وزیران خارجه طی بیانیه ای اعلام داشتند: "ادامه سرپیچی ایران از عمل به الزامات خود به موجب قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل وانجام تعهداتش در قبال آژانس بین المللی انرژی اتمی در ارتباط با برنامه هسته ای آن کشور، برای وزیران گروه G8 مایه نگرانی جدی است."
وزیران خارجه گروه کشورهای هشتگانه از انگلستان، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، روسیه و ایالت متحده نشست دو روزه خود را در تاریخ 30 مارس در گاتینو، کبک، پایان دادند. این بیانیه آخرین گام از کوشش هایی است که به منظور وارد ساختن فشار به ایران در جهت انصراف از مساعی خود برای تولید سلاح های هسته ای و وسایل پرتاب آنها در جریان است.
به موجب متن بیانیه، "وزیران با قوی ترین لحن ممکن ایران را به همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین تبعیت از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل فراخواندند. وزیران توافق کردند که بر روی گفت وشنود گشوده باشند و همچنین باردیگر نیاز به اتخاذ تدابیر مناسب را برای نشان دادن عزم راسخ جامعه بین المللی به پاسداری از نظام عدم گسترش سلاح های هسته ای و متقاعد ساختن ایران به ایجاد اعتماد بیشتری نسبت به طبیعت مسالمت آمیز برنامه هسته ای خود، مورد تأکید قراردادند."
هیلاری رادهام کلینتون با صراحت به مصاحبه کننده ای از تلویزیون کانادا (CTV)هنگامی که از او پرسید آیا جهان ممکن است یک ایران هسته ای را بپذیرد پاسخ "نه" داد. اما افزود که گروه G8 مجمعی که ممکن است تحریم های موثری بر یک کشورتحمیل کند نیست.
او سپس گفت: "این یک نشست اطلاعاتی بود. ما اهمیت مقابله جامعه بین المللی را با خطری که از ناحیه یک ایران مجهز به سلاح هسته ای وجود دارد مورد بحث قرار دادیم. ما در سازمان ملل کار بسیارزیادی در پیش داریم."
ماه هاست که کوشش هایی از جانب ایالات متحده، انگلستان، فرانسه و آلمان برای گذراندن دور تازه ای از قطعنامه ها در جهت برقراری تحریم های جدید از شورای امنیت سازمان ملل در جریان بوده است. اما در میان شش کشوری که کوشش داشته اند ایران را به ترک برنامه هسته ای خود متقاعد سازند، بحثهایی پیرامون برقراری تحریم های بیشتری در حال حاضر مطرح شده است. روسیه و چین نیز در گفتگوها شرکت داشته اند ولی به پیگیری دور جددیدی از قطعنامه ها رغبت نشان نداده اند.
کلینتون همچنین به CTV گفت که کانادا نیز یکی از اعضای گروه مشورتی که در تمامی مدت مذاکرات با رهبران ایران به طور متحد عمل کرده اند، به شمار رفته است. بنا به گفته وی، گروه به صورت یکپارچه "این نکته را روشن ساخته که یک ایران هسته ای برای جامعه بین المللی پذیرفتنی نیست. و من فکر می کنم با سپری شدن هفته ها و کار سخت ما برای دستیابی به یک قطعنامه شورای امنیت؛ چین نیز در این کار درگیر خواهد شد."
وی افزود: "مانند هر کوششی، ما در صدد رسیدن به یک اتفاق نظر خواهیم بود. و ما در نیمه راه این فرایند قرار داریم."
استیون هارپر، نخست وزیر کانادا، در 30 مارس خطاب به جمع وزیران خارجه گفت که اقدام ایران و کره شمالی برای تولید سلاح های هسته ای " با الزامات آنها مغایرت دارد. هر دو کشور برای محروم ساختن شهروندانشان از حقوق بینادین خود به خشونت و ارعاب متوسل شده اند. هردو کشور خطری جدی برای امنیت جهانی به شمار می روند."
هارپر کره شمالی را به بازگشت به گفتگوهای شش جانبه که هدف از آن پاک کردن شبه جزیره کره ازسلاح های هسته ای است فراخواند و از ایران نیز خواست تا فعالیت های هسته ای خود را متوقف سازد و به گفت وشنود مسالمت آمیز بپیوندد. وی افزود: " ما تمرکز شدید تر و اقدام هماهنگ نیرومندتری در قبال رژیم ایران، از جمله برقراری تحریم ها را در صورت ضرورت، خواستاریم.