وزیر خارجه کانادا:جامعة بین‌المللی باید صدای کسانی باشد که توسط رژیم ایران سرکوب شده‌اند

جان برد: ما مصمم هستیم به این صداها با بیش از صرف لفاظی پاسخ بدهیم

نتیجة حمایت رژیم ایران از بشار اسد قتل عام بیش از 150 هزار نفر، یک افراط‌گرایی عمیقتر و بی‌ثباتی بیشتر منطقه بوده است
جان برد وزیر خارجة کانادا طی مقاله‌یی در سالگرد روی کار آمدن آخوند روحانی که در فارین پالیسی و در سایت رسمی وزارت خارجه کانادا درج شده تأکید کرد، جامعة بین‌المللی باید صدای کسانی باشد که توسط رژیم ایران به‌سکوت کشانده شده‌اند. هم‌زمان با مذاکرات هسته‌یی، جامعة جهانی باید به رژیم ایران فشار بیاورد تا به حقوق بشر احترام بگذارد و حمایتش را از تروریسم متوقف کند. در غیر این صورت بی‌اعنایی (رژیم) ایران در خارج و سرکوب در داخل هم‌چنان بی‌ثباتی منطقه‌یی را تغذیه و یک جمعیت بیش از 75 میلیون نفری را از حقوق و آزادی خود محروم خواهد کرد... ما مصممیم به این صداها با بیش از صرف لفاظی پاسخ بدهیم.... ما باید نسبت به وضعیت کنونی ایران واقع‌بین باشیم. تا زمانی که ما شاهد اصلاح باشیم و نه لفاظی، کانادا به ایستادن شانه به شانه با مردم ایران در خواستة خود برای امید و کرامت واقعی ادامه خواهد داد».
وزیر خارجة کانادا در مقالة خود، به محقق‌نشدن وعده‌های روحانی در زمینه‌های مختلف پرداخته و در این رابطه وقایع مختلفی مثل یورش وحشیانه به بند 350 زندان اوین، افزایش اعدام‌ها و گماشتن پور محمدی از آمران اصلی قتل عام 67 به‌سمت وزیر دادگستری مورد اشاره قرار می‌دهد.
جان برد حمایت رژیم ایران از رژیم بشار اسد را حمایت «تزلزل‌ناپذیر اخلاقی، مالی، سیاسی و نظامی» توصیف کرده و می‌افزاید، نتیجة آن، «قتل بیش از 150 هزار نفر، یک افراطگرایی عمیقتر و بی‌ثباتی بیشتر منطقه بوده است... به‌رغم این‌که مدت‌ها است اقتصاد ایران با مشکل مواجه می‌باشد، (رژیم ایران) توانسته بشار اسد را با یک اعتبار 3.6 میلیارد دلاری و مجوزی برای ادامة قتل عام مردم خودش، تأمین کند».
جان برد در ادامة مقالة خود تصریح کرده است، تفاوت ادعاهای روحانی با ماهیت او، از این حقیقت ناشی می‌شود که دستگاه سازمان‌دهی‌شدة یک دیکتاتوری مذهبی تحت نظارت دقیق خامنه‌ای، بر سر جای خود باقی است. ابعاد مرعوب کردن مردم توسط رژیم ایران در داخل و حمایت آن از تروریسم در خارج سرسام‌آور است....
ما اعتقاد داریم (مردم ایران) شایسته چیز بهتری هستند. آنها شایستة کرامت یک اقتصاد عاری از فساد هستند. شایستة اصلاح عمیق و نه فقط تبلیغات توخالی یا بازی‌های فریبکارانه».
سایت وزارت خارجه کانادا - 23 خرداد 93