به گفتة این منبع، رژیم ایران توافق کرده بود که توضیحات عمیقتری دربارة کار روی چاشنیها بدهد، اما این اقدام هنوز صورت نگرفته است.
سه دیپلمات روز دوشنبه به آسوشیتدپرس گفتند، رژیم ایران در پاسخ رسمی اخیر خود، اصرار کرد که این چاشنیها ارتباطی با موضوع هستهیی ندارند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اعضای غربی آن امیدوار بودند که توافق بین آژانس و رژیم ایران در نهایت باعث خواهد شد که این رژیم در را بهروی فعالیتهای مخفی تسلیحات هستهیی خود باز کند. اما آخرین پاسخهای رژیم تهران نشان میدهد که این رژیم آماده نیست موضعش را تغییر بدهد.
آسوشیتدپرس - 22 اردیبهشت 93
خبرگزاری رویتر نیز گزارش داد، پیشرفت کُند تحقیقات آژانس، میتواند مذاکرات هستهیی با (رژیم) ایران را بیش از پیش پیچیده کند.
به گفتة این منبع، آژانس بعد از مذاکرات سه ساعته با رژیم ایران تصریح کرده که رژیم باید برای اجرای کامل خواستههای آژانس، اقدامات بیشتری انجام بدهد.
یکی از دیپلماتها که از نزدیک پروندة هستهیی رژیم ایران را دنبال میکند، گفت: «همه نسبت به عدم پیشرفت، سرخوردهاند».
دیپلماتها و کارشناسان میگویند، برای رژیم ایران دشوار خواهد بود که به هرگونه فعالیتی در گذشته اذعان کند که با تکذیبهایش دربارة برنامة بمبسازی تناقض داشته باشد.
دیپلمات غربی مذکور، گفت: «(رژیم) ایران برای پاسخگویی به مسائل مربوط به ابعاد نظامی، با مشکلات جدی مواجه است».
رویتر افزود، دیپلماتها و کارشناسان میگویند، رژیم ایران و غرب دربارة اینکه توافق درازمدت چگونه باید باشد، همچنان با هم فاصلة بسیاری دارند.
رویتر - 23 اردیبهشت 93
خبرگزاری فرانسه هم طی گزارشی گفت، هیأت رژیم ایران بعد از مذاکرات با آژانس، با خبرنگاران صحبت نکرد.
در همین حال روسیه ابراز امیدواری کرد که در مذاکرات، در زمینة مسائل مربوط به راکتور اراک و شفافیت بر سر برنامة هستهیی رژیم ایران، پیشرفتهایی حاصل شود.
سرگئی ریباکوف معاون وزیر خارجة روسیه گفت که حل این مسائل، بسیار بیشتر بر عهدة هیأت رژیم ایران است تا هیأت روسیه.
صدای روسیه - 23 اردیبهشت 93