قطعنامه مجمع عمومی که خواستار این تحول بود، اخیرا با اکثریت قدرتمندی، همزمان با تصویب شصت و یکمین قطعنامه محکومیت رژیم آخوندی و قطعنامه محکومیت رژیم اسد به تصویب رسید.
فقط تعداد معدودی از حکومتها از جمله رژیم آخوندی به این قطعنامه رای منفی داده بودند.
به گزارش خبرگزاری رویتر از نیویورک، در اجلاس شورای امنیت، یازده کشور عضو این شورا به تصمیم شورای امنیت برای رسیدگی به نقض حقوق بشر در کره شمالی، رأی مثبت دادند، دو کشور رأی منفی و دو کشور نیز رأی ممتنع دادند.
چین و روسیه تنها کشورهایی بودند که با ارجاع پرونده حقوقبشر کره شمالی به شورای امنیت مخالفت کردند. اما آنها دراین زمینه حق به کار گیری وتو را ندارند و لذا قطعنامه با اکثریت آرا به تصویب رسید.
این رخداد حاوی پیامی برای رژیم آخوندی که مقاومت ایران با حمایت گسترده پارلمانهای کشورهای مختلف، سالهاست خواستار ارجاع پرونده جنایات آن به شورای امنیت برای کیفرخواهی بین المللی است.
سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل به دنبال تصمیم شورای امنیت ملل متحد برای رسیدگی به پرونده نقض حقوق بشر درکره شمالی گفت، این تصمیم شورای امنیت، نشان میدهد که نقض فاحش و سازمانیافته حقوق بشر در کره شمالی "صلح جهانی را به خطر انداخته است."
گزارشهای خبری از نیویورک هم چنین حاکیست که قبل از تصویب رسیدگی به پرونده نقض حقوق بشر رژیم کره شمالی که متحد دیکتاتوری آخوندی است، دیپلماتهای سازمان ملل از تلاش شدید چین برای جلوگیری از برگزاری اجلاس شورای امنیت خبر دادند، اما موفق نشد.
ناظران درنیویورک گفتند این امر که شورای امنیت برای اولین بار به وضعیت حقوق بشر در کره شمالی پرداخته، "نقطه عطفی بزرگ" است، و به دیکتاتورهای بیرحم پیام می دهد که شقاوت وبیرحمی علیه انسانها باید پایان یابد.