مجری: بر اساس این برآورد چرا ایران این کارها را اکنون انجام می دهد؟
باربارا استار خبرنگار سی.ان.ان در پنتاگون: واضح است که آمریکا و جامعه جهانی در حال افزایش تدریجی فشار بر رژیم ایران و رفتن بسمت تحریمات هستند. برآورد این است که ایران شاید در حال مقابله با آن بوده و سعی می کند ثابت کند که هنوز در منطقه نقش دارد چه بسا سعی می کنند بدنبال نیروهای آمریکایی بروند...
مجری: و این رابطه ای که پرزیدنت کرزای با احمدی نژاد دارد جالب توجه است. او همین اواخر به کابل دعوت شده بود و آنجا بود... فکر می کنم که او می داند که این سلاحها بیشتر علیه آمریکا بکار می رود و نه علیه کرزای.
باربارا استار خبرنگار سی.ان.ان در پنتاگون: بله یک چنین احساسی در اینجا وجود دارد و حقیقت این است که تلاشهای اطلاعاتی کنونی در جهت یافتن کسانی است بخصوص از میان ایرانیان مستقر در افغانستان که آنها را دستگیر و مورد بازپرسی قرار دهند و آنها را بر آن دارند که آنچه می دانند را بگویند و اینکه راههای قاچاق این سلاحها از کجاست تا آمریکا بتواند در روزهای آینده جلوی قاچاق این محموله ها را بگیرد.
مجری: برخی از اظهارات اخیر پرزیدنت کرزای دولت اوباما را تکان داده است. او برای اولین بار بر وجود تقلب در جریان انتخابات سال گذشته صحه می گذارد اما انگشت خود را در این زمینه به سمت غرب نشانه رفته است...
باربارا استار خبرنگار سی.ان.ان در افغانستان: پرزیدنت حامد کرزای کلمات خیلی تندی را بکار برد و با نشانه گرفتن انگشت خود به سمت جامعه بین المللی گفت که آنها مسئول تقلب در انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته بودند. چیزی که در اینجا جالب است اینکه این اولین باری است که پرزیدنت کرزای بطور علنی تصدیق می کند که در جریان آن انتخابات تقلب بطور واقعی صورت گرفته اما می گوید این تقلب ناشی از کارزار او و یا مقامات افغانی مسئول ارگانهای انتخاباتی در جریان این روند نبوده است.
کرزای: این یک حقیقتی است برادران. به هیمن دلیل امروز من به اینجا آمده ام تا با اعضای کمیسیون مستقل انتخاباتی در مورد تقلب در جریان انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات استانی صحبت کنم. تردیدی وجود ندارد که تقلبات گسترده ای وجود داشت. این تقلب توسط افغانی ها انجام نشده بود بلکه توسط خارجی ها شده بود.
باربارا استار خبرنگار سی.ان.ان در پنتاگون: این طغیان به دکتر عبدالله عبدالله رقیب اصلی او در جریان انتخابات فرصتی داد تا به صحنه سیاسی آمده و با اشاره به پرزیدنت کرزای او را یک رهبر بی کفایت بخاطر متهم کردن جامعه بین المللی بنامد.
عبدالله عبدالله: کرزای دیروز رفت تا به کسانی که مغز متفکر تقلبات بودند تبریک گفته و تشکر کند. و همزمان پارلمان افغانستان، جامعه جهانی، مردم افغانستان، اپوزیسیون و همه را مورد سرزنش قرار داد.
باربارا استار خبرنگار سی.ان.ان در پنتاگون: اظهارات پرزیدنت کرزای بعد از آن بود که وی سعی کرد فرمانی را صادر کند تا کنترل هر دو ارگان انتخاباتی در افغانستان را بدست بگیرد و آن را از دست ملل متحد خارج کند... پارلمان با این فرمان مخالفت کرد زیرا آنها خودشان در ماه سپتامبر 2010 انتخابات دارند. در نتیجه برخی از قانونگذاران بیم آن دارند که اگر ملل متحد و جامعه جهانی درگیر نباشند پرزیدنت کرزای سعی کند این انتخابات را برباید.
مجری: وزارت خارجه اکنون می گوید کرزای با هیلاری کلینتون تماس گرفته تا در مورد اظهارات خود توضیح دهد. سخنگوی کلینتون این گفتگو را سازنده توصیف کرد و گفت که کرزای بار دیگر بر تعهد خود در زمینه شراکت آمریکا و افغانستان تاکید کرد. در اینجا این موضوع را با جان کینگ و کندی کرولی ... در میان می گذاریم... من خیلی جا خوردم که کرزای چنین اظهارات بی پرده ای را در مورد مداخله خارجی در کشورش بعمل آورد.
جان کینگ مجری برنامة سی.ان.ان: کرزای به عنوان کسی که خیلی محترم است و از لحن محترمانه ای استفاده می کند شناخته می شود. دولت اوباما این اظهارات را یک سیلی تلقی کرد... و گفت که عمیقا نسبت به این اظهارات نگران است نه بخاطر اینکه کرزای این اظهارات را بعمل آورد بلکه بخاطر اینکه این اظهارات درست بعد از سفر مخفی اوباما به آن کشور و تلاش برای بهبود روابط و سعی بر اینکه او را بر آن دارد که گامهای جدی تری علیه فساد بردارد بعمل آمد...
کندی کراولی: بله این کاملا یک سیلی بود. این همچنین نشانه مردی است که احساس می کند در کرنر(گوشه) قرار گرفته... دولت اوباما همواره نگران توانایی حامد کرزای بوده که آیا می تواند کشورش را متحد کند زیرا اگر او نتواند این کار را بکند نیروهای ما نمی توانند به خانه برگرند...
مجری: اینطور به نظر من می رسد که او خودش را نزد احمد نژادی جا می کند -- من عمدا از این کلمه استفاده می کنم -- یعنی می رود به ایران بعد او را دعوت می کند به کابل که عمدا سیخی است به آمریکا چرا که می داند که آمریکا با ایران رابطه ندارد.
جان کینگ مجری برنامه سی.ان.ان: در همان نقطه او خواستار دعوتنامه ای برای سفر به واشنگتن بود اما واشنگتن او را دعوت نکرد در نتیجه او شروع به جا کردن خود نزد ایرانیان کرد... رییس جمهور آمریکا یک ریسک عظیمی کرد... این آمریکا در دوران دولت بوش بود که حامد کرزای را به ریاست جمهوری افغانستان رساند در نتیجه آنها به این موضوع بعنوان یک تحول خیلی دردسر ساز می نگرند. و علاوه بر چالشی که پرزیدنت با آن مواجه است شما کرزای را دارید که در افغانستان این کار را می کند و در عراق هم نخست وزیر نوری مالکی را دارید که می گوید احتمالا کناره گیری نخواهد کرد و شاید می خواهد این انتخابات را به چالش بکشد و بعنوان فرمانده کل قوا از قدرت نظامی اش استفاده کند در نتیجه در شرایطی که رییس جمهور سعی می کند با چالشها در آمریکا مقابله کند این دو دو چالش عظیم در پیش روی او قرار دارند...
کندی کراولی: ... یک چالش دیگر برای پرزیدنت اوباما تنشهای عظیمی است که هم اکنون در میان نتانیاهو و او وجود دارد... »