رفسنجانی درمصاحبه های اخیر خود، در پاسخ به سؤال مصاحبه گر راجع به نتایج زیانبار تمرکز قدرت در نظام، می گوید:«شما میگویید که اگر یک نفر همه اختیارات را داشته باشد و جوابگو هم نباشد، انحراف از قانون است. اما در ساختار ما چنین نیست…حتی در قانونی که همین خبرگان نوشتند، راه عزل هم آمده است. وظیفه خبرگان مشخص است... باید دایماً عملکرد رهبری و سازمانهای مربوط به ایشان را زیرنظر بگیرند و به خبرگان گزارش بدهند»
رفسنجانی اضافه می کند: «اگر به مقتضیات آن چه که نوشتیم و قانون قطعی است، عمل شود، بسیار خوب است. یعنی جایی باشد که بر اساس عدالت، تقوا، مدیریت و همان شرط هایی که در قانون آمده، از شرایط رهبری مواظبت کند تا مقبول باشد و مردم هم او را قبول داشته باشند... اگر انحراف پیدا شود، این مسایل هم میتواند اتفاق بیفتد».
رفسنجانی به دعاوی مهره های خامنه ای مانند حمله شیخ محمد یزدی به کسانی که شورایی کردن ولایت فقیه را مطرح می کنند، پاسخ داده و درمصاحبه خود می گوید: «همان موقع برای غیر از امام، شورای پنج نفری در قانون اساسی بود. البته شاید مدیریتش ضعیف میشد، ولی اطمینانش بیشتر بود و ما هم که گرداننده بودیم، به شورا رسیدیم و سه نفر را معرفی کردیم. درست هم انتخاب کردیم. خامنهای، موسوی اردبیلی و مشکینی بودند و خامنهای از رهبری شورایی حمایت کردند».
وی سپس این بحث را کماکان قابل طرح و حتی ضروری می داند و اضافه می کند: «اگر خبرگان به وظیفه خودشان درست عمل کنند، در صورت نبودن یک فرد مناسب حتماً میتوانند شورایی کنند. چون قانون شورا شدن هم باز است. شاید در آینده بدون شورا نتوانند کار درستی انجام بدهند، البته این کار تا حدودی به مردم هم برمیگردد، چون اگر مردم نمایندگان خود را درست انتخاب کنند، میتوان امیدوار بود».
وی هم چنین درباره «طرح «توقیت» یا طرح ده ساله بودن ولایت فقیه و اینکه خبرگان باید برعملکرد ولی فقیه نظارت کند، درمصاحبه اش صحبت کرده و در پاسخ به این سؤال که «برخی میگویند مجلس خبرگان اصلاً حق نظارت بر عملکرد ندارد و فقط نظارت بر بقای شرایط (رهبر)است»، می گوید: «این حرفها کم لطفی به نظام و ظلم به قانون اساسی، رهبری و مقام ولایتفقیه است».
رفسنجانی درمورد ابهامات قوانین مربوط به نقش و انتخابات مجلس خبرگان نظام، اضافه می کند: «ما همین حالا میتوانیم این را عوض کنیم و هیچ مشکلی ندارد. یعنی همه قوانین مربوط به خبرگان مال خودش است و میتواند قانون بگذراند. بنابراین راه خروج همیشه هست. …الآن راه خروج قانون اساسی هم هست و میتوانیم همه اصولی را که مردم فکر میکنند مزاحم است، حذف کنیم. یعنی این هست و راهش هم خیلی روشن است که از این راه میتوانیم، انجام بدهیم. مسأله رضایت مردم، همیشه جدّی بود که رفراندوم گذاشتیم. دو، سه اصل راجع به رفراندوم هست و میتوانیم مسائل مهم را با رفراندوم بگذرانیم».
رفسنجانی بر نقش خودش در مقام رئیس مصلحت نظام نیز تأکید کرده و می افزاید:« از همه اینها که بگذریم، امام مجمع تشخیص مصلحت را طراحی کردند که بتواند بر خلاف قانون اساسی و فتواهایی که علما میدهند، مصلحت را تأمین کند».
رفسنجانی هم چنین اضافه میکند:« در مورد رهبری که شخص اول مملکت است، صراحت قانونی داریم که اگر عدالتش مخدوش شود، معزول است و خودش هم حق ندارد دیگر دخالت کند».
رفسنجانی در همین مصاحبه به تعریف و تمجید از منتظری که قبلا حکم عزل خامنه ای را صادر کرده، می پردازد و می گوید :«آیتالله منتظری بهترین و مفصلترین کتابها را درباره ولایتفقیه نوشت».
رفسنجانی مخالفتهای خمینی با خامنه ای در دوره ریاست جمهوری وی را نیز درمصاحبه خود به نحو تحقیر آمیزی یاد آوری کرده است.
ازسوی دیگر، باند خامنه ای به دنبال زندانی شدن رحیمی معاون اول احمدی نژاد، بر سختگیری در محاکمه پسر رفسنجانی، تأکید می کنند.