مقالة ریموند تنتر در فارین پالیسی: ضرورت حسابرسی از حکومت آخوندی
در کنگرة صد و چهاردهم، برای اولینبار طی هشت سال، جمهوریخواهان اکثریت را در هر دو مجلس در اختیار دارند... دستور کار کنگره قطعاً شامل نحوة برخورد با (رژیم) ایران... خواهد بود... اجماع دو حزبی... برای اتخاذ یک رویکرد سختتر با چنین رژیمهایی ضروری است....
دولتهای پی در پی آمریکا بهجای کار با اپوزیسیون رژیم (بنیادگرای) اسلامی، با این رژیم طوری برخورد کردند که انگار میتواند معتدل بشود.
در حالی که (رژیم) ایران و شش قدرت جهانی خود را برای از سرگیری مذاکرات... آماده میکنند، اختلافات گستردهیی در مواضعشان باقی مانده است.... در ارتباط با حقوق بشر، (حکومت) تهران به نقض اصول بینالمللی ادامه میدهد؛ واشینگتن نسبت به دستگیری خودسرانة فعالان حقوق مدنی کُرد، و افزایش اعدامهای علنی، موضع چندانی اتخاذ نمیکند... اکنون زمان آن است که (حکومت) تهران مورد حسابرسی قرار بگیرد....
در نمونههای قبلی برقراری ارتباط با باصطلاح «معتدل» در رژیمهایی همچون (رژیم) ایران اثبات شده است که (تلاش برای تحقق) نقاط عطف، یک مأموریت احمقانه است.
فارن پالیسی -16دی93
در ارتباط با مقالة پروفسور تنتر در فارین پالیسی و تأکید او بر حسابرسی از حکومت آخوندی بهخاطر نقض حقوق بشر، از وی سئوال کردیم که همزمان با مذاکرات هستهیی، دولت و کنگرة آمریکا در این راستا، چه اقدامات مشخصی را باید دنبال کنند؟
پروفسور تنتر:
آمریکا به طور مشخص باید در ژنو نه فقط پروندة اتمی بلکه نقض حقوقبشر را نیز در دستور کار خود قرار دهد؛ آمریکا دست کم باید بر نقض حقوقبشر تأکید کند و انگشت اتهام را متوجه رژیم ایران کند، رژیم در موضع ضعف قرار دارد، و زمانیکه شما در موضع ضعف قرار داشته باشید نمیتوانید امتیاز چندانی بگیرید.
ثانیاً: قراراست جلسات استماع کنگره برگزار شود، کنگره اکنون جلسات خود را شروع کرده و جلسات استماع کنگره قرار است در مورد موضوعات مهمی مانند (رژیم) ایران و داعش برگزار شود.
در آن نقطه کنگره باید بهخاطر نقض حقوقبشر انگشت اتهام را متوجه (رژیم) ایران کند و باید در مورد اینکه این رژیم تا کجا تقلب کرد صحبت شود.
(دولت آمریکا نباید) این انتظار و تصور را داشته باشد که اگر با آنها برای مذاکرات رابطه برقرار کند، مدرهها سر بر میآورند یا سران فعلی یا ولی فقیه (رژیم) ایران دیدگاههای خود را معتدل میسازند؛ این امر بههیچوجه اتفاق نخواهد افتاد.
یکصد و چهاردهمین کنگرة آمریکا اکنون شروع به کار کرده و جمهوریخواهان اکثریت را در سنا و مجلس نمایندگان در اختیار دارند.
مقاومت ایران، از حمایت گستردهیی در کنگره آمریکا برخوردارند.
لذا من میگویم جلسات استماع باید بر قوة مجریه، بر دولت آمریکا فشار بیاورد تا موضع خود را در مذاکرات با (رژیم) ایران سختتر کند.
من فکر میکنم لایحة جدیدی که از کنگره بیرون میآید، بایستی مشخصاً به حقوقبشر اشاره کند و اسامی افراد مشخص در آن قید شود.