بایدن گفت: بالاخره سیاست در عراق شروع شده و همه مشغول معاملات واقعی شدهاند. وی در این مصاحبه برای «تمامی طرف حسابها» روشن ساخت که از نظر آمریکا انتخابات 7 مارس عادلانه بوده و با هرگونه تلاش نامشروع برای تغییر نتایج مخالف می باشد. وی گفت آمریکا در سال آینده 50,000 نیرو در عراق نگه خواهد داشت که قادر به شلیک مستقیم خواهند بود و به درخواست هر دولتی برای کمک در صورت ازسرگیری خشونت فرقه یی پاسخ خواهد داد.
معاون رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه به جزئیاتی در مورد اقدامات سیاستمداران عراقی پرداخت که در حال گردهم آمدن برای تشکیل نوعی از دولت ائتلافی می باشند.
بایدن در باره شکست تلاشهای رژیم برای نفوذ در انتخابات عراق فاش کرد که تهران نزدیک به 100 میلیون دلار در حمایت از احزاب شیعی و واژگون کردن فراکسیون العراقیه, به رهبری ایاد علاوی هزینه کرده است. العراقیه با حضور قوی سنیها در انتخابات قوی شد و نهایتاًً برنده بیشترین کرسی شد.
وی در مورد کارزار شکست خورده تهران در برگرداندن نتایج انتخابات گفت, «این به طور واقعی خاری در چشم رژیم ایران بود». وی گفت, «بیشتر از آن این است که تلاشهای بعد از انتخابات تهران برای فشار گذاشتن روی رهبران عراقی که به تهران رفته بودند» نتیجة معکوس داشته است.
سیاستمداران عراقی دریافتند که «در صورتیکه به نظر برسد آنها درجستجوی تائید یا دنبال کردن راهنمایی ایرانی ها یا هرکدام از همسایه ها باشند .... باید بهایی زیادی برای آن بپردازند».
نوری مالکی نخست وزیر و برخی از سیاستمداران شیعی در ابتدا خاطر نشان کردند که نتایج انتخابات را به چالش خواهند کشید. اما بایدن یادآور شد که طبق نظرسنجی جدید آمریکا, 80 در صد از عراقیها گفتهاند که این انتخابات عادلانه بوده است.
کسانی که با بازشماری مخالف هستند از جمله دو رهبر شیعی, یعنی آیت الله علی سیستانی و دیگری عمار حکیم, رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق می باشد.
بایدن گفت, «برای عراق ضروری است» تا دولت ائتلافی فراگیر متشکل از گروههای قومی و احزاب مهم را داشته باشد. وی پیشبینی کرد که پستهای اصلی کابینة دولت بین العراقیه, مجلس اعلای اسلامی عراق, احزاب کردی و ائتلاف ”دولت قانون” مالکی تقسیم می شود. وی گفت, “دادههای ما از تمامی این احزاب مؤید این است که این بایستی شامل هر چهارتا باشد.”
به نوشته واشینگتن پست, بایدن از جانبداری کردن اینکه چه کسی باید نخست وزیر آینده شود خودداری کرد. او علاوی را به عنوان ”مردی که توانسته هم به سنی ها و هم شیعی ها دست یابد” مورد تحسین قرار داد, ولی او همچنین برای مالکی به خاطر رد کردن از پیوستن به یک ائتلاف تماما شیعی قبل از انتخابات, اعتبار قائل شد. او همچنین جملات دلنوازی برای مجلس اعلای اسلامی عراق و احزاب کردی به کار برد.
واشینگتن پست نوشت: بایدن ضمن ابراز امیدواری برای داشتن روابط با ثبات و دراز مدت با عراق, به خصوص در مناطق غیرنظامی, اظهار داشت که هفتة پیش به مالکی گفته, “ما در نظر داریم کماکان در عراق درگیر بمانیم.”