-استان نینوا دومین استان بزرگ در عراق است، در شهر دو میلیون انسان وجود دارد، و در استان سه ونیم میلیون هستند الآن این گروهها به صلاحالدین رسیدهاند، و هر دو استان الآن سقوط کردهاند، این مسأله نیاز به این دارد که یک قیامی صورت گیرد، در کل نیروهای سیاسی و نیروهای امنیتی و جامعه بینالمللی برای بستن راه این جنایتکاران.
-نجیفی در مورد اعلام وضعیت اضطراری ضمن اعلام موافقت، گفت:
برای وضعیت اضطراری شرایطی وجود دارد، که در قانون اساسی آمده است و نیاز دارد که درخواست مشترک رئیسجمهور و نخستوزیر به پارلمان داده شودو محدود به یک سقف زمانی یکماهه میباشد و بعد از 15روز نتایج ارائه میشود، این موضوع را دولت درخواست نکرده است، و پارلمان کارش رو به انتها میباشد، ما فقط 4روز دیگر بهکار پارلمان وقت داریم
-نجیفی افزود: فرماندهان نظامی از وظایفشان شانه خالی کردند و از صحنه جنگ فرار کردند، و سربازان وقتی دیدند که فرماندهانشان نیستند آنها نیز همین کار را کردند، سلاحها در خیابانها رها شدند، خودروهای زرهی بدون خدمه رها شدند، تمامی خطوط دفاعی ترک و رها شدند و اینها با سرعت بسیار بالا صورت گرفت، چند دقیقه قبل فرودگاه نظامی شرقاط نیز بهدست تروریستها افتاد، این در صلاحالدین است، در موصل هم بر هلی کوپترها تسلط یافتند، بنابراین این مسأله و بایستی تحقیق صورت گیرد، ما برای تحقیق فوری با فرماندهانی که عقب کشیدند فراخوان میدهیم، و میخواهیم که فرماندهان ذیصلاح که بتوانند چنین جنگهایی را اداره کنند بجای آنها گمارده شوند، و برای تعیینتکلیف این موضوع، به نیروی لازم تجهیز شوند.
- من یکساعت قبل با سفیر آمریکا صحبت کردم و از او خواستم آمریکا در کمک به عراق برعلیه این تهاجم تروریستی نقش خودش را ایفا کند، در کادر توافقنامه مشترک، آنها بمن قول دادند که این درخواست را بهصورت فوری بررسی کنند
-نجیفی تصریح کرد: فروپاشی روحیه نیروهای مسلح در نینوی دلیل این شکست است مهاجمین هر تعداد که بودند نمی توانستند به شهری مثل موصل رخنه کنند. اگرچه شهر از نظر ابعاد برزگ است ولی وقتی که مدافعین شهر فرار میکنند مطمئناً کسانی که حمله کردهاند اگرچه تعدادش هم کم باشد می تواند بر استان مسلط شوند.
-نجیفی افزود: همانطور که گفتم ضعفی در صلاحیتها بوده، ضعف در مدیریت و عدم همکاری با دولت محلی و در گوش نکردن وتآیید نکردن اطلاعاتی که به آنها منتقل شده بود و عدم قیام به انجام وظیقهشان وجود داشته واینها دلایل اصلی بودند. در نینوی سه لشکر نظامی است با پلیس محلی، چطور این نیروها در مقابل چند صد یا حتی چند هزار تروریست سقوط میکنند و این در حالی است که امکان رد یابی، دارای مواضع و مرزهایی هستند، انواع سلاح، هواپیما، توپ و تانک دارند. این موضوعی است که بایستی در مورد آن تحقیق صورت گیرد.
مالکی در یک کنفرانس مطبوعاتی از آمریکا و اتحادیه اروپا و سازمان ملل و اقلیم کردستان وهمسایگان عراق برای مبارزه با تروریسم کمک خواست .
مالکی گفت : شورای وزیران بر موارد زیر تصمیم گرفت:
• اعلام وضعیت آماده باش کامل
• اقدامات فوری برای حفظ امنیت به خاطر خطرناک بودن وضعیت امنیتی
نخست وزیری و ریاست جمهوری از مجلس میخواهند که وضعیت فوق العاده را تصویب کند
• نخست وزیری از همه مردم میخواهد سلاح برداشته و باید از این آماده باش حمایت کنند
• بسیج عمومی همه توانمندیهای مردمی و مالی برای بازگرداندن همه مناطقی که تروریستها گرفته
تشکیل یک کمیته برای مسلح کردن مردم
حسابرسی از کسانی که در قضایای موصل کوتاهی داشتند
• بسیج همه امکانات برای از بین بردن داعش
متعاقباً بیانیه شورای وزیران مالکی منتشر شد:
در این بیانیه تصریح شده است که : عراق در حال عبور از مرحله سختی است در سایه تحولاتی که عراق و منطقه شاهد آن است وضعیتی فوقالعاده بذل تمامی تلاشها را می طلبد.
اول - اعلان وضعیت آمادهباش کامل
دوم - اقدامات سریع و فوری در جهت حفظ امنیت
سوم - داوطلب شدن برای حمل سلاح
چهارم - بسبج سراسری و همهجانبه تمامی امکانات سیاسی و مالی
پنجم -درخواست کمک از آمریکا و اتحادیه اروپا و جامعه عرب
ششم - فراخوان به کشورهای همسایه به همکاری با عراق
در این بیانیه از پارلمان خواسته شده است تا اعلام وضعیت فوق العاده را تصویب کند
در این بیانیه تاکید شده است یک کار جدی از طرف ارگان های امنیتی و فرماندهان نظامی صورت خواهد گرفت که اول از همه جمعبندی و مورد حسابرسی قرار دادن کسانی است که مقصر باشند یا ضعف نشان داده اند.
نچیروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان در عراق از مردم کردستان خواست به مردم موصل کمک کنند
به گزارش خبرگزاری کردی پیامنیر، پس از وضعیت جدیدی که در موصل بهوجود آمد، که علت اصلی آن ناتوانی ارتش عراق و نیروهای امنیتی در حفاظت از مردم شهر موصل بود، نچیروان بارزانی نخستوزیر اقلیم کردستان پیامی فرستاد که در آن گفته است:
متأسفانه بهدلیل شکست ارتش و نیروهای امنیتی عراق در حفاظت از مردم و شهر موصل، نیروهای گروه بهاصطلاح دولت اسلامی در عراق و شام (داعش)، شهر موصل را تصرف کردند و این یک تهدید بزرگی بهوجود آورده است. مردم موصل بهدلیل ترس از جان و بمباران و کمبود غذا و خدمات، شهر خود را ترک میکنند.
ما در طول دو روز گذشته، تلاش زیادی کردیم که در یک هماهنگی، از شهر موصل حفاظت کنیم، اما متأسفانه مواضع بغداد بهنحوی نبود که بتوانیم این هماهنگی را بهوجود بیاوریم.
در جهت حمایت از مردم آواره شهر موصل و کمک به آنها، اعم از کرد و عرب و ترکمن و کلدان و آسوری، از مردم اقلیم کردستان درخواست میکنم، تا جاییکه میتوانند، در چارچوب و کادر رعایت امنیتی و قانونی، به کمک مردم آواره موصل بشتابند. همچنین از کمیساریای عالی پناهندگان وابسته به مللمتحد درخواست میکنیم که به مردم آوره موصل کمک کنند.
دکتر رافع الرفاعی مفتی دیار عراق در مصاحبه با تلویزیون الجزیره گفت:
-حکومت مالکی مردم عراق را در بحرانهای پیاپی درگیر کرده است .
- ما با یک تروریسم دولتی درگیرهستیم . این تروریسم واقعی است. اینکه دائماً دراخبار میشنویم که داعش فلان کار را کرد داعش در الانبار و داعش در فلوجه، داعش در سامراء، داعش در موصل ولی ما نمیدانیم که داعش کیست داعش در اصطلاح مالکی اصطلاحات به همه کسانی که در مقابل این حکومت سرخم نمیکنند، اطلاق میشود.
مفتی دیار عراق افزود: اگر زمام امور این کشور در دست مالکی ودنبالچههایش و نیز دم و دنبالچههای رژیم ایران بماند پس این کشور باید در انتظار سقوط وفروپاشی باشد. یعنی قبلاً میگفتند بعثیها وصدامیین و القاعده الآن میگویند داعش ...
حکومت مالکی برنامهاش طائفه گرایانه است، فرقهگرایی زشت. مالکی میخواهد با کشتار اهل سنت در استانهایشان اربابانش در ایران را راضی کند. این قیمت کرسی است که او میخواهد بهخاطر آن همه مردم را قربانی کند.
- آنچه در عراق دارد رخ میدهد این است که قاسم سلیمانی ومعاونش مسجدی که ساکن بغداد است این بازی رابا جزئیاتش دارند فرماندهی میکنند تیپ های زیادی از نیروهای شبه نظامی هستند که این ماموریت را انجام میدهند این نیروهای شبه نظامی عبارتند از: عصائب اهل حق / سپاه بدر یعنی همان نیروهای بدر /نیروهای حزبالله و... این نیروها در ایران آموزش دیدهاند آنها را آوردهاند که فتنه طائفه ای را دامن بزنند یعنی مثلاً میگویند داعش مردم را درفلوجه اخراج کرده و یا کوچ داده. من اهل فلوجه هستم به خدا سوگند میخورم که هیچکس از اهالی فلوجه بهدلیل وجود افراد مسلح خارج نشده است بلکه این مردم بهخاطربمباران عمدی از شهر خارج میشوند.
دکتر رافع الرفاعی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است بین شما و حکومت عراق مذاکره ای صورت گیرد، گفت:
آیا ما حق داریم که در مذاکره ای حاضر باشیم ،درحالیکه فرزندان و خانواده ما در زیر بمباران بشکه های انفجاری باشند؟
آیا ما حق داریم که با یک مجرم که تشنه به خون مردم ما است جلسه مذاکره بگذاریم؟
ما میدانیم که مالکی چه هدفی را دنبال میکند هرچیزی که اسمش گفتگو و کمیته و کمیته تحقیق و... است همه اینها فقط برای این است که چیزی را عقب بیندازند و این پا آن پا کنند اینها هیچ ارزشی ندارد.
این آدم برنامه ای دارد که میخواهد اجرا کند برنامه ای است که او از طرف اربابانش مأمور اجرای آن است. اگر آنچه را که میخواهد انجام بدهد را اجرا کند به هرآنچه که میخواهد دست پیدا میکند اما اگر انجام ندهد به خواستههایش دست نخواهد یافت. همه میدانند که پرونده عراق با همه جزئیاتش در دست قاسم سلیمانی و معاونش مسجدی است.