بحران هسته ای رژیم

مذاکرات هسته‌یی میان کشورهای پنج به علاوة یک و رژیم ایران که از روز دوشنبه شروع شده، در وین ادامه یافت.

طرفین تلاش دارند در این دور از مذاکرات نگارش متن توافق‌نامة نهایی را شروع کنند.
خبرگزاری رویتر از پایتخت اتریش گزارش داد: در حالی‌که زمان رو به پایان است، اگر قرار باشد از تمدید پرریسک مذاکرات هسته‌یی جلوگیری شود، مذاکره‌کنندگان طی کم‌تر از پنج هفتة (باقی‌مانده تا ضرب‌الاجل 20 ژوئیه) با چالش‌های عظیمی برای هم‌آوردن اختلاف نظرها دربارة ابعاد برنامة هسته‌یی (رژیم) ایران در آینده مواجهند.
یک مقام ارشد آمریکایی روز دوشنبه، گفت: «ما بر سر این‌که هم‌آوردن اختلافات چقدر دشوار است، ابهامی نداریم. ولی راه‌هایی را برای انجام این کار مشاهده می‌کنیم».
منابع دیپلماتیک به رویتر گفته‌اند، بیش از پیش محتمل است که (رژیم) ایران خواهان تمدید ضرب‌الاجل گفتگوها شود. ولی مقام‌های غربی تأکید کردند که هم‌چنان تمرکزشان به حصول توافق تا پایان ماه آیندة میلادی است. آنها گفتند، هرگونه تمدیدی می‌بایست توسط همة طرف‌ها مورد توافق قرار گیرد و احتمالاً کوتاه‌مدت باشد.
یکی از دیپلمات‌های شش کشور به رویتر، گفت: «اگر تمدیدی در کار باشد، چند هفته‌یی خواهد بود».
انتظار می‌رود این دور از مذاکرات تا روز جمعه به‌طول بینجامد و گفتگوها در ماه آیندة میلادی، قبل از ضرب‌الاجل 20 ژوئیه، مجدداً از سر گرفته شود.
یکی از اعضای تیم مذاکره‌کنندة هسته‌یی رژیم در گفتگو با خبرگزاری حکومتی ایرنا، گفت: «این مذاکرات همچون « دوی استقامت» است که باید طرفین تا انتهای رقابت بتوانند برای رسیدن به هدف مطلوب دوام بیاورند».
وی با اشاره به شرکت ویلیام برنز معاون وزارت خارجة آمریکا در گفتگوها، افزود: «حضور این دیپلمات آمریکایی در مذاکرات نشانة این است که آمریکایی‌ها اراده کرده‌اند مذاکرات به سرانجامی برسد... چگونگی لغو تحریم‌ها از نظر آمریکایی‌ها، کار «پیچیده و دشواری» است در حالی که نظام  لغو کامل این تحریم ها را خواستار است».