وزارت خزانهداری آمریکا 9 فرد و نهاد مرتبط با رژیم آخوندی را به لیست سیاه خود اضافه کرد.
در اطلاعیة وزارت خزانهداری به تاریخ 30 دسامبر 2014 (9 دی 93)، آمده است: «امروز وزارت خزانهداری 9 فرد و نهاد را تحت اختیارات مختلف مرتبط با (رژیم) ایران، بهدلیل حمایتشان از تلاشهای (حکومت) ایران برای دور زدن تحریمها و (موارد) مرتبط با نقضکنندگان حقوق بشر، از جمله کسانی که در سانسور دست دارند، تحریم کرد. وزارت خزانهداری بهطور جداگانه، اطلاعات مرتبط با 30 شرکت کشتیرانی را که بهدلیل وابستگیشان به خطوط کشتیرانی (رژیم) ایران تحت تحریمهای منع توسعه بلوکه هستند، بهروز کرد».
شرکت کشتیرانی رژیم در سپتامبر سال 2008 بهخاطر ارائة خدمات لجستیکی به وزارت دفاع رژیم تحت تحریم قرار گرفت.
اطلاعیة وزارت خزانهداری آمریکا، اضافه میکند: «این اقدامات تعهد ادامهدار ایالات متحده را برای اجرای تحریمهای موجود همزمان با ادامة مذاکرات پنج بهعلاوة یک با (رژیم) ایران بازتاب میکند».
دیوید کوهن معاون وزارت خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، تصریح کرد: « ما در تمام مدت طرح اقدام مشترک با گفتار و اعمال خود روشن ساختهایم، تحریمهای موجود را همچنان اعمال خواهیم کرد. اقدامات امروز، همین تعهد را مورد تأکید قرار میدهد».
وزارت خزانهداری آمریکا پنج فرد و یک نهاد را بهدلیل تهیة دلار برای رژیم ایران یا حمایت و پشتیبانی از رژیم در همین راستا، در لیست تحریمهای خود قرار داده است؛ آنها عبارتند از:
حسین زیدی
سید کمال یاسینی
عزیز الله اسدالله قلندری تبعة افغانستان
اسدالله سیفی
تیمور عامری
و شرکت بلفاست جنرال تریدینگ
به گفتة وزارت خزانهداری، تا به امروز شرکت بلفاست جنرال تریدینگ بیش از 250 میلیون دلار را تبدیل کرده و قلندری نامههایی را برای حمل این پول به تهران ارسال کرده است. از اواسط سال 2014، سیفی و عامری با نقض فرمان اجرایی 13622، هر کدام صدها میلیون دلار آمریکایی را تحویل رژیم ایران دادهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین آناهیتا نصیر بیک از مقامهای بانک آسیا را تحت فرمان اجرایی 13622 در لیست تحریمهای خود قرار داد. بنا به اطلاعیة مذکور، نصیر بیک به انتقال 10 میلیون دلار پول از بانک آسیا به بانک مرکزی (رژیم) ایران کمک کرده است. انتقال این پول در اواسط سال 2014 صورت گرفت؛ بانک آسیا در آن زمان میزان بیش از 10 میلیون دلار آمریکا را تبدیل و انتقال آنرا از مسکو به تهران تسهیل کرد. نصیر بیک هماهنگکنندة این واریز، تبدیل، تحویل و پرداخت دلارهای آمریکایی بود.
وزارت خزانهداری آمریکا همزمان با لیستگذاری افراد مذکور، شرکتهای «تکنولوژیهای نرمافزاری دوران» Douran و «ابیسک» Abyssec را نیز بهدلیل دخیلبودن در موارد مربوط به نقض حقوق بشر به لیست سیاه آمریکا اضافه کرد.
بنا به اطلاعیة وزارت خزانهداری، شرکت «تکنولوژیهای نرمافزاری دوران» تحت فرمان اجرایی 13628 مورد تحریم قرار گرفت که سانسور و سایر فعالیتهای محدود کنندة آزادی بیان یا آزادی تجمع مردم ایران را از دوران قیام 88 به این سو هدف قرار میدهد. این شرکت بهدلیل کمک به «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانة» رژیم که خود در لیست سیاه قرار داشت، در ارتباط با فیلتر کردن صفحات اینترنتی، تحت تحریم قرار گرفت. شرکت دوران، یکی از اصلیترین تأمینکنندگان پروژة نظارت بر فعالیتهای کامپیوتری رژیم ایران است.
شرکت ابیسک نیز بهدلیل کمک به سپاه پاسداران رژیم آخوندی در لیست سیاه گنجانده شده است. سپاه از این شرکت برای آموزش کارکنانش در زمینة مهارتهای سایبری و قابلیتهای مربوط به حملات اطلاعاتی استفاده کرده است. ابیسک سپاه را در پروژههای هککردن پشتیبانی کرده است. این شرکت از اجزای تعیینکنندة برنامة سایبری سپاه بهشمار میرود.
سایت وزارت خزانهداری آمریکا - 9 دی93
بازتاب تحریمهای جدید آمریکا علیه رژیم آخوندی در رسانه های خبری
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد: آمریکا 9 فرد و نهاد را به لیست سیاه تحریمهای خود (علیه رژیم) ایران، اضافه کرد؛ (حکومت) تهران روز چهارشنبه این اقدام را «نقض آشکار» حسن نیت در بحبوحة مذاکرات توصیف و محکوم کرد...
واشینگتن و متحدانش نظام تحریمهای سختی را بر سر تجارت با رژیم ایران، آژانسها و دیگر مؤسسات آن اعمال کردهاند تا به آن فشار بیاورند که از برنامة هستهییاش دست بردارد.
خبرگزاری فرانسه - 9 دی93
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی دربارة تحریمهای آمریکا علیه رژیم آخوندی، نوشت: وزارت خزانهداری روز سهشنبه تحریمهای اقتصادی را بر شش فرد و سه شرکت اعمال کرد که متهم به کمک به رژیم ایران در کسب صدها میلیون دلار آمریکا یا دور زدن تحریمهای موجود هستند...
آمریکاییها نمیتوانند با افرادی که در لیست سیاه قرار گرفتهاند تجارت کنند؛ و تمامی داراییهای آنها در آمریکا، اکنون مسدود شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس - 9 دی93