گفتگوی آسوشیتدپرس با علاوی در باره علت طول کشیدن تشکیل دولت

مالکی که در 4 سال گذشته دولتی با برتری مذهبیون شیعی را رهبری کرده است, با اینکه ناظران بین المللی گفتند این انتخابات منصفانه بوده. مالکی با سماجت از پذیرش نتایج انتخابات خودداری می کند, او برای تضمین اینکه جهت تشکیل دولت آینده انتخاب شود, راههای متفاوتی را دنبال میکند.  خبرگزاری آسوشیتدپرس 17/1/1389متن خبر: 6 آوریل2010 (17فروردین 1389)؛ بغداد - یک ماه بعد از انتخاباتی که برنده روشنی نداشت, یک شیعی سکولار که برای مقام نخست وزیری آینده عراق رقابت می کند روز سه شنبه گفت, سیاستمداران این کشور که خصومت دیرینه درونی دارند, حتی بحث در مورد اینکه چگونه دولت را تشکیل بدهند شروع نکرده اند.

ایاد علاوی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت, ممکن است چیزی بین 2 تا 5 ماه برای سرهم بندی کردن یک دولت ائتلافی جدید از احزاب بهانه گیر عراقی طول بکشد. در این مدت شورشیان از یک ”خلأ قدرت” برای اجرای حملات خونین بهره میگیرند, شبیه آنچه از روز جمعه تا کنون موجب کشته شدن بیش از 100 نفر گردیده است.

علاوی در دفتر خود در بغداد در حالیکه یک پرچم عراق را پشت صندلی خود نصب کرده بود گفت: ”ما هنوز به مرحله بحث, در مورد اینکه چگونه, چه وقت و با چه کسی یک دولت را تشکیل بدهیم, نرسیده ایم”. …

بلوک علاوی در رای گیری با دو کرسی نسبت به ائتلاف نخست وزیر نوری مالکی جلو افتاد, ولی هر دو حزب با اکثریت ضروری مورد نیاز برای اینکه به تنهایی دولت تشکیل دهند فاصله زیادی دارند. کاندیداها برای کسب حمایت مورد نیاز جهت تشکیل دولت تلاش می کنند.

مالکی که در 4 سال گذشته دولتی که در آن مذهبیون شیعی مسلط هستند را رهبری کرده است, با سماجت  از پذیرش نتایج انتخابات خودداری می کند, اگر چه ناظران بین المللی گفتند این انتخابات منصفانه بوده. او برای تضمین اینکه جهت تشکیل دولت آینده انتخاب شود, راههای متفاوتی را دنبال میکند. 

علاوی, یک شیعی که از حمایت وسیع جامعه سنی برخوردار است گفت: ”دموکراسی در عراق ربوده شده است. بسیاری به علاوی به عنوان مردی نگاه می کنند, که پس از سالیان خونریزی می تواند بر اختلافات عمیق فرقهیی عراق فائق آید.

علاوی که یک کت و شلوار سنتی قهوهای پوشیده و لحن او بیش از پیش نسبت به مخالفان سیاسی اصلی خود سرخورده بود گفت, نگران خونریزیهای بیشتری که پیش روست می باشد ”زیرا مردم احساس می کنند قدرتهایی وجود دارند که می خواهند در مسیر دموکراسی کارشکنی کنند, تروریست ها و القاعده در راه هستند.”

علاوی گفت, او هنوز شخصا با مالکی صحبت نکرده است, اگر چه ”گفتگوهای خیلی مقدماتی” بین دو بلوک وجود دارد.…
پیروزی او در راس گروهی که از جانب هم سنی ها و هم شیعیان حمایت می شود, بیان کننده این است که میلیونها عراقی خواهان تغییر سیاستهایی هستند که توسط فرقه ها و طائفه ها احاطه شده اند.


یک دستیار نزدیک مالکی این انتقاد را که خلأ قدرت وجود دارد, یا اینکه دولت به خاطر تاخیر در مذاکرات سیاسی مقصر است را رد کرد.

 صادق ال ریکابی گفت: ”در دیگر کشورهای دموکراتیک, تشکیل دولت ماهها طول میکشد و در عراق ما قدرتهای سیاسی چندگانهیی را داریم”. با اینحال او موافق بود که شرایط سیاسی موجب افزایش خشونت شده است.