رژیم مورد قبول ولایت فقیه قرار گیرد, با شکست قطعی مواجه شده است.
خبرهای مرتبط:
شورای امنیت ملل متحد از مقامات عراقی و احزاب این کشور خواست نتایج انتخابات را محترم بشمارند