آژانس بینالمللی انرژی اتمی و رژیم ایران، هفته گذشته بیانیه مشترکی صادر کردند که در آن، حکومت تهران متعهد شد، آژانس را از ”نقطه شروع مواد شدیدالانفجار از جمله انجام آزمایشهای زیاد مواد شدیدالانفجار در ایران، مطلع سازد“ به عبارتی و در یک کلام: تسلیحاتی کردن؛ یعنی مخفیترین بعد برنامه اتمی رژیم ایران.
تمایل رژیم تهران به طرح این موضوع، بهعنوان نشانه یی از این که با تهران به نتایجی دست مییابند، مورد تحسین هواداران مذاکرات جاری قرار خواهد گرفت.
تهران اما، هنوز و تا به امروز، اسناد مربوط به کارهای تسلیحاتی در برنامه اتمی خود را که توسط آژانس گردآوری شده است، تحت عنوان ”جعلی ”رد میکند.....
ما به گزارش جدیدی، که موثق به نظرمی رسد، از مجاهدین خلق، یک گروه اپوزیسیون ایرانی دست یافتهایم. این گزارش می گوید که رژیم تهران تیم اصلی محققین تسلیحاتی خود را فعال و دست نخورده باقی نگهداشته است.
بنابه گفته آژانسهای غربی، تلاشهای جمهوری اسلامی برای تولید یک سلاح انفجاری اتمی به دهه 1980 بر میگردد، زمانی که این رژیم، مرکز تحقیقات فیزیک در تهران را در ارتباط با وزارت دفاع تاسیس کرد.
بنا به گفته آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دهه بعد، رژیم، محققان تسلیحاتی خود را تحت ابتکار عملی بهنام ”طرح آماد“ (AMAD Plan) بهریاست محسن فخریزاده، عضو ارشد سپاه پاسداران که دکترای مهندسی اتمی دارد، ادغام کرد. بنابه گفته آژانسهای اطلاعاتی غربی، طرح آماد، مسئولیت فراهم کردن تکنولوژیهایی با استفاده دوگانه، تولید چاشنیهای اتمی، و انجام آزمایشهای شدیدالانفجار را در ارتباط با فشرده کردن مواد قابل انشقاق، بر عهده داشت.
بنابه گفته آژانس بینالمللی انرژی اتمی، فشردهترین دورة فعالیت «طرح آماد» مربوط به سالهای 2002 و 2003 می شود که حسن روحانی رئیسجمهور فعلی، دبیر شورای عالی امنیت رژیم ایران بود، قبل از این که ریاست مذاکره کنندگان اتمی را بر عهده بگیرد.
شورای ملی مقاومت ایران فاش کرد که محسن فخری زاده پدر برنامه تسلیحاتی اتمی رژیم ایران است
با توجه به تأثیر افشاگری سازمان مجاهدین خلق ایران در مورد دو سایت اتمی رژیم در 2002 و حمله آمریکا به عراق در 2003، ظاهراً آخوندها فعالیتها را در مجتمع طرح آماد (AMAD Plan) در اواخر 2003 متوقف کردند.
اما فخری زاده و کارشناسان دیگر رژیم ایران، کار تسلیحاتی کردن این پروژه را متوقف نکردند.
همانگونه که دیوید آلبرایت بازرس تسلیحاتی پیشین سازمان ملل به ما گفت فخری زاده به اداره این برنامه در صنایع نظامی یعنی در جایی که میتوان در بعد تسلیحاتی اتمی کار کرد، ادامه داده است.
عمده کارها شامل مدل سازی تئوریک انفجاری به بخش دانشگاه مرتبط با وزارت دفاع مانند دانشگاه تکنولوژی مالک اشتر در تهران منتقل شد.
فخریزاده به نظارت بر این فعالیتهای متفاوت و بهشدت جدا شده از یکدیگر ادامه داده و اکنون این کارها، تحت کنترل سازمان جدید پژوهشهای نوین دفاعی قرار گرفته است که به سپند (SPND) معروف شده است.
ابتدا سازمان مجاهدین وجود سپند (SPND) را در 2011 افشا کرد.
حالا گروه اپوزیسیون، آنچه را که میگوید با جزئیات جدیدی که کلیدی هستند بهدست آورده و اولین عکس از فخریزاده 56 ساله، که مدتهای مدید است نپذیرفته خودش را در دسترس آژانس بینالمللی انرژی اتمی جهت انجام مصاحبههای لاز قرار بدهد، منتشر کرده است.
سازمان مجاهدین همچنین لیستی از 100 کارشناس سپند را بهدست آورده است.
سازمان مجاهدین می گوید در ورای از دور خارج ساختن سپند، سازمان مجاهدین خلق ایران می گوید رژیم تهران، هسته اصلی محققان خود را دست نخورده باقی گذاشته است.
سازمان مجاهدین گفته است این رژیم اخیراً مقر اصلی اسپند را برای اجتناب از کشف شدن آن توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی، از خیابان مژده در خیابان پاسداران تهران، جابجا کرده است.
سازمان مجاهدین افزوده است سایت جدید بین چند مرکز و دفاتر وابسته به وزارت دفاع… شامل اتحادیه سپاه پاسداران، سازمان ورزشی وزارت دفاع… و بیمارستان چمران واقع شده است.
سازمان مجاهدین گفته است برای پوشاندن بیشتر ماهیت غیرقانونی این جابجایی از چشم آژانس، بخشی از فعالیتهای لجستیکی دانشگاه مالک اشتر به سایت سابق سپند منتقل شده است.
هدف رژیم از اینکار، اجتناب از بسته شدن مرکز سابق در صورت پیش آمدن بازرسیها بوده است تا ادعا کند که این سایت، همواره، همین شکل جاری را داشته است. نباید انتظارداشت رژیم ایران به عمده اینکارها تا ضربالاجل 25 ماه اوت که در بیانیه مشترک با آژانس به آن تأکید کرد، اعتراف کند.
این حقیقت که آژانس بینالمللی انرژی اتمی و قدرتهای غربی اکنون به پرسش مربوط به تسلیحاتی کردن برنامه اتمی بر میگردند، نشانه یی از آن است که تا چه حد برنامه تسلیحات اتمی رژیم ایران جلو رفته است.
همانطور که مرکز آموزش سیاست منع تکثیر تسلیحات کشتار جمعی وابسته به هنری سولوسکی، رئیس پیشین بخش منع تکثیر تسلیحات کشتار جمعی در پنتاگون به ما گفت، ”نگرانی در مورد تسلیحاتی کردن این برنامه و سپس آزمایش و بهکارگیری آن، درصورت بی توجهی به تولید مواد قابل انشقاق، همان قمار اخلاقی و نادیده گرفتن خطر ناشی از سازش و اهمال کاری است“.
به عبارت دیگر، غرب با واگذار کردن حق غنیسازی به جمهوری اسلامی و مجاز شمردن آن برای توسعه یک قابلیت پیشرفته غنی سازی، اکنون راهی جز اینکه جلوی تسلیحاتی شدن این برنامه را بگیرد، آن هم بهعنوان آخرین حصار در برابر یک نظامی با قابلیت اتمی، ندارد.
هدف دیپلوماسی روحانی و وزیر خارجهاش، جواد ظریف، این است که دلشورههای غرب را بر سر موضوع تسلیحاتی شدن، با چرب زبانی، آرام کنند.
این داروی مسکن و تأثیر آن، با گزارش سه ماهه جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز، که هفته گذشته منتشر شد، تقویت می شود، چرا که در این گزارش، آژانس گفته است، رژیم ایران قویاً ذخایر اورانیوم 20 درصدیاش را کاهش داده و از زمان توافقنامه موقت در ماه نوامبر، تاکنون، غنیسازی بیش از 5 درصد نکرده است.
این گزارش همچنین تمایل جدید جمهوری اسلامی را برجسته میسازد که حاکی از پاسخگویی رژیم تهران به ”ابعاد احتمالی نظامی برنامه اتمی این رژیم”است، آنهم در یک سطح تکنیکی که شامل تولید چاشنیهای انفجاری و آزمایشهای مواد شدید الانفجار میشود.
اما با توجه به سابقه امر و با اعتقاد به افشاگریهای جدید سازمان مجاهدین خلق ایران؛ فخریزاده بهکار خود ادامه خواهد داد، کمااینکه تا همین امروز ادامه داده است.
یک ضرب المثل قدیمی ایرانی می گوید: «مار پوست خودش را ول میکند، اما خوی خودش را ول نمیکند» .
وال استریت ژورنال 27می2014