در کنفرانس و گردهمایی کشیشان و رهبران کلیساها که برای حقوق بشر و همبستگی بین مذاهب در کلیسای پٍرٍسپٍتٍرین Presbyrterian در ایالت ویرجینیای آمریکا برگزار گردید. هیأتی از مقاومت ایران شرکت داشت
مدیریت این برنامه را کشیش دکتر کریس لوکر، کشیش ارشد کلیسای پرسبترین در شهر آناندیل، برعهده داشت.
در ابتدای این گردهمایی کشیش دکتر لوکر در سخنرانی افتتاحیة خود ضمن استقبال از برگزاری این جلسه با حضور پیروان آیینهای مختلف گفت، همة ما باید بهجای تفاوتهایمان روی شباهتهایمان متمرکز بشویم. این چیزی است که امشب در مورد آن صحبت میکنیم. ما در مورد تفاوت بین رفتار متمدن و غیر متمدن صحبت میکنیم. شما در مقابل خودتان (تصاویر) 52 فرد را میبینید که آخرین افراد باقیمانده در کمپ اشرف بودند و در آنجا بهقتل رسیدند. نمونة این واقعه، در سراسر جهان وجود دارد. مسیحیان، مسلمانان، هندوها، پیروان مذاهب مختلف، و افراد غیر مذهبی، بهسادگی توسط افرادی که قدرت و فقط قدرت میخواهند به قتل میرسند. این وظیفة ما بهعنوان افراد با ایمان است که بایستیم و رفتار متمدنانه، رحمت، محبت، عدالت و بخشش بخواهیم.
کشیش بارنت با اشاره به درد و رنجی که مجاهدان اشرفی در لیبرتی متحمل میشوند تأکید کرد که روزی این وضعیت به پایان میرسد و کسانی که باعث این درد و رنج شده اند، با شمشیری که فقط توسط خدا استفاده میشود، مجازات خواهد شد. ما در هماهنگی با شما ایستادهایم، جایی که عشق، ایمان و عزم و ارادة قوی (وجود دارد)، پیروزی نزدیک است.
شما این مبارزه را به تنهایی پیش نمیبرید، ما در حمایت از این هدف انساندوستانه با شما متحد ایستادهایم
ما با هم ریشه این دیکتاتوری ارتجاعی را می کنیم تا آنرا با یک نظام دموکراتیک جایگزین کنیم با یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین از دولت، یک ایران غیر هستهیی، طرح 10 مادهیی خانم مریم رجوی از یک حقیقت انکار ناپذیر حمایت میکند،
گردهماییها نشان میدهند که تغییر در راه پیشرفت است،
ما به خواستة شما برای برقراری یک حکومت جدید که مردم شما میخواهند امیدوار باقی میمانیم
ما همچنان به دعا برای اینکه اشرفیها امن باقی بمانند،ادامه می دهیم.
ما مردم آمریکا هرگز مبارزة شما را رها نخواهیم کرد، ما از آرمان این سازمان حمایت میکنیم و تماماً به (ادامة این حمایت) تضمین میدهیم.
ما از رهبری مریم رجوی حمایت میکنیم؛ وقتی دیکتاتوری سرانجام نابود شود، یک ایران آزاد و دموکراتیک برقرار خواهد شد».
پس از آن کشیش لیندا پرندرگست در سخنان خود روند آشنایی خود را با مبارزة اشرفیها بعد از حملة 19 فروردین سال 90 مزدوران عراقی رژیم به اشرف را یادآوری کرد و با اشاره به صحنة شهادت مجاهد قهرمان آسیه رخشانی، گفت:
او از طریق لنز دوربین، به چشم سربازی که او را به گلوله بست نگاه میکرد و فیلم می گرفت. چند نفر، از قاتلان خود فیلم میگیرند؟ همانطور که حالا هم دارد اتفاق میافتد، هیچکس به آنها اجازه نمیداد مراقبتهای پزشکی مورد نیازشان را دریافت کنند؛ بنابراین او خونریزی کرد و جان باخت.
کشیش پرندرگست همچنین بر حقانیت آرمان مقاومت ایران تأکید کرد و در این رابطه به لغو برچسب تروریستی و حمایتهای فزایندة شخصیتهای برجستة آمریکایی از مجاهدین اشاره کرد. وی گفت که این دستاوردها، بهرغم تلاشهای مکرر لابیهای رژیم در آمریکا کسب شده که حقوق بگیر رژیم ایران هستند و تلاش میکنند با مخارج کلان، اتهاماتی را به مقاومت مردم ایران وارد کنند.
سپس کشیش دکتر دانیل دلگادو به سخنرانی پرداخت، و گفت:
من نمایندة کار- نیروی روحانی ایالت نیویورک، وابسته به مؤسسة خدمات روحانی نیویورک هستم. ما یک سازمان غیر انتفاعی هستیم که داوطلبان بسیار ماهر بینالمذاهب را تربیت، توسعه، و نگهداری میکند و به افراد و همچنین مؤسسات شهری، فدرال و سازمانهای سکولار چه در زمان صلح و چه در طول بحران، همکاری و خدمات دینی ارائه میدهد.
چرا ما اینجا هستیم؟ ما اینجاییم چون عشق ما را به رحم و شفقت وا میدارد. عشق ما را مجبور میکند تا بهدنبال عدالت باشیم.
من به داستان داوود و جالوت مینگرم. خدا یک پسر چوپان جوان از اسرائیل را برای مقابله با ظلم و استبداد موجود در فلسطین آن زمان و جالوت پرورش میدهد. این پسر چوپان جوان 5 سنگ صاف را از یک رودخانه بر میدارد و با این جالوت غول مقابله میکند. اکنون ما اینجا در سال 2014 هستیم و هنوز غولهایی در زمین وجود دارند، غول زمین، غول استبداد، همانطور که میتوانیم در حکومت ایران ببینیم. (رژیم) کنونی (حاکم بر) ایران، غول بیعدالتی، غول نقض حقوق بشر و غول نژادپرستی و نفرت است، و من غول بیتفاوتی را از همه بدتر میدانم. ما اینجا به افتخار یادبود 52 نفری جمع شدهایم که بیرحمانه در کمپ اشرف کشته شدند. خداوند به شما صبر بدهد. به مردم ایران صبر دهد، و من مشتاقانه در انتظار آن هستم که خیلی زود با دوستانم در یک ایران آزاد گرد هم بیاییم.
کشیش دکتر لوتر بیلی (Luther Bailey) از دیگر سخنرانان این گردهمایی، اظهار داشت: من خدا را بهخاطر این فرصت شکر میکنم و از دوستم کشیش دکتر یانگ، بهخاطر معرفی این آرمان و مبارزه به من، تشکر میکنم. اگر او نبود، من هنوز از همه چیزهایی که در طرف دیگر جهان اتفاق میافتد، به ویژه نسبت به ایرانیان در کمپ لیبرتی بیخبر میماندم
اکنون که من آگاه شدهام که آرمان و تلاشی وجود دارد، این امر تلاش برای مبارزه در داخل، در خارج و در سراسر جهان همراه با مؤمنان را ایجاب میکند. مؤمنانی که به رهایی، آزادی و عدالت باور دارند، به تسکیندادن مظلوم باور دارند.
سرهنگ توماس کنتول فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در اشرف سخنران بعدی این گردهمایی بود؛ وی ضمن ذکر گوشهیی از مشاهدات خود در اشرف و آشنایی خود با مجاهدین، گفت: «ما فیلم های زیادی دیدهایم و خیلی در رابطه با ساکنان لیبرتی و سازمان مجاهدین خلق ایران صحبت کرده ایم. میخواهم یک چارچوب نظری به شما ارائه کنم.
ما در رابطه با اینکه مجاهدین چه کسانی هستند صحبت کردهایم و اینکه چگونه میتوان صحت حرفهای آنها را تشخیص داد. انجیل مقدس به ما میگوید، آنها را میتوان از حاصل کارهایشان و بنا بر ماهیتشان شناخت. کمپ اشرف، محل سکونت قبلی آنها، یک منطقة صحرایی با مساحت 46 کیلومتر مربع بود. آنها در آنجا یک سری کمپهای کوچک ساختند، درخت کاشتند، باغ درست کردند، و موزه و بناهای زیبا، رستوران و کارخانة تولید نوشابه و همچنین تأسیسات پزشکی تأسیس کرده بودند. همة اینها را در یک منقطة صحرایی ساختند. حالا آنجا بهدست نیروهای امنیتی عراق افتاده است.
(آنها) مشابه همان کار و تغییری را که در طبیعت انجام دادهاند، با روح و ضمیر انسان نیز کردهاند. آنها هنر و فرهنگ غنی دارند و ما آوازها و نوازندگی آنها را دیدهایم. بنابراین باید پرسید، این افراد چه کسانی هستند و از نظر سیاسی نمایندة چه چیزی هستند؟ باید دوباره گفت که آنها را با اعمالشان میتوان شناخت. میخواهم خطاب به همة ساکنان لیبرتی بگویم، خدا شما را حفظ کند. من بهخاطر شما اینجا هستم. من در کنار شما هستم.
بروس مککولم مدیر پیشین سازمان حقوق بشری فریدم هاوس با تأکید بر موقعیت بهرسمیتشناختهشدة اشرفیها بهعنوان «پناهنده» بر ضرورت تضمین حقوق آنها در لیبرتی تأکید کرد، و گفت:
آنها اطلاعات افشا کردهاند، اطلاعات در رابطه با بمبهای کنار جادهیی رژیم، اطلاعات بهروز و ارزشمند و اطلاعات در رابطه با برنامة هستهیی رژیمیادتان باشد که رژیم قصد داشت در همین واشینگتن سفیر عربستان را در رستوران «جورج تاون» ترور کند. واقعیت این است که وزارت خارجة آمریکا، اتحادیة اروپا و سازمان ملل همگی در قبال ساکنان لیبرتی خیانت کردهاند.
بروس مککولم سپس به تشریح برخی از توطئههای رژیم علیه اشرفیها در لیبرتی پرداخت و بر ضرورت لغو محاصرة ظالمانة پزشکی و دفاع از حقوق مجاهدین تأکید کرد.
هیو اوانسکی رئیس افتخاری کلیسای پرسپترین آناندیل در سخنرانی خود اظهار داشت:
خوشحالم که ما امروز در اینجا برای حمایت از حقوق اساسی بشر و نیز سازمان مجاهدین خلق و اعضای مقاومت ایران در لیبرتی، جمع شدهایم. من خوشحالم چون درک من این است که مقاومت ایران یک جنبش مبتنی بر جدایی دین از دولت است».
وی با یادآوری سوء استفادة آخوندهای حاکم بر ایران از نام اسلام و پیامدهای خطرناک بنیادگرایی مذهبی که سراسر منطقة خاورمیانه را فرا گرفته، را یادآوری کرد و افزود: «
ما باید شکرگزار باشیم که دوستان ما در مقاومت ایران به جدایی دین از دولت و حقوق بشر متعهد هستند
علیرضا جعفرزاده طی سخنانی خطاب به کشیشهای حامی مقاومت در آمریکا، گفت: «به نمایندگی از مقاومت ایران، ما خیلی خاضع، قدردان و خوشبختیم که از پشتیبانی پایدار و ارزشمند شما برخورداریم. شما به مردم ایران که در نتیجة 34 سال استبداد و بنیادگرایی اسلامی اینهمه از دست دادهاند، دلداری دادهاید. و شما پیروزی اجتنابناپذیر مظلومان را به فرزندان ایران وعده دادهاید. فرزندانی که والدین آنها تنها بهخاطر بیان حقیقت، بهدست رژیم کشته شدهاند.
شما صدای اخلاق در برابر بیعدالتیهای اعمالشده بر ساکنان لیبرتی و مردم ایران بودهاید. ما با پشتیبانی شما پیروزیهای بسیاری را در طول سال بهدست آوردهایم».
علیرضا جعفرزاده در ادامة سخنان خود، گفت: «مقاومت ایران از حمایت اکثریت دو حزبی در کنگره و کمک مقامات ارشد دولتهای پیشین در راه آرمان آزادی در ایران برخوردار است و جهان را نسبت به تهدید رو به رشد رژیم ایران بیدارکرده است. همة اینها با کمک و حمایت شما تحقق پیدا کرده است. ولی ما نیاز به کار بیشتر داریم. ما نیاز به کار بیشتر برای آزادیسازی و رهانیدن برادران و خواهران ما از قید و بندها در ایران داریم».
وی سپس با اشاره به دستاوردهای جنبش مقاومت ایران طی چند دهه مبارزه با دیکتاتوریهای شاه و شیخ و آنتیتز ارائهشده از سوی مقاومت در برابر تهدید بنیادگرایی اسلامی، اضافه کرد: «اکنون بعد از حدود 50 سال (از تأسیس سازمان مجاهدین)، خانم مریم رجوی، آن نسخة واقعی از مذهبی را نشان میدهد که دین عشق، رحمت، شفقت و مدارا است. به همین دلیل است که او برای مردم ایران بهویژه در میان زنان جاذبه پیدا کرده و به همین دلیل است که آخوندها انقدر از طرف او و دیدگاههایی که ارائه میدهد احساس خطر میکنند. همچنان که رژیم آخوندی در ایران از مذهب بهعنوان ابزاری برای ظلم و ستم استفاده کرده و بدترین دشمن اسلام است، در نقطة مقابل، خانم مریم رجوی آنتیتز بنیادگرایی اسلامی است و او نشاندهندة چیزی است که همة ما میخواهیم در ایران و منطقه ببینیم.
امیدواریم بهزودی همة شما را در یک ایران آزاد، دموکراتیک و بردبار ببینیم.