رویتر: چین مذاکرات نیویورک در باره تحریمهای تازه علیه ایران را سازنده توصیف کرد

سوزان رایس, سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت واشینگتن خواهان دستیابی سریع به یک موافقتنامه مقدماتی است که برای 15 عضو شورای امنیت, برای رأی گیری فرستاده شود.


خبرگزاری رویتر 9 آوریل 2010 (20فروردین 1389), از نیویورک خبر داد چین روز پنجشنبه به روسیه و 4 قدرت جهانی دیگر برای گفتگو در باره تحریمات علیه برنامه اتمی رژیم ایران پیوست.

به گزارش رویتر, لی بائودونگ، سفیر چین در سازمان ملل متحد پس از سه ساعت گفتگو با همتایان خود ازکشورهای روسیه, آمریکا, انگلستان, فرانسه و آلمان گفت: این مذاکرات خیلی سازنده ای بود.

لی بائودونگ گفت نمایندگان 5+1 هفته آینده به این مذاکرات ادامه خواهند داد.

چین بعد از ماهها غیبت, اکنون موافقت کرده به این مذاکرات بپیوندد.

سوزان رایس, سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت واشینگتن خواهان دستیابی سریع به یک موافقتنامه مقدماتی است که برای 15 عضو شورای امنیت, برای رأی گیری فرستاده شود.

رایس گفت ما داریم روی این موضوع می کنیم که به سرعت و طی چند هفته در بهار به این موافقتنامه دست یابیم.


چین تاکنون با اعمال تحریم علیه رژیم ایران مخالفت کرده است؛ با این حال پس از مدت‌ها غیبت حاضر شده است که در گفتگوهای گروه ۱+۵ شرکت کند.

مدودف در پراگ گفت شورای امنیت باید تحریمات را مورد بررسی قرار دهد


دیمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه در پراگ در کنفرانس مشترک با اوباما گفت ”ما نمی توانیم چشمان خودمان را روی تهران ببندیم که به سلسله ای از پیشنهادات مسالمت آمیز سازنده واکنش نشان نمی دهد.” او گفت: ”من بارها گفته ام که تحریمات اکثرا مؤثر نیستند ولی بعضا لازم هستند... این تحریمات باید هوشمند باشند که بتوانند رفتار درستی را ترغیب کنند.”

اوباما در سخنرانی اش در حین امضای کاهش تسلیحات اتمی با روسیه در پراگ, بر تعهد این کشور به گذراندن تحریمات قوی علیه رژیم ایران تأکید کرد. وی گفت: ... موضوع سلاح های هسته یی موضوعی نیست که تنها به ایالات متحده و روسیه مربوط باشد, بلکه امنیت عمومی تمامی کشورها را تهدید می کند, سلاح هسته یی در دست تروریست ها خطری برای مردم در همه جا از مسکو تا نیویورک, از شهرهای اروپا تا جنوب آسیا. بنابر این هفته آینده ۴۷ کشور در واشینگتن گرد هم می آیند, تا در باره قدم های اساسی که باید برای امن نمودن سراسر جهان از تمامی مواد آسیب پذیر هستهیی در ۴ سال باید برداشته شود, گفتگو کنند.

خبرهای مرتبط:

اوباما در پراگ گفت: در شورای امنیت کار می کنیم تا تحریمات قویتری علیه رژیم ایران بگذرانیم