در همین حال وزیر امور خارجه روسیه گفت گفتگوها، اراده سیاسی نیاز دارد تا به یک نتیجه متعادل برسد
وزیرامور خارجه انگلستان فیلیپ هاموند نیز گفت این رژیم ایران است که باید اراده سیاسی نشان دهد.
امریکا همچنین متحدین خود در خاورمیانه بویژه عربستان و ترکیه را برای رسیدن به یک توافق با رژیم ایران آماده می کند
جان کری وزیر خارجة آمریکا امروز گفت، همچنان اختلافات بزرگی در مذاکرات باقی مانده است.
وی در آستانة دیدار با اشتاین مایر وزیر خارجة آلمان، تصریح کرد: «ما بهسختی کار میکنیم. امیدواریم بتوانیم پیشرفت محتاطانه داشته باشیم، ولی همچنان شکافهای بزرگ و عمیقی وجود دارد که تلاش میکنیم آنها را برطرف سازیم».
وزیر خارجة آلمان نیز در ورود به وین، گفت: «اینکه آیا ما بتوانیم به توافق برسیم یا خیر، در این مقطع، کاملاً نامعلوم است».
یک مقام ارشد وزارت خارجة آمریکا، گفت: «ما بهروشنی تمام گفتهایم که اختلافات جدی باقی مانده؛ (ولی) بهطور زودرس بر سر تمدید با (رژیم) ایران صحبت نخواهیم کرد. زیرا این فشار را از روی آنها برای دست به گریبانشدن با مسائل سخت، بر میدارد».
روزنامة نیویورکتایمز مینویسد: «دشواریهای گفتگوها نشان میدهد که به احتمال زیاد، هرگونه توافقی هم که تا روز دوشنبه اعلام شود، کامل نخواهد بود. بیش از پیش محتمل است که تمدید ضربالاجل ضروری باشد».
در همین حال راتکه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر تکرار کرد که این کشور در مذاکرات اتمی وین روی ضرب الاجل 24 نوامبر (سوم آذر) متمرکز است.
وی گفت: ما برای تمدید زمان ضربالاجل با رژیم ایران صحبت نمیکنیم.
11 تن از سناتورهای جدید حزب جمهوریخواه در کنگرة جدید با صدور بیانیهیی خطاب به دولت آمریکا تأکید کردند که هرگونه توافق هستهیی باید به برچیدهشدن برنامة هستهیی رژیم ایران منجر شود.
در این بیانیه، آمده است: «ما بهعنوان سناتورهای منتخب و اعضای جدید اکثریت... از اوباما میخواهیم تضمین کند، هرگونه توافق درازمدتی با (رژیم) ایران بهنحو مؤثر برنامة هستهیی آن و همة تواناییهای هستهییاش در آینده را از بین ببرد. (رژیم) ایران باید دست کم اجازة بازرسی جامع از تأسیسات مظنون توسعة هستهیی را بدهد و محدودیتهای تصویبشده از سوی سازمان ملل بر برنامة هستهییاش را اجرا کند».
11 سناتور منتخب حزب جمهوریخواه در بیانیة خود، میافزایند: «با توجه به کارنامة (رژیم) ایران و این واقعیت که همچنان بزرگترین حکومت حامی تروریسم است، ما نگرانیم که (این رژیم) از روی حسن نیت مذاکره نمیکند... اگر دولت اوباما به توافقی برسد که ما آنرا غیر قابل قبول بدانیم، در اقدام برای حفظ امنیت آمریکا، به همکارانمان در سنا خواهیم پیوست».
چارلز شومر سناتور ارشد نیویورک از حزب دموکرات نیز با صدور بیانیهیی، گفت: «اگر رژیم ایران خواهان قبول یک توافق نهایی نباشد که از تولید، توسعه یا دستیابی آن به سلاح هستهیی جلوگیری کند، ما نباید هیچگونه کاهش تحریمها را بپذیریم. (رژیم) ایران باید ساختار برنامة هستهیی خود را از بین ببرد، تحقیقات هستهییاش را محدود کند و با بازرسیها در هر کجا و هر زمان تا چند دهه، توافق کند. بعد از یک بازتأیید کامل اجابت (رژیم) ایران، آمریکا بایستی کاهش تدریجی تحریمها را مد نظر قرار بدهد».
وی تأکید کرد، فقط در صورتی میتوان از موفقیت مذاکرات صحبت کرد که توافق حاصلشده تهدید یک رژیم ایران هستهیی را از جهان حذف کند.
روزنامة وال استریت ژورنال، گزارش داد: «شکافهای باقیمانده بین دو طرف (مذاکرات)، کاخ سفید را بر آن داشت تا روز جمعه اعضای دموکرات کنگره را توجیه کند و به آنها بگوید که توافق تا ضربالاجل دوشنبه غیر محتمل است. بهجای آن، آنها گفتند، قدرتهای جهانی احتمالاً تلاش خواهند کرد مذاکرات را تمدید کنند...».
وال استریت ژورنال خاطرنشان میکند: «طی روزهای اخیر سناتورهای آمریکایی بیشتری، هم جمهوریخواه و هم دموکرات گفتهاند، در پی لایحهیی برای تأیید (توافق هستهیی) خواهند بود؛ امری که انعطاف دیپلماتیک کاخ سفید را برای حصول توافق محدود خواهد کرد. قانونگذاران آمریکایی گفتهاند، اگر امتیاز بیشتری (به رژیم ایران داده شود)، این مخالفت تشدید خواهد شد».
همزمان با مذاکرات اتمی کشورهای 5 + 1 با رژیم آخوندی برای تعطیل کردن فعالیت های نظامی اتمی رژیم ایران ، روزنامة نیویورک تایمز با ذکر تاریخچهیی از فعالیتهای هستهیی رژیم آخوندی، خاطرنشان کرد که برنامة مخفی رژیم اولینبار از سوی مقاومت ایران افشا شد.
نیویورکتایمز مینویسد: «در سال 2002، مجاهدین خلق، یک گروه مخالف ایرانی... اسنادی را بهدست آورد و به اشتراک گذاشت که یک برنامة هستهیی مخفی را فاش ساخت؛ (برنامهیی که) پیش از این برای سازمان ملل ناشناخته بود.
این برنامه شامل یک تأسیسات گستردة غنیسازی اورانیوم در نطنز و یک تأسیسات آب سنگین در اراک بود. در ماه دسامبر (همان سال) تصاویر ماهوارهیی از نطنز و اراک بهنحو گستردهیی در مطبوعات خبری منتشر شد. آمریکا (حکومت) تهران را به تلاش «وسیع برای دستیابی به تسلیحات کشتار جمعی» متهم کرد، اما اقدام ناچیزی در پیش گرفت، چرا که روی اشغال عراق در سال بعد از آن متمرکز بود...».
خبرگزاری رویتر عصر امروز به نقل از یک منبع اروپایی نزدیک به مذاکرات گزارش داد، احتمال حصول توافق جامع تا ضربالاجل 24 نوامبر «بسیار کم» است.
وی اضافه کرد، گفتگوها دربارة امکان تمدید مذاکرات احتمالاً از یکشنبه شروع خواهد شد.
به گفتة این منبع، تاکنون پیشرفت قابل توجهی بر سر موانع اصلی رسیدن به توافق، یعنی ظرفیت غنیسازی رژیم ایران و لغو تحریمها صورت نگرفته است.