تمرکز اولیه واشنگتن در حال حاضر بر روی ونزوئلا و برزیل میباشد و بهخصوص روی برزیل است که بهعنوان یک قدرت صاحب انرژی ظهور پیدا کرده است. پرزیدنت لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا یک چپگرای میانه، در صدد است برزیل را به صورت یک وزنه سنگین دیپلوماتیک در پهنه جهان تبدیل نماید.
از زمانی که محمود احمدینژاد در 2005 بر سر کار آمده است در شش کشور آمریکای لاتین سفارت باز کرده است یعنی در نیکاراگوئه، کلمبیا، بولیوی، شیلی، اکوادور و اروگوئه. در مجموع ایران 11 سفارت در این منطقه باز کرده است.
نورمن بیلی از مؤسسه سیاستهای جهانی در واشنگتن گفته است توسعه ایران به سمت غرب برای تسهیل کمکهای مالی به سازمانهای تروریستی است که امنیت آمریکا را به خطر خواهد انداخت. …
کارشناسان شورای آمریکاس[کشورهای آمریکای لاتین] به یک زیرکمیته کنگره آمریکا در ماه اکتبر گفتند نفوذ ایران در آمریکای لاتین چالش جدیدی برای اختیارات آمریکا در نیکمره غربی محسوب میشود و تأثیر تحریمهای موجود مللمتحد علیه ایران یا آنها که ممکنست اعمال شوند را کُند میکند. …
مؤسسه استراتفور گفته است ایران ممکنست به لحاظ بانکی با برزیل وارد معاملات شود و به این وسیله تحریمهای آمریکا را دور بزند. باور بر این است که برزیل به طور مستقیم اکثر تجارتش را با ایران از طریق امارات متحده عربی انجام میدهد. اما بانکهای ایران در برزیل را نمیتوان پنهان ساخت و بعید است توسط آمریکا نادیده گرفته شوند. …