مذاکرات معاونان وزارت خارجه کشورهای گروه 1+5 با نمایندگان رژیم که روز سهشنبه در مسقط انجام شد، تنها یک ساعت به طول انجامید ولی درباره نتایج آن خبری منتشر نشد. تنها بنعلوی، وزیر خارجهٴ قطر گفت، هنوز دشواریها و شکافهایی وجود دارد و معتقدم نباید این فرصت از دست برود.
عراقچی، معاون وزیر خارجه رژیم، در مصاحبه با رویتر، امکان دستیابی به توافق را به ارادهٴ سیاسی گروه 1+5 موکول کرد.
آخوند روحانی روز چهارشنبه با اعلام کوتاه آمدن از برخی خواستهها، ضمن التماس و درخواست از غرب برای آمدن پای توافق مورد دلخواه رژیم، به مخالفان مذاکرات در درون رژیم نیز گوشزد کرد که خامنهای پشت این مذاکرات قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری رسمی رژیم، روحانی، گفت: جمهوری اسلامی تمامی مساعی خود را در این زمینه به کار بسته است و تعدیلهای لازم را در درخواستهایش انجام داه است.
وی اعلام آمادگی کرد حرکتی شفافتر در چهارچوب قوانین و مقررات بینالمللی انجام دهد.
پاسدار علی لاریجانی شکست مذاکرات اتمی را به گردن آمریکا انداخت و ضمن سوز و گداز از سخنان اخیر اوباما، مدعی شد حرفهای مقامهای آمریکا در مذاکرات و بیرون مذاکرات با هم فرق میکند.وی گفت:
طرف مقابل میخواد بگه که ما زمینه فراهم کردیم ایران نپذیرفت … گاهی هم حرفهای اینها رو نباید خیلی بهش توجه کرد ممکنه آقای اوباما خیلی حرفهای قلدر مابانه ای بزنه کسی که اینقدر قلدره دیگه نامه فدایت شوم نمینویسه تو مذاکرات یک چیز دیگه ای میگند توی تبلیغات بدلایل دیگری یک چیز دیگری میگویند.
تلویزیون رژیم - 20آبان
جواد ظریف، وزیر خارجه رژیم، هم ادعای ثابت خود در مورد پیشرفت مذاکرات در آینده را تکرار کرد و افزود: برای دانستن پیشرفت مذاکرات باید تا هفته بعد صبر کنیم.
همزمان با مذاکرات روز سهشنبه، فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجهٴ آلمان در مورد خطر شکست مذاکرات با رژیم ایران هشدار داد. وی در برلین گفت: اگر تا پایان ضربالاجل 24 نوامبر راهحلی حاصل نشود، در سالهای آینده نیز بعید بهنظر میرسد تفاهم و نتیجهای بهدست آید. لحظة «یا هیچ چیز یا همهچیز» به این زودیها تکرار نخواهد شد.
شبکة خبری فرانس 24 با اشاره به گفتگوها در مسقط گزارش داد، تاکنون هیچ پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات اعلام نشده است... با توجه به شکست دموکراتها در انتخابات میاندورهیی کنگرة آمریکا... اگر تا ضربالاجل 24 نوامبر توافقی صورت نگیرد، جلب رضایت جمهوریخواهان توسط اوباما... برای تمدید مذاکرات امر دشواری خواهد بود؛ آنها از یک موضع قاطع علیه (رژیم) ایران حمایت میکنند. حتی فراتر از آن، کنگره میتواند تصمیم به اعمال تحریمهای جدید علیه (رژیم ایران) بگیرد و سیاست گشایش اوباما را در قبال (این رژیم) از بین ببرد.
21آبان93