یکی از کارشناسان باند خامنه ای در گفتگو با یک رسانه حکومتی گفت: آمریکاییها در واقع موضعی در مذاکرات وین4 گرفتند که شبیه به مواضع آنها در ابتدای مذاکرات بود. یعنی سرسختانهترین موضع ممکن از جانب آمریکاییها بود که ترکیب این دو عامل با هم یعنی خطوط قرمز تیم نظام و بازگشت مواضع آمریکا به دوران ماقبل مذاکرات پیشرفت کار در این دور از مذاکرات را دشوار کرد.
گزارش آژانس از چند جهت نگران کننده است، اولا در این گزارش گفته شده که نظام به همه تعهدات خود طبق توافق ژنو عمل کرده است، این در حالی است که ما میدانیم 5+1 طبق توافق ژنو به تعهدات خود عمل نکرده است؛ سوالی که در اینجا پیش میآید این است که در حالی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نمیکند چرا طرف ما در حال عمل کامل به تعهدات خود است؟ کاهش ذخیره مواد 20 درصد، در حالی که طرف غربی حتی آن مقدار تعهد شده در توافق ژنو برای تعدیل تحریمها را عمل نکرده است، در عمل اشتباه استراتژیک قابل توجهی است که قدرت چانهزنی تیم مذاکره کننده را در آینده به شدت کم خواهد کرد.
نظام برای اولین بار از سال 2008 به ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهایش بویژه چاشنیهای انفجاری مفتولی پاسخ داده است اما آژانس، حاضر به بستن این موضوع نبوده و خواستار مطرح شدن سوالات اضافی در این مورد شده است.
ورود آژانس به حوزههای نظامی ما باعث خواهد شد، که آمریکاییهایی ها بهانههای جدیدی برای طرح ادعاهای جدید بر علیه نظام پیدا کنند. با باز شدن پای آژانس به بحثهای نظامی برای بستن پرونده هستهای ایران ایجاد مانع خواهد شد.
پذیرش بحث در باره این موضوعات، رویکرد خطرناکی است، و می تواند باب ورود آژانس به موضوعات دیگری را باز کند که شاید مدیریت آن به سادگی گذشته نباشد.
حتی اگر موضوع مسئله انفجارهای با قدرت بالا و مسئله شلیک نوترونی هم حل شود باز مسائل دیگری مانند پارچین، بحث کارشناس خارجی، بحث خریدهای نظامی و دیدار با برخی از دانشمندان باقی خواهد ماند که آژانس میخواهد به آنها بپردازد. بنابراین خیلی روشن است که این روند متوقف نخواهد شد.
خبرگزاری نسیم - 5 خرداد 93
در طرف مقابل، « محمدعلی نجفی، مشاور اقتصادی آخوند روحانی که در جمع افراد باند روحانی- رفسنجانی در قم صحبت می کرد گفت: «از بدشانسیهای دولت روحانی این بود که ایشان مدیریتی را تحویل گرفت که زیر صفر بود، به هم ریختگی و از هم پاشیدگی در حد اعلی بود و حتی خود بنده احساس نمیکردم این اندازه نابسامانی و از هم گسیختگی در کشور باشد».
«مخالفان دولت از این نکته که دولت نمیتواند بهخاطر شرایط حساس خیلی از مسائل را بیان کند سوء استفاده کرده و به تخریب دولت میپردازند مثال واضح آن جریان مذاکرات هستهیی است که دولت بهدلیل حساسیتها نمیتواند خیلی حرفها را بزند و این عده به دولت حمله میکنند». این گروه با آن که میداند رهبر در جریان همه جزئیات مذاکرات هستهیی قرار دارد، باز هم همایش دلواپسان و جشن شکست مذاکرات بر پا میکند.