وی خطاب خبرگان ارتجاع گفت: «هستند کسانی معتقدند که ما در مقابل غرب یک راه بیشتر نداریم، چون یا باید تسلیم غرب شد حالا این تسلیم یا با طوع و رغبت است یعنی پذیرش ارزشهای غربی، این تحلیل خطرناکی است، در کشور ما هم گوشه و کنار این تحلیل وجود دارد...
کار دومی که مهمه این است که خودمون رو آماده کنیم برای ایفای نقش در پدید آوردن نظم جدید. کشور رو آماده کنیم برای این که نقش افرینی کنه، این هم ممکن نخواهد شد مگر با قوی کردن کشور. کشور رو باید قوی کنیم، تقویت کشور متوقف است در استفاده از همه ظرفیتها و تواناییهایی که در داخل کشور داریم و در بیرون کشور. توجه بکنیم که ظرفیتهای ما و تواناییهای ما فقط اون چیزهایی نیست که ما در داخل داریم ما در بیرون کشور هم ظرفیتهای مهمی داریم، طرفدارانی داریم، عمق راهبردی داریم، در منطقه، در کشور، بعضی بهخاطر اسلام، بهخاطر زبان، برخی بهخاطر مذهب شیعه، اینها عمق راهبردی کشور هستند، اینها جز تواناییهایمان، از همه این تواناییها باید استفاده کنیم، فقط هم در منطقه نیست، ما در آمریکای لاتین عمق راهبردی داریم، در قسمتهای مهمی از آسیا عمق راهبردی داریم، امکانات استفاده داریم، از اینها بایستی استفاده کنیم، اینها کشور رو قوی خواهد کرد.
ولی فقیه ارتجاع در این سخنرانی، وجشت خود را از استقبال مردم و جوانان از ماهواره و اینترنت به نمایش گذاشت و نسبت به نفوذ هرچه گسترده تر این وسایل ارتباطی در بین مردم هشدار داد وی در عین حال خطر شقه و تشدید جنگ گرگها در راس نظام را به باندهای حکومتی متذکر شد و خواستار پایان دادن به جنگ و جدال درونی رژیم گردید.
از همه اینها مهمتر، مسأله فرهنگ است، بهخصوص در سطح عقاید و باورهای مردم. میبینید چقدر دارند سرمایهگذاری میکنند. اشاره شد که بسیاری از سرمایههای گوناگون بینالمللی صرف ایجاد رسانه های اثر گذار میشود از قبیل ماهواره، اینترنت و موبایل. دارند صرف میکنند سرمایههای زیادی رو به خاطر این که روی عقاید مردم و باورهای مردم اثر بگذارند، اینها را در واقع از حیطه نظام اسلامی خارج کنند.
مسأله وحدت و همدلی در کشور بسیار مهمه. اختلاف سلیقه وجود دارد در زمینههای سیاسی خرد و کلان. اختلافات وجود دارد، اما این اختلافات نبایستی وحدت کشور رو از بین ببره. از مسئولان همه باید حمایت کنیم، حمایت منافات ندارد شما یک ایرادی هم به فلان مسئول... داشته باشید. اما حمایت باید به هر حال انجام بگیره».