یک خبرگزاری حکومتی ضمن سردادن آه و ناله از مجموعه مذاکرات فی مابین و ذلتی که خامنه ای در این قمار اتمی متحمل شده است، در گزارش مشروحی به جزئیات توافقنامه ژنو پرداخته و از جمله می نویسد: « در پی اجرای توافقنامه ژنو، آمریکا و کشورهای غربی به ایران تعهد دادند که در ازای تعلیق 20 درصد فعالیتهای هستهای خود 4.2 میلیارد دلار از داراییهای نفتی ایران را که به دلیل تحریمها بلوکه شده بود طی 8 قسط آزاد کند.
تاکنون 5 قسط از 8 قسط توافق ژنو اصطلاحاً آزاد شده و در اختیار بانک مرکزی ایران قرار گرفته است و تا لحطه نگارش این مطلب بیش از 10 روز از تاریخ واریز قسط ششم میگذرد اما هنوز مبلغی واریز نشده است. طبق توافق ایران، هشت شرکت را برای خرید کالاهای اساسی به گروه 1+5 معرفی کرد که آمریکا فقط چهار شرکتی که تماما آمریکایی هستند را مورد تایید قرار داد».
این گزارش سپس به بند های دیگر توافق، از جمله اجازه محدود فروش نفت از سوی ایران اشاره دارد و می افزاید: « آمریکا و غرب در شرایطی که کشورهای مصرف کننده نفت ایران همچون چین، هند و کره با افزایش تقاضای نفتی روبرو هستند نتوانست جایگزینی برای نفت ایران پیدا کنند
بنابراین میتوان گفت، آمریکا با لغو تحریمهای نفتی ایران در مذاکرات ژنو و نگه داشتن آن در سطح یک میلیون بشکه در اصل امتیازی را برای مصرف کنندگان نفت ایران قائل شده است نه برای ایران». همچنین: « طبق توافق ژنو تحریمهای بیمهای کشتیرانی و نفتکش لغو شد اما هیچ یک از شرکتهای بیمهای خارجی به این دلیل که لغو تحریمها شش ماهه است و در این مدت خدمات بیمهای قابل اطمینان و به صرفه نیست، حاضر به بیمه کردن کشتیها و نفتکشهای ایرانی نشدند ». گزارش خبرگزاری حکومتی در خاتمه به خرید قطعات هواپیماها اشاره داشته و اضافه می کند: « شرکت بوئینگ تنها مجاز است قطعات هواپیماهای ایرانی که قبل از انقلاب به ایران فروخته و از رده خارج شده را تأمین کند که بر این اساس یک سری قطعات بنجل که در انبارهای این شرکت مانده و مشتری برای آن وجود ندارد به ایران داده میشود. سوم اینکه این لغو تحریم در بازه زمانی محدود صورت میگیرد و بعد از آن به حالت قبل برمیگردد».
خبرگزاری حکومتی نسیم -21 خرداد 1393