این شرکت در سال 2009، به طور متوسط روزانه نود هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری می کرد.
رلیانس دلیل تصمیم خود به توقف خرید نفت خام از ایران را اعلام نکرده است و به گزارش خبرگزاری رویتر، مقامات رژیم ایران نیز حاضر به اظهار نظر در این زمینه نشده اند.
برخی از ناظران نفتی گفته اند که احتمال دارد اقدام رلیانس در توقف خرید نفت خام از ایران ناشی از اختلاف دو طرف بر سر قیمت بوده باشد در حالیکه وفور نفت در بازار جهانی شرایط مساعدتری را در دسترس خریداران نفت قرار داده است.
در مقابل، این نظر نیز مطرح شده است که فشار سیاسی ایالات متحده و متحدان این کشور بر شرکت های طرف معامله ایران نیز در تصمیم رلیانس موثر بوده است.
به گفته برخی ناظران، با توجه به موقعیت بین المللی ایران در حال حاضر، خریداران نفت خام ترجیح می دهند با انتخاب عرضه کنندگان دیگر، وابستگی به نفت این کشور را کاهش دهند تا بدون مواجهه با احتمال قطع یا کاهش ناگهانی در آینده، نفت مور نیاز خود را از منابع قابل اطمینان تر تامین کنند.
در ماه ژوئن سال گذشته هم گزارش شد که شرکت رلیانس فروش بنزین به ایران را متوقف کرده که دلیل آن نگرانی از واکنش ایالات متحده در پی تلاش برخی نمایندگان کنگره این کشور به تحریم فروش بنزین به ایران عنوان شد.
شرکت رلیانس از جمله صادرکنندگان عمده فرآورده های نفتی به ایالات متحده است و ظاهرا پیشنهاد شماری از نمایندگان کنگره آمریکا در مورد منع صدور بنزین به ایران باعث شد این شرکت صدور این فرآورده نفتی به ایران را قطع کند.
خبر تصمیم این شرکت هندی به توقف خرید نفت خام از ایران در پی گزارش هایی در مورد اقدام شمار دیگری از شرکت های طرف قرارداد رژیم ایران برای کاهش وابستگی خود به نفت صادراتی و همکاری نفتی با این کشور انتشار می یابد.
شرکت های ژاپنی در ماه های اخیر به تدریج از میزان خرید نفت خام از ایران کاسته اند و اخیرا گزارش شد که واردکنندگان چینی هم خرید نفت خام از ایران را به طرز قابل توجهی کاهش داده اند.
همچنین، چند شرکت عمده اروپایی از تصمیم به توقف فروش بنزین به جمهوری اسلامی خبر داده اند و یک شرکت روسی نیز اعلام کرده است که به دلیل تحریم های وضع شده توسط دولت ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، از ادامه فعالیت در بخش نفت و گاز ایران منصرف شده است.
بی بی سی 12 فروردین