کمیته روابط خارجی کنگره ـ رژیم ایران اصلی‌ترین حامی تروریسم دولتی در جهان


روز چهارشنبه 25 تیر ماه کمیتة روابط خارجی کنگرة آمریکا، جلسة استماعی را با عنوان «نقش بی‌ثبات‌کنندة (رژیم) ایران در خاورمیانه» برگزار کرد.
نمایندگان کنگره در جلسه استماع کمیته روابط خارجی، رژیم ایران را اصلی‌ترین حامی تروریسم دولتی در جهان توصیف کردند و به مقابله با تهدیدات رژیم در منطقه فراخواندند.
آنها تأکید کردند که هم‌زمان با مذاکرات هسته‌یی که می‌بایست عدم دستیابی رژیم آخوندی به سلاح هسته‌یی را تضمین کند، باید با موضوعاتی از قبیل حمایت رژیم از تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامة موشک‌های بالیستیک آن نیز برخورد شود.
در شروع این جلسه اد رویس رئیس کمیتة روابط خارجی کنگرة آمریکا طی سخنان افتتاحیة خود با اشاره به اقدامات تروریستی رژیم ایران در منطقه، گفت: «شبه نظامیان شیعی در داخل عراق، با کمک (رژیم) ایران خود را مجدداً مسلح می‌کنند و بسیج می‌شوند. رژیم اسد به‌همراه نیروهای (رژیم) ایران، هم‌چنان به قتل عام سوری‌ها ادمه می‌دهد».
وی تأکید کرد دولت آمریکا نباید به حکومت شمارة یک حامی تروریسم در جهان اجازه بدهد که بتواند درمسیردستیابی به سلاح اتمی، به غنی‌سازی اورانیوم، بپردازد.
الیوت انگل عضو ارشد کمیتة روابط خارجی از حزب دمکرات نیز در سخنان افتتاحیة خود گفت، هم‌زمان با مذاکرات هسته‌یی، نمی‌توانیم این واقعیت پایه‌یی را نادیده بگیریم که رژیم ایران هم‌چنان فعال‌ترین حکومت حامی تروریسم در جهان و عامل کلیدی بی‌ثباتی منطقه است. از سوریه تا عراق، از یمن تا فلسطین، درک رفتار شریرانة رژیم ایران، برای حفاظت از منافع آمریکا و متحدان ما اساسی است.
الیوت انگل تصریح کرد، تحریم‌ها رژیم ایران را به پای میز مذاکره کشاند، از این رو به‌نظر من باید تحریم‌ها را حفظ کنیم تا وقتی آنها برنامة هسته‌یی خود را از بین ببرند.
حتی در صورت حصول توافق جامع، کنگره همة تحریم‌ها علیه رژیم ایران را لغو نخواهد کرد، مگر این‌که این رژیم به‌نحو چشم‌گیری در زمینه‌های مختلف مثل حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و توسعة تسلیحات شیمیایی و بیولوژیک خود را بهبود بخشد. وی دربارة وضعیت عراق نیز، گفت، نفوذ رژیم ایران در دولت مالکی و شبه نظامیان افراطی شیعی در عراق، تلاش‌ها را برای برقراری یک دولت فراگیرتر در بغداد تضعیف کرده است.
ایلیانا رزلهتینن رئیس زیر کمیتة خاورمیانه در کنگرة آمریکا در سخنان خود، گفت: رژیم ایران در عراق و سوریه از گروه‌های تروریستی مانند حزب‌الله حمایت می‌کند. رزلهتینن تأکید کرد: به‌جای امتیاز دادن به رژیم ایران، دولت آمریکا باید به آن فشار بیاورد تا به‌طور کامل برنامة هسته‌یی‌اش را از بین ببرد، از حمایت از اسد و تروریست‌های نیابتی‌اش دست بردارد و تحریکات خود را در قبال آمریکا... متوقف کند؛ و اگر نه ما تحریم‌های سخت‌تری را اعمال خواهیم کرد که اقتصاد رژیم ایران را به‌زانو در می‌آورد.ایلیانا رزلهتینن در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما باید برنامة تحریم‌های خود را علیه رژیم ایران مورد بازبینی قرار بدهیم... ما دلیلی برای اعتماد به این رژیم نداریم.
تد دویچ عضو دمکرات کنگرة آمریکا نیز، اظهار داشت: حتی اگر مسئلة تلاش رژیم ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌یی به‌صورت مسالمت‌آمیز حل شود، این واقعیت که این رژیم هم‌چنان بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان است، از رژیم اسد در سوریه حمایت می‌کند و حقوق بشر پایه‌یی شهروندانش را نقض می‌کند، تغییر نخواهد کرد.
برد شرمن در سخنان خود رژیم ایران را «حکومت اصلی حامی تروریسم در جهان» دانست و سپس با اشاره به تأثیر تحریم‌ها روی رژیم، افزود: ما آنها را به میز مذاکره کشاندیم، ولی به زانو در نیاوردیم.... باید همة گزینه‌ها روی میز باقی بماند.
دینا روهراباکر در سخنان خود گفت که اکثریت مردم ایران رژیم آخوندی را رد می‌کنند وی بر ضرورت حمایت از اپوزیسیون تأکید کرد.
آدام کینزینگر Adam Kinzinger نمایندة کنگرة آمریکا دربارة مذاکرات هسته‌یی، گفت: دادن اجازه غنی‌سازی به رژیم ایران پیام فاجعه‌باری خواهد داشت مبنی بر این‌که متحدان آمریکا نمی‌توانند به آن اعتماد کنند و دشمنانش نباید از آن بترسند. اکنون این ارزیابی وجود دارد که کشته‌شدن حدود نیمی از آمریکایی‌ها در عراق، نتیجة مستقیم یا غیر مستقیم اقدامات رژیم ایران بوده است.
در جلسة استماع کمیتة روابط خارجی کنگره، جوان وارگاس Juan  Vargas نمایندة کنگره از کالیفرنیا، ضمن ابراز بدبینی نسبت به توافق با رژیم ایران گفت، توافق با این رژیم باید این‌طور باشد که یا برنامة هسته‌یی خود را به‌طور کامل کنار بگذارد یا این‌که ما مسیر تحریم‌ها را ادامه می‌دهیم.
سایت کمیتة روابط خارجی 25تیر93