آلخو ویدال کوادراس: بررسی قتل دادستان ویژه آرژانتین و ارتباط رژیم ایران با این ترور

آلخو ویدال کوادراس، استاد فیزیک هسته ای، رئیس کمیته بین المللی در جستجوی عدالت مستقر در بروکسل و نایب رئیس پارلمان اروپا در سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۴ طی مقاله ای در هیل، نشریه کنگره آمریکا به بررسی قتل دادستان ویژه آرژانتین آلبرتو نیسمن و ارتباط رژیم ایران با این ترور پرداخته است:

ترور اخیر آلبرتو نیسمن، دادستان ارشد آرژانتینی، مسئول تحقیقات در مورد بمب گذاری آمیا مرکز فرهنگی یهودیان در بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۴ که یکی از بزرگترین عملیات تروریستی در نیمکره غربی قبل از ۱۱ سپتامبر است، عکس العمل های خشمگینانه ای را در سراسر جهان ایجاد کرده است.
برخی این قتل را بدلیل حذف بیرحمانه نیسمن، یکی از بالاترین مقامات قضایی آرژانتین که مسئول تحقیقات حول این جنایت بود، جدی تر از خود بمب گذاری آمیا نامیده اند.
رئیس جمهور آرژانتین کریستینا فرناندز ادعا کرده است که نیسمن به عنوان بخشی از توطئه داخلی علیه دولت او به قتل رسیده است.
آنچه که در رسانه ها کمتر به آن اشاره شده است طرف اصلی است که بیشترین نفع را از مرگ نیسمن میبرد: یعنی (رژیم) ایران. هشت نفر از مقامهای بالای رژیم ایران به عنوان مظنون نامگذاری شده و در لیست سرخ اینترپل برای بمب گذاری آمیا قرار گرفته اند پرونده ای که در ۱۱ سال گذشته توسط نیسمن مورد مطالعه قرار گرفته بود.
در یک مصاحبه با تلویزیون اپوزیسیون ایران (سیمای آزادی در ۲۵ ژانویه، هادی روشن روان، یک کارشناس اپوزیسیون ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران جزئیات تکان دهنده ای از شرایط بمب گذاری سال ۱۹۹۴ را افشا کرد).
دکتر آلخو ویدال کوادراس در ادامه مقاله خود به نقل از کارشناس مقاومت می نویسد:
پیشنهاد بمب گذاری آمیا دستور کار جلسه شورای عالی امنیت ملی رژیم ایران در ۱۴ اوت ۱۹۹۳ در ساعت ۴:۳۰ بعد از ظهر در تهران بود. ریاست جلسه را رییس جمهور وقت علی اکبر هاشمی رفسنجانی بر عهده داشت. یک فتوا برای بمب گذاری توسط آیت الله حجازی از دفتر عملیات مخصوص ولی فقیه صادر شد. حسن روحانی که در آن زمان نماینده ویژه ولی فقیه و دبیر شورای عالی امنیت ملی رژیم بود جزو تصمیم گیران در این جلسه بود.

دکتر آلخو ویدال کوادراس در پایان این مقاله پس از تشریح نقش وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران و دیگر مزدوران رژیم  می نویسد.
همانطور که بعدا افشا شد، تصمیم گیری، طرح و انجام عملیات این جنایت مستقیما از تهران صورت گرفته است.
نیسمن زمانی که برای شهادت در پارلمان آماده میشد، از اطلاعات بسیار بیشتری آگاه بود که براساس آن، مقامات آرژانتینی را به تلاش برای حفاظت از مقامات رژیم ایران در برابر اتهامات تروریستی در ازای توافق تجاری متهم کرده بود.
علت مرگ نیسمن فقط میتواند از طریق یک تحقیقات مستقل و معتبر بین المللی مشخص شود. اگر پرزیدنت فرناندز معتقد است که خودش هدف یک توطئه است او بایستی از چنین تحقیقاتی استقبال کند.
30 ژانویه 2015