دکتر ولید فارس: فعالیت تروریستی رژیم ایران در منطقه

تلویزیون نیوز مکس: میهمان برنامه دکتر ولید فارس نویسنده کتاب «بهار برباد رفته» «سیاست آمریکا در خاورمیانه و راههای جلوگیری از فاجعه» او یک متخصص امور خاورمیانه است.

سوال: در رابطه با از بین بردن داعش آمریکا باید در رابطه با رژیم ایران چگونه برخورد کند؟
دکتر ولید: قبل از هر چیز در مورد رژیم ایران موضوع حقوقی است که شما نسبت به ان مطلع هستید. سازمان مرکزی رژیم ایران یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست ما است. ابتد باید به کنگره برویم و با این موضوع به صورت حقوقی برخورد کنیم.
چرا که ما داریم افراد خودمان را با کسانی همراه میکنیم که آنها را تروریست تلقی میکنیم، این مشکل اول است، دوم اینکه ازنظر رژیم ایران آنها نمیخواهند با از بین بردن داعش یک نیروی دمکرات جانشین گردد، قصد آنها این است که با از بین بردن داعش خودشان ونیروهای خودشان از قبیل حزب الله و اسد و.. را جایگزین کنند. اگر توصیه این است که از رژیم ایران برای از بین بردن داعش کمک گرفته شود، بهترین کمکی که رژیم ایران میتواند بکند این است که اصلا وارد این مسئله نشود، و در پشت مرزهای خود بماند و بطور خاص، وارد مناطق سنی نشود، چون اگر اینکار صورت گیرد، تمام استراتژی ما که مبتنی بر پشتیبانی از سنی‌ها برای مبارزه با داعش است، بی فایده خواهد شد.
سوال: لطفا برای ما منافع و ضررهای کار کردن با رژیم ایران را توضیح دهید.
دکتر ولید: منفعتی در کار نیست، فقط ضرر است رژیم ایران سعی دارد تبلیغ کند که آنها در همکاری با آمریکا برای از بین بردن داعش همگام هستند، چیزی که من در موارد مختلف در رسانه‌های منطقه به آن اشاره کرده‌ام. آنها دارند رژیم اسد را حمایت میکنند و میخواهند همگام با ما در سوریه علیه داعش وارد جنگ شوند، اگر به جای رژیم ایران، روسیه یا چین بود و این حرفها را میزد، علیرغم مشکلات ما با آنها ولی این همکاری قابل فهم بود، آنها به ما حمله نمیکنند و بر علیه ما نیستند، رژیم ایران با دستجات تروریستی‌اش چون حزب الله، رژیم اسد و همینطور در عراق علیه ما فعالیت میکند، آنها در ساختن تسلیحات نظامی فعال هستند، در زمینه کسب بمب اتمی فعال هستند،.. این یک کشور معمولی و عادی نیست، این نیوزلند نیست لذا اگر رژیم ایران بخواهد وارد این جنگ برعلیه داعش بشود. باید تغییر جدی در رفتار و مواضع خود بدهد.


سوال: اینطور بنظر میرسد که رژیم ایران در این همکاری با ما علیه داعش میخواهد  وارد یک معامله بشود که طرف دیگر آن خواهان اشتراک در قدرت در منطقه است، آیا فکر میکنید رژیم ایران چنین قصدی دارد؟
دکتر ولید: البته، آنچه آنها میخواهند مشابه یک خیال فرضی است. آنها میخواهند بعنوان یک قدرت جهانی با آمریکا، بعنوان یک قدرت جهانی دیگر بر سر یک میز بنشینند و مذاکره کنند و تمایلات منطقه‌ را بین خود و آمریکا به مثابه یک معاهده تقسیم کنند.
سوال: آیا آمریکا وارد این بازی و خواسته خواهد شد؟
دکتر ولید: دولت آمریکا برای اینکه بتواند توافق هسته‌ای را به نتیجه برساند ممکن است تا حدودی با این خواسته موافقت کند ولی من فکر میکنم بسیاری از اعضای کنگره و اکثریت جامعه آمریکا و همینطور بسیاری از کشورهای منطقه با این امر مخالفند.
29 سپتامبر 2014