در شروع این دور از گفتگوها، کاترین اشتون مسؤل سیاست خارجی اتحادیة اروپا با ظریف وزیر خارجة رژیم دیدار کرد.مذاکرات طی چند هفتة آینده ادامه خواهد یافت.
در آستانة دور جدید گفتگوهای رژیم و کشورهای 1+5، وزیر خارجة انگلستان هشدار داد که دسترسی به توافق قطعی نیست.
ویلیام هیگ تأکید کرد، این لحظة تعیینکنندهیی برای حل یکی از پرچالشترین مسائل سیاسی دوران ما است... بهمنظور رسیدن به یک توافق، رژیم ایران باید بر سر گامهای ضروری برای حل و فصل نگرانیهای جامعة بینالمللی نسبت به برنامة هستهییاش، واقعبین باشد.
وزیر خارجة انگلستان، تأکید کرد: «ما به هر قیمتی یک توافق را نخواهیم پذیرفت. توافقی که تضمین کافی ارائه نکند که (رژیم) ایران سلاح هستهیی تولید نخواهد کرد، به نفع انگلستان، منطقه و جامعة بینالمللی نیست. رسیدن به توافق قطعی نیست. هنوز اختلافات قابل توجهی بین گروه 3 به علاوة 3 و (رژیم) ایران وجود دارد....».
سایت دولت انگلستان - 11 تیر93
جان کری وزیر خارجة آمریکا طی مقالهیی در واشینگتنپست به چشماندازهای مذاکرات هستهیی با رژیم آخوندی پرداخته، و مینویسد: «معاملة هستهیی با (رژیم) ایران همچنان ممکن است، ولی زمان رو به اتمام میباشد... در تمام طول این مذاکرات، بحث بر سر یک انتخاب از سوی سران (رژیم) ایران بوده است. آنها میتوانند گامهای ضروری را بردارند تا به جهان تضمین بدهند، برنامة هستهییشان صرفاً صلحآمیز است و برای تولید سلاح استفاده نخواهد شد؛
وزیر خارجة آمریکا، تأکید کرد: «بهرغم چندین ماه مذاکره، ما هنوز نمیدانیم تصمیم (رژیم) ایران چه خواهد بود؟ میدانیم، خوشبینی علنی آنها دربارة نتیجة احتمالی مذاکرات، تا به الآن با مواضعی که پشت درهای بسته ابراز کردهاند، همخوانی نداشته است».
جان کری در ادامة مقالة خود در واشینگتنپست تأکید کرد که اگر رژیم ایران تصمیمات لازم را اتخاذ نکند، تحریمهای بینالمللی افزایش خواهند یافت و انزوای آن عمیقتر میشود.
کری میافزاید، آمریکا و متحدانش تنها با هدف طولانیتر کردن مذاکرات، به تمدید آن راضی نخواهند شد. رژیم ایران باید تمایل واقعی خود را به پاسخگویی به نگرانیهای مشروع جامعة بینالمللی در زمان باقیمانده، نشان بدهد.
جواد ظریف، وزیر خارجهٴ رژیم در مقاله یی در روزنامه لوموند بار دیگر بر زهرخوردن اتمی به طرفهای غربی تضمین داد و نوشت: «هدف» انها «کسب اطمینان از ماهیت غیرنظامی برنامهٴ هستهیی ایران» است که «جمهوری اسلامی ایران آماده است که همهی ضمانتهای لازم را در خصوص ماهیت صلحآمیز برنامهی اتمیش ارایه کند».
ظریف در گفتگو با تلویزیون رژیم بر نیاز رژیم به رسیدن هرچه سریعتر به توافق با کشورهای غربی تاکید کرد و گفت: این دور مذاکرات آخرین دور مذاکراته قبل از رسیدن 29 تیرماه و طرفهای مذاکره باید وارد نگارش بشند،البته ما دور قبل وارد نگارش شدیم و درسته که موارد توافق زیاد نبود اما نگارش شروع شد و این دور باید هم یک مقداری روی مفاهیم یک دور دیگر صحبت بکنند دوستان ما که مشخص باشه، چه چیزهایی را باید نوشت وبعد هم باید وارد نگارش بشند، اینها همه اش جزئیات تکنیکی است آنچه که مهم است این است که اراده سیاسی برای رسیدن به توافق وجود داره و اگر اراده سیاسی وجود داشته باشه در طرف مقابل، ما با آمادگی کامل آمدیم تا توافق در پایان این دوره مذاکرات حاصل بشه و انشاء الله تا بیست و نهم تیر ما توافق جامع را داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما آمده ایم اینجا هیچ چیز بیشتر از حقوقمان نمی خواهیم آماده هم هستیم که نگرانی های جامعه بین المللی را برطرف کنیم اما معتقدیم که تحمیل اصلا راه مذاکره نیست و هیچ وقت به تحمیل تن ندادیم و در این دور مذاکرات هم نمی پذیریم تحمیل رو.
شبکه خبر رژیم - 11 تیر 93