بهمناسبت سی و ششمین سالگرد انقلاب ضد سلطنتی مردم ایران، جلسهیی توسط گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا، در مقر این پارلمان در استراسبورگ، برگزار شد.
در این جلسه که ژرارد دپره Gérard Deprez رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا، با رتبة وزیر دولت در بلژیک ریاست آنرا برعهده داشت، شمار زیادی از نمایندگان پارلمان اروپا و مشاوران پارلمانی شرکت کردند.
سخنرانان این اجلاس جنایتهای حکومت آخوندی علیه مردم و مقاومت ایران و مداخلات تروریستی آن در منطقه طی 36 سال گذشته را مورد بحث و بررسی قرار دادند و بر لزوم پایاندادن به هرگونه سازش و مماشات با این رژیم تأکید کردند.
آنها همچنین ضمن تأکید بر ضرورت حمایت از جنبش مقاومت ایران و رئیسجمهور برگزیدة آن بهعنوان آلترناتیو دیکتاتوری دینی به لغو محاصرة ضد انسانی پیشتازان این مقاومت در لیبرتی فراخوان دادند.
سخنرانان این اجلاس عبارت بودند از دو نایبرئیس پارلمان اروپا میرید مکگینس از ایرلند و ریچارد چارنسکی از لهستان و نمایندگان پارلمان اروپا: روبرت روشفور از فرانسه، یان زهرادیل از جمهوری چک، فرناندو مائورو از اسپانیا، یانوش وویچوفسکی از لهستان، آنتئا مکاینتایر از انگلستان، تونه کلام از استونی، یارومیر اشتهتینا از جمهوری چک و دکتر آلخو ویدال کوادراس رئیس کمیتة بینالمللی در جستجوی عدالت.
در این جلسه همچنین پرویز خزایی نمایندة شورای ملی مقاومت ایران در کشورهای نوردیک شرکت و سخنرانی کرد.
ژرارد دپره در سخنان افتتاحیة خود، گفت: «دلایل زیادی وجود دارد که من از سازمان مجاهدین خلق در نبردشان علیه رژیم فاشیست (حاکم بر) ایران حمایت میکنم. ابتدا باید بگویم که بهنظر من این یک رژیم جنایتکار است و ما باید بر این نکته تأکید کنیم».
وی سپس افزایش اعدامها و جنایاتی همچون اسیدپاشی به صورت زنان در دوران آخوند روحانی را بر شمرد و افزود: «ما علیه یک رژیم جنایتکار و استبدادی در حال مبارزه هستیم که هیچ اپوزیسیونی را حتی در خارج از کشور، نمیتواند تحمل کند.
این رژیم نه تنها برای مردم ایران بلکه برای تمام جهان یک خطر محسوب میشود. صدور تروریسم و بنیادگرایی بزرگترین تهدیدی است که ما در سال آینده با آن مواجه خواهیم بود. من معتقدم که جهان و اروپا بهطور خاص باید هرگونه سازش را با این رژیم متوقف سازند. ما باید به مردم ایران و مقاومت سازمانیافتة ایران کمک کنیم تا بتوانند به این دیکتاتوری خاتمه بدهند و مردم ایران بتوانند در آزادی و دموکراسی زندگی کنند.
سخنران بعدی این اجلاس روبرت روشفور Robert Rochefort نمایندة پارلمان اروپا و نایبرئیس حزب مدم (جنبش دموکراتیک) فرانسه، ضمن یادآوری برگزاری کنفرانس بینالمللی پاریس با حضور رئیسجمهور برگزیدة مقاومت، گفت: من خیلی تحت تأثیر کنفرانسی قرار گرفتم که شما در پاریس برگزار کرده بودید.
همانطور که میدانید مدتهای مدیدی است که دولت آمریکا و (رژیم) ایران دربارة موضوع هستهیی مذاکره میکنند. چالش اصلی ما این است که بتوانیم (رژیم) ایران را از ساختن بمب اتمی باز داریم.
در میان سخنرانان (کنفرانس پاریس) رودی جولیانی شهردار پیشین نیویورک و پاتریک کندی حضور داشتند که به شدت با سیاست سازشکارانة اوباما ابراز مخالفت میکنند و آنرا نمیپذیرند. البته همة ما نیز همین نظر را داریم و به هیچوجه نمیتوانیم آنرا قبول کنیم».
روبرت روشفور سپس اضافه کرد: ما بر این باوریم که بین (حکومت) تهران و وقایع هولناکی که در جهان میگذرد مثل داعش و حملات تروریستی در پاریس یک ارتباط وجود دارد. باید بگویم که جنبش شما از مدتها قبل این وقایع را پیشبینی و مطرح کرده بود. بهعنوان یک سیاستمدار فرانسوی و معاون یک حزب سیاسی در فرانسه باید بگویم که ما به این حقیقت اذعان کامل داریم. اما موضوع اصلی این است که همة ما هم اکنون در یک قایق هستیم و همه در مقابل یک نگرانی و چالش مشترک قرار داریم. این یک جنگ همگانی است در مقابل یک دشمن مشترک؛ و این همان چیزی است که در پاریس بهوقوع پیوست و امروزه در عراق، سوریه و ایران رخ میدهد.
پرویز خزایی، نمایندة شورای ملی مقاومت ایران در کشورهای نوردیک در سخنرانی خود به ذکر تاریخچة کوتاهی از ربودن انقلاب مردم ایران توسط خمینی دجال و برقراری دیکتاتوری آخوندی و همچنین تشکیل شورای ملی مقاومت ایران بهعنوان آلترناتیو دموکراتیک رژیم پرداخت، و گفت: « حرکتها و دخالتهای نظامی در کشورها قادر به آوردن دموکراسی نخواهد بود. تنها مسلمانان واقعی میتوانند با این نوع دیدگاه ارتجاعی از اسلام مبارزه کنند. در شورای ملی مقاومت ما ترکیبی از نیروهای مختلف داریم و من شخصا اعتقاد به دین ندارم و احزاب مختلفی در این مقاومت هستند که مسیحی ٬ زرتشتی ٬ یهودی و یا سکولار هستند. این مبارزه تا به امروز ادامه پیدا کرده است و شامل دو قطب متضاد است، شورای ملی مقاومت و رئیس جمهور منتخب آن خانم رجوی و دیگری خامنهای و همپیمانانش.
پرویز خزایی با یادآوری هشدارهای مقاومت ایران نسبت به تهدید بنیادگرایی اسلامی از سالیان پیش، افزود: «ما باید جلوی بنیادگرائی بایستیم. نباید فراموش کنیم که بنیانگذار بنیادگرایی، خمینی است. نیادگرایی، دموکراسی را تهدید میکند. برای مقابله با آن باید به نیروهای مترقی مسلمان مانند خانم رجوی کمک کنیم. یک زن مسلمان که در رأس مقاومت ایران پرچمدار مبارزة جهانی علیه بنیادگرایی است و باید به این توجه ویژهیی کرد».
سپس دکتر آلخو ویدال کوادراس در سخنرانی خود بر حمایت فزایندة شخصیتهای بینالمللی در اروپا و آمریکا از مقاومت ایران تأکید کرد، و گفت: در ۱۴ سالی که من از نزدیک با دوستانمان در مقاومت ایران فعالیت کردهام باید بگویم در کل پارلمانها از مقاومت ایران حمایت میکنند دستگاه قضائیه که بهصورت منطقی با موارد در جهان غرب برخورد میکند، همیشه بهنفع مقاومت ایران رأی داده است. بعنوان مثال آنها از لیست تروریستی در واشنگتن ٬ اروپا و انگلستان خارج شدند و چند روز پیش دستگاه قضائیه فرانسه رای نهائی خود را در رابطه با مقاومت ایران صادر کرد و آنها را از هر گونه اتهامی در فرانسه مبری نمود.
آلخو ویدال کوادراس سپس بر ضرورت مقابله با کارزار شیطانسازی و دروغپراکنی رژیم علیه مقاومت ایران تأکید کرد، و افزود:
رژیم ایران با صرف هزینههای بسیار هنگفت افراد و شخصیتهای مختلف را تحت تأثیر قرار میدهد و به این دلیل است که ما شاهد این هستیم که دولتها در موارد متعددی برای جلب نظر رژیم ایران آنها را تحت آزار و اذیت قرار دادهاند. ما بهعنوان نمایندگان پیشین یا کنونی پارلمان باید از مقاومت ایران دفاع کنیم و دههها تبلیغات و شیطانسازی توسط رژیم را خنثی کنیم. این یکی از مهمترین اهداف ماست. من فرد جدیدی در سیاست نیستم و ۲۶ سال است که سیاستمدارم و براحتی کسی نمیتواند مرا فریب بدهد. جمعبندی من بعد از ۱۴ سال کار با مقاومت ایران، سازمان مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت این است که این یک جنبش دموکراتیک واقعی است که برنامة سیاسی مشخصی را ارائه داده است، برنامهیی که همة ما پای آنرا امضا کردهایم.
میرید مکگینس نایبرئیس پارلمان اروپا از ایرلند، طی سخنان کوتاهی، اظهار داشت: « من آمدهام تا به شما خوشامد بگویم میخواهم حمایت خودم را تا سرحد ممکن به شما اعلام کنم. من آمدهام تا قدردانی خودم را از تلاشهایتان اعلام کنم.
پس از آن ریچارد چارنسکی Ryszard Czarnecki نایبرئیس پارلمان اروپا از لهستان به سخنرانی پرداخت و با اشاره به ربودن انقلاب ضد سلطنتی توسط خمینی، تأکید کرد: در حال حاضر یک دیکتاتوری مذهبی در ایران حکمفرما است. مردم ایران با چنین سابقة طولانی تاریخی، شایستة خیلی بهتر از اینها هستند. آخوندها استحقاق حاکمیت بر چنین ملتی را ندارند. آنها بیش از 120.000 زندانی سیاسی را که بسیاری از آنها به سازمان مجاهدین خلق ایران تعلق دارند، اعدام کردهاند.
نایبرئیس پارلمان اروپا در ادامة سخنرانی خود، گفت: «آنچه ما داریم یک اپوزیسیون سازمانیافته تحت رهبری خانم مریم رجوی است که بسیاری از ما در این پارلمان چه در استراسبورگ و چه در بروکسل با او ملاقات کردهایم. برنامهها و دیدگاههای سیاسی او همان چیزی است که ما از آن حمایت میکنیم: یک ایران مبتنی بر جدایی دین از دولت و دموکراتیک، با رعایت احترام به حقوق زنان و اقلیتهای قومی. این برای ما حائز اهمیت بسیار است.
مردم ایران این رژیم را نمیخواهند. یک دیکتاتوری بیرحمانه در ایران وجود دارد و استمالت و مماشات با این آخوندها، مانند آنچه آقای اوباما انجام میدهد، یک راه حل نیست.
اگر ما واقعاً خواهان صلح و ثبات در منطقه هستیم، باید از سیاست تغییر رژیم در ایران حمایت کنیم. ما باید از خانم رجوی و جنبش او حمایت کنیم. نیروهای او در کمپ لیبرتی که قبلاً در اشرف بودهاند نیاز به حمایت ما دارند. آنها نمادهای مقاومت هستند و در حال حاضر تحت فشارهای بسیاری در عراق بهسر میبرند. ما متعهد میشویم که از حقوق آنها و از حقوق مردم ایران دفاع کنیم.
در اجلاس پارلمان اروپا، یان زهرادیل Jan Zahradil نماینده از جمهوری چک در سخنرانی خود به مداخلات حکومت آخوندی در کشورهای منطقه، بهویژه در سوریه و عراق پرداخت، و تأکید کرد: از نظر استراتژیکی و امنیتی، (رژیم) ایران بسا خطرناکتر از داعش است. ما باید اعلام کنیم که غرب هیچگونه همکاری با (رژیم) ایران نخواهد داشت و هیچگونه امتیازی به (این رژیم) در رابطه با برنامة هستهییاش نخواهیم داد. ما باید برای دولت جدید (عراق) مشخص کنیم که نمیتوانند خط مشی دولت قبلی را ادامه دهند و آنها باید در جهت کمکردن نفوذ (رژیم) ایران در کشورشان قدم بردارند. شاخص انجام این کار تغییر روش آنها در برخورد با کمپ لیبرتی است. اگر آنها محاصرة (لیبرتی) را بردارند و به ساکنان امکان رسیدگیهای درمانی را بدهند این خود بزرگترین نشانة امید و شاخص تغییر در این کشور است.
سخنران بعدی این جلسه آنتئا مکاینتایر نماینده پارلمان اروپا از انگلستان بود؛ وی اظهار داشت: من از تمام اهدافی که اینجا مطرح شد حمایت میکنم. من مریم رجوی را بسیار ستایش میکنم. او با حیثیت و اعتباری بزرگ توانسته موضوع ایران آزاد را مطرح کند. او یک رهبر انگیزاننده است و این واقعاً شگفتانگیز است که ما یک رهبر زن را داریم که جنبش مقاومت را هدایت میکند. او یک سرمایة بزرگ است که سزاوار ستایش و حمایت عظیم ما است».
آنتئا مک اینتایر با ذکر جنایات رژیم آخوندی علیه زنان و همچنین حملات جنایتکارانة عوامل رژیم به اشرفیها، تصریح کرد: (کمپ لیبرتی) چه نام بیمسمایی برای آن مکان است. بهنظر من مهمترین کار ما این خواهد بود که برای پایاندادن به محاصرة آنجا، بهخصوص محاصرة پزشکی فراخوان بدهیم. کمپ لیبرتی باید بهعنوان یک کمپ پناهندگی تحت مانیتورینگ سازمان ملل قرار بگیرد. هیچیک از ساکنان آن اعم از زن یا مرد نباید از خدمات پزشکی محروم باشند. همة ما بهعنوان اعضای فعلی و یا اسبق این پارلمان باید در سطح بینالمللی خواهان اقداماتی برای تأمین حفاظت آن پناهندگان در کمپ (لیبرتی) باشیم.
یارومیر اشتتینا Jaromir Stetina نایبرئیس زیر کمیتة امنیت و دفاع پارلمان اروپا در سخنان خود تجربة حضورش در ایران در ایام انقلاب سال 57 را بازگو کرد، و سپس گفت: من کاملاً مطمئنم که آن قیام را بنیادگرایان ربودند و خمینی دزد اصلی انقلاب بود».
سپس یانوش وویچوفسکی Janusz Wojciechowski نمایندة پارلمان اروپا از لهستان به جنایتهای دیکتاتوری مذهبی حاکم بر ایران طی 36 سال گذشته پرداخت، و گفت: این رژیم موفق شده است تا بسیاری از مخالفان خود را نابود کند. اما آنها در از بینبردن سازمان مجاهدین خلق ایران موفق نبودهاند. مقاومت ایران در حال پیشروی است. مبارزان در کمپ لیبرتی در برابر این رژیم مقاومت میکنند. آنها قهرمانان مردم ایران هستند. بهرغم آنهمه قتل عام در اشرف و لیبرتی، آنها شعلة مقاومت را همچنان فروزان نگه داشتهاند. آنها به منزلة یک سمبل برای مردم خود در داخل ایران تلقی میشوند.
در جهان امروز که شاهد ظهور بنیادگرایی اسلامی هستیم، ما سعادتمندیم که یک نیروی مسلمان ایرانی بهنام سازمان مجاهدین خلق ایران وجود دارد که (معتقد به) جدایی دین از دولت و دموکراتیک است، به حقوق زنان اعتقاد دارد و خواهان یک رابطة مسالمت آمیز با همسایگان خود است.
طرح 10 مادهیی خانم رجوی برای فردای ایران که او پیشتر در این پارلمان برایمان تشریح کرده، شایستة حمایت ما است. جنبش او شایستگی حمایت ما را دارد. ما باید این پیام را به مردم برسانیم که اروپا نمیخواهد در مورد حقوق بشر مردم ایران سازش کند. بنابراین پیام ما از این پارلمان چنین خواهد بود: نه به هرگونه سازش بر روی حقوق بشر، نه به سازش در مورد حقوق زنان، نه به یک معاملة هستهیی بد با (رژیم) ایران. و ما باید به ایرانی آزاد و دموکراتیک «آری» بگوییم.
در ادامة اجلاس پارلمان اروپا در استراسبورگ، تونه کلام Tunne Kelam نماینده از استونی، رژیم آخوندی را ریشه و عامل گسترش بنیادگرایی دانست و با اشاره به بحران اقتصادی گرابانگیر رژیم که با افزایش اعدامهای وحشیانه در ایران همزمان شده است، گفت: بهرغم همة این موارد مقاومت ادامه دارد و ما سعی میکنیم حمایت خود را از این مقاومت نشان بدهیم. میبینیم که بیش از سه دهه سیاست مماشات با دیکتاتورها نتیجة معکوسی در برداشته است. کارنامة جنایات ۳۶ سالة رژیم باید به دادگاه جنایی بین المللی ارائه شود. ما باید بر این نکته اصرار ورزیم. دومین در خواست ما این است که جامعة بینالمللی باید شورای ملی مقاومت ایران را بهعنوان آلترناتیو دموکراتیک رژیم بهرسمیت بشناسد. ما نمیتوانیم در گفتگو با این رژیم، توقع راه حلهای سازنده را داشته باشیم. ما بهعنوان سیاستمداران، باید فراتر از این نگاه کنیم و خواهان تغییرات مثبت و دموکراتیک باشیم که توسط شورای ملی مقاومت نمایندگی میشود.
فرناندو مائورا Fernando Maura ، نایبرئیس گروه لیبرال-دموکرات در پارلمان اروپا نیز در سخنران خود با اشاره به عواقب محاصرة ضد انسانی اشرفیها در لیبرتی، تأکید کرد: ما باید مصرانه بر اتحادیة اروپا فشار وارد کنیم تا آنها برای یافتن یک راه حل انسانی در این زمینه دخالت کنند.