گزارشهای رسانه‌های بین المللی از خواست تغییر مالکی در دولت و کنگره امریکا

روزنامة وال استریت ژورنال گزارش داد: «... دولت اوباما از خود این علامت را بروز می‌دهد که خواهان دولت جدیدی در عراق، بدون نوری المالکی است؛ (کاخ سفید) متقاعد شده است که مالکی قادر نیست با سنی‌ها آشتی کند و فضای آشفتة سیاسی را به ثبات برساند.

مقام‌های آمریکایی گفتند، دولت آمریکا این خواسته را از خود بروز می‌دهد که می‌خواهد، احزاب سیاسی عراق یک دولت جدید بدون مالکی تشکیل بدهند...
مقام‌های آمریکایی می‌گویند، چنین دولتی در برگیرندة جوامع سنی و کرد عراق خواهد بود... مقام‌ها استدلال می‌کنند، این می‌تواند به متحد شدن کشور کمک کند و در غلطیدن آن را به‌سمت تقسیم‌بندی‌های فرقه‌یی معکوس کند.
... تعداد رو به افزایشی از قانون‌گذاران آمریکایی و متحدان عرب آمریکا، به‌خصوص عربستان سعودی و امارات متحده عربی،  کاخ سفید را تحت فشار گذاشته‌اند تا از حمایت از مالکی دست بردارد. دیپلمات‌های آمریکایی و عرب گفتند، برخی از آنها کمک به باثبات‌کردن عراق را به تغییر (این وضعیت) مشروط کرده‌اند.
سناتور دایان فاینستاین  رئیس کمیتة اطلاعات سنای آمریکا طی جلسة استماع روز چهارشنبه، گفت: «به‌صراحت بگویم، اگر خواهان هرگونه آشتی هستید، دولت مالکی باید برود».
وال استریت ژورنال می‌افزاید: «مقام‌های ارشد دولت (آمریکا) در مواضع علنی خود، بیش از پیش به مالکی انتقاد می‌کنند...
جی کارنی سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه، گفت: «شکی نیست که این دولت، از جمله نخست‌وزیر آن، اقدام کافی برای حکومت‌کردن به شیوه‌یی فراگیر به عمل نیاورده و این در ایجاد وضعیت کنونی و بحرانی که امروز در عراق جریان دارد، نقش داشته است».
وی افزود: «مردم عراق بایستی بر سر آرایش دولت ائتلافی بعدی خودشان و این‌که چه کسی نخست‌وزیر باشد، تصمیم بگیرد».
وال استریت ژورنال هم‌چنین خبر داد، اوباما و مشاوران امنیت ملی او، در حال بحث و بررسی بر سر یک استراتژی جدید برای باثبات‌کردن عراق هستند و انتظار می‌رود طی روزهای آینده، یک نقشة مسیر روشن ترسیم شود.
دیپلمات‌های عرب و مشاوران سیاسی که طی چند روز اخیر با کاخ سفید صحبت کرده‌اند گفتند، روشن است که دولت آمریکا به‌دنبال فردی بهتر از مالکی است.
جان کری روز دوشنبه در انتقادش از مالکی از این هم صریح‌تر بود و استدلال کرد که کنار رفتن او، می‌تواند در به هم‌آوردن اختلافات فرقه‌یی کمک کند.
وال استریت ژورنال - 28 خرداد93
خبرگزاری رویتر گزارش داد: «در واشینگتن هم‌صدایی فزاینده‌یی وجود دارد که خواهان رفتن مالکی هستند... روز چهارشنبه اوباما تحت فشار قانونگذاران قرار گرفت تا نوری مالکی را متقاعد کند که به‌خاطر رهبری شکست‌خورده در برابر شورشگری کنار برود...
مالکی تاکنون تمایل چندانی به ایجاد یک دولت فراگیرتر، نشان نداده است.
سناتور مک کین  طی سخنانی در سنای آمریکا، از اوباما خواست «برای مالکی کاملاً روشن سازد که دوران او تمام شده است».
چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا در استماع کنگره گفت: «حکومت کنونی عراق هرگز تعهداتی را که در زمینة ایجاد دولتی با سنی‌ها، کردها و شیعیان داده بود اجرا نکرد».
رویتر - 29 خرداد93
به گزارش ای.بی.سی. نیوز، جان بینر رئیس کنگرة آمریکا گفت که دولت اوباما، به هیچ‌عنوان نباید بر سر وضعیت عراق، با رژیم ایران هماهنگی کند
بینر طی یک کنفرانس مطبوعاتی در کنگره، گفت: «اگر دستمان را به‌سوی (رژیم) ایران دراز کنیم، می‌توان تصور کرد که دوستان و متحدان ما در منطقه چه فکر خواهند کرد؛ آن هم در حالی که (این رژیم) به تأمین مالی تروریست‌ها و ترویج تروریسم نه تنها در سوریه، بلکه هم‌چنین در لبنان و اسراییل ادامه می‌دهد».
سایت ای.بی.سی - 28 خرداد 93
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد: « آمریکا از نوری مالکی فاصله می‌گیرد و برای تغییر سیاسی فشار می‌آورد؛ (تغییری که) بتواند به فرونشاندن یک شورش سنی کمک کند.
بلومبرگ - 29 خرداد 93

روزنامة تایمز مالی چاپ انگلستان، گزارش داد: در حالی که رقبای مالکی در تلاش برای ساقط‌کردن مالکی هستند، او برای بقا، تقلا می کند... هم‌زمان با شورش سنی ها در اطراف پایتخت و در حالی که رقبای سیاسی مالکی در منطقة سبز بغداد در تلاش برای ساقط‌کردن او هستند، مالکی در حفظ قدرت با مشکل روبرو است.
... بسیاری از دشمنان سیاسی مالکی هم‌چنان مصممند که او را وادار به کنار رفتن از قدرت کنند..... یک سیاست‌مدار شیعة سکولار مخالف مالکی گفت: «او باید برود؛ کار او تمام است. وقایعی که در شمال (عراق) رخ داد، نتیجة شکست او است».
تایمز مالی - 28 خرداد 93
به گزارش آسوشیتدپرس: باراک اوباما روز گذشته با رهبران کنگره آمریکا دیدار کرد. کاخ سفید اعلام کرد در این دیدار هیچ گزینه یی  به غیر از اعزام نیروی نظامی به عراق کنار گذاشته نشد. تلویزیون سی ان ان گزارش داد بحث اصلی در واشنگتن این است که آیا مالکی باید بماند یا برود.
سخنگوی کاخ سفید گفت این بر عهده  مردم عراق است که حاکم خود را تعیین کنند و آمریکا با هر کسی که مردم عراق انتخاب کنند کار خواهد کرد.
آسوشیتدپرس - 29 خرداد 93

آسوشیتدپرس گزارش داد به‌نظر می‌رسد نبود اطلاعات روشن، تمرکز بلافاصله باراک اوباما را از حملات هوایی در عراق دور کرده باشد، زیرا مقامهای آمریکایی گفته‌اند اهداف اندکی برای حمله وجود دارد.
آسوشیتدپرس - 28 خرداد 93

... هری رید رهبر اکثریت سنا بعد از دیدار با اوباما، طی بیانیه‌یی، اظهار داشت: «رئیس‌جمهور گفت، در حال حاضر اقدامی که مستلزم تأیید کنگره باشد مد نظر قرار نمی‌دهد، ولی برای او بسیار روشن بود که اگر (این وضعیت) تغییر کند، به کنگره مراجعه خواهد کرد».
بلومبرگ - 29 خرداد 93

به گزارش تلویزیون الجزیره چاک هیگل وزیر دفاع امریکا در جلسه مجلس سنا  گفت مسؤلیت رویدادهای عراق با امریکا نیست. او گفت که مسؤلیت به عهده دولت نوری المالکی است  که به تعهداتش در  فراگیری سیاسی نسبت به دیگر بخشهای سیاسی عراق  احترام نگذاشته است.
چاک هیگل گفت: ما هر کاری را که توانسته ایم برای کمک به آنها  انجام داده ایم. من فکر نمی کنم که باید امریکا را به خاطر این رویدادها ملامت کرد و نیز باید دولت کنونی عراق را ملامت کرد که هرگز التزامات و تعهداتش را در تشکیل یک دولت اتحاد ملی که کردها و سنی ها و شیعیان را در بر بگیرد اجرا نکرده است .
بنا به این گزارش کاخ سفید مجددا تاکید کرد که دولت عراق بایدگامهای جدی بردارد تا به عنوان یکی از شروط اساسی برای امنیت دراز مدت عراق نسبت به کلیه بخشهای مردم عراق رویکردی فراگیر داشته باشد. جی کارنی سخنگوی کاخ سفید گفت: امریکا نمی خواهد مسؤلیت حفاظت از عراق را همواره به عهده داشته باشد.
تلویزیون الجزیره عربی

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، آمریکا را به‌طور خاص، مسئول وضعیت عراق دانست.
مرکل طی سخنانی در برلین در پاسخ به سؤالی دربارة اوضاع عراق، هرگونه کمک نظامی از سوی آلمان را رد کرد.
 مقامهای آلمان روشن ساخته‌اند هیچ قصدی برای اعزام نیرو به عراق به منظور مقابله با بحران اخیر ندارند.
آسوشیتدپرس: خبرگزاری آلمان - 28 خرداد 93