بازگشایی سنا و کنگره آمریکا و اولویت مقابله با پروژه اتمی رژیم ایران

 

 

روز سه‌شنبه کنگرة آمریکا شامل سنا و مجلس نمایندگان، بازگشایی شد و نمایندگان جدید هر دو مجلس سوگند یاد کردند.

برای اولین‌بار طی هشت سال اخیر، جمهوری‌خواهان کنترل کامل هر دو مجلس را در اختیار دارند.خبرگزاری آسوشیتدپرس کنترل جمهوری‌خواهان بر کنگره و سنا را «نقطة مقابل بسیار قدرت‌مندی در برابر اوباما طی دو سال آخر ریاست‌جمهوری او» توصیف کرد.
یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در کنگرة جدید، جلوگیری از دستیابی رژیم آخوندی به سلاح هسته‌یی و اعمال تحریم‌های جدید علیه رژیم است.
هم‌زمان با بازگشایی کنگرة آمریکا با ترکیب جدید و اکثریت جمهوری‌خواهان در هر دو مجلس، تحلیل و تفسیرهای زیادی دربارة نقش کنگره در قبال مذاکرات هسته‌یی با رژیم و احتمال اعمال تحریم‌های جدید منتشر می‌شه.  بهرحال اون‌چه نسبت بهش اتفاق نظر وجود داره اینه که مسئلة هسته‌یی رژیم آخوندی، از اولویت‌های اصلی کنگره و سنا با روسای جدید کمیته های سنا از جمله جان مک کین و باب کروکر خواهد بود
که از مخالفان جدی سیاستهای اوباما هستند.
واشینگتن اگزامینر در گزارشی ارزیابی کرده که با توجه به بازگشایی کنگره با اکثریت جمهوری‌خواه، تلاش‌های دولت اوباما برای تعامل با رژیم، تضعیف خواهد شد.
این منبع نوشته که رویکرد دولت اوباما در قبال رژیم ایران، به تلاش‌هایی برای اعمال تحریم‌های جدید از سوی قانون‌گذاران دامن زده است؛ در همین رابطه سناتور مارک کرک به واشینگتن اگزامینر، گفت: «در حالی که به‌نظر می‌رسد با ادامة مذاکرات، دولت نقض‌های هسته‌یی (رژیم) ایران را پرده‌پوشی می‌کند، من با همکارانم در کنگره کار خواهم کرد تا (این رژیم) را مورد حسابرسی قرار بدهیم و حرکت آن‌را به‌سمت تسلیحات هسته‌یی را متوقف کنیم».
علاوه بر این، هافینگتن پست هم در گزارشی به نقل از منابع جمهوری‌خواه در کنگره نوشته، اقدامات در ارتباط با (رژیم) ایران برای اکثریت جدید، از بالاترین اولویت برخوردار خواهد بود.
هافینگتن پست در این رابطه به دو لایحة موجود در سنا اشاره کرده: یکی لایحة کرک-منندز که تحریم‌های جدیدی رو در صورت نقض توافق از سوی رژیم درخواست می‌کنه و یکی هم لایحة لینزی گراهام و باب کورکر رئیس جدید کمیتة روابط خارجی هست  که خواهان تأیید هرگونه توافق هسته‌یی از سوی کنگره می‌شه.
یکی دیگه از موضوعاتی که مطرحه، نظارت دقیق بر اعمال تحریم‌های موجود علیه رژیم هم‌زمان با ادامة مذاکرات هست.
در همین رابطه به‌عنوان یک نمونه نامة مشترک 4 سناتور آمریکایی به وزیر خزانه‌داری آمریکا رو داشتیم؛ اونها خواهان تحقیقات دربارة حضور شرکت نفت حکومت آخوندی در کنفرانسی در لندن برای ارائة پروژه‌هایی به ارزش 40 میلیارد دلار به سرمایه‌گذاران خارجی و احتمال نقض تحریم‌ها از سوی این شرکت یا اسپانسرهای کنفرانس مذکور شدند. چون شرکت نفت رژیم به سپاه پاسداران وابسته است که تحت تحریم‌های آمریکا است.
این کنفرانس قراره طی روزهای 23 تا 25 فوریه 2015 برگزار بشه.
هر چهار سناتوری که این نامه رو فرستادند از حزب دموکرات هستند: باب کیسی، ریچارد بلومنتال Richard Blumenthal، چارلز شومر Charles Schumer و کرستن جیلیبراند Kirsten Gillibrand.
اونها تأکید کرده‌اند: در حالی‌که ما تلاش‌های دیپلماتیکمان را ادامه می‌دهیم، این امر اهمیت حیاتی دارد که تحریم‌های موجود آمریکا (علیه رژیم ایران)، مؤکداً اعمال بشوند.
بخش‌هایی از این نامه دربارة حضور شرکت نفت: «ما به‌شدت نگران آن هستیم که (رژیم) ایران در حال سوء استفاده از مذاکرات دیپلماتیک جاری... برای تضعیف نظام تحریم‌های بین‌المللی موجود است... ما از وزارت خزانه‌داری می‌خواهیم به‌سرعت این موضوع را مورد تحقیق قرار بدهد و در صورت نیاز، اقدامات عملی را قبل از این کنفرانس انجام دهد... همان‌طور که می‌دانید، ارائة حمایت مادی به سپاه پاسداران (رژیم ایران) یا وابستگان به آن، نقض سیاست تحریم‌های کنونی آمریکا است. وزارت خزانه‌داری در سال 2012، شرکت نفت (ایران) را به‌عنوان یکی از وابستگان به سپاه پاسداران تعیین کرد. سپاه و وابستگان آن چندین‌بار به‌خاطر نقششان در برنامة هسته‌یی (رژیم) ایران، حمایت از تروریسم، نقض فاحش حقوق بشر و حمایت از رژیم اسد در سوریه، تحریم شده‌اند... کنفرانس (مذکور) از سوی شرکت انرژی CWC مستقر در لندن اسپانسر می‌شود؛ ما بر این باوریم که ممکن است، پشتیبانی CWC از این کنفرانس بتواند حمایت مادی ارائه کند و شاید آن‌را در نقض سیاست تحریم قرار بدهد؛ لذا خواهان تحقیق هرگونه نقضی هستیم».