ادامه مذاکرات اتمی و واکنش‌های بین المللی پیرامون آن

باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با خبرگزاری رویتر اعلام کرد، برای رسیدن به توافق هسته‌یی، رژیم ایران باید حداقل به‌مدت 10 سال به انجماد قابل تأیید فعالیت‌های هسته‌یی‌اش متعهد شود.

اوباما احتمال تن‌ندادن رژیم به توافق را بیشتر از امکان حصول توافق دانست و گفت، هم‌چنان شکاف‌های بزرگی وجود دارد که باید پر شود.
به گفتة وی، یکی از ابهامات اصلی این است که آیا رژیم ایران بازرسی‌های سخت و غنی‌سازی با غلظت پایین را می‌پذیرد یا خیر؟
اوباما با تأکید بر این‌که هدف آمریکا ایجاد یک سال فاصله از زمان تصمیم گیری رژیم ایران برای تولید بمب تا رسیدن به نتیجه است گفت،  می‌توان در صورت لزوم برای جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌یی، دست به اقدام نظامی زد.

اوباما ضمن مخالفت مجدد با لوایح کنگره، در ادامة مصاحبه با رویتر مداخلات رژیم در منطقه را فوق‌العاده مخرب و خطرناک خواند، و افزود: «ما باید روی هدف نهایی‌مان متمرکز بمانیم که جلوگیری از دستیابی (رژیم) ایران به سلاح هسته‌یی است».
خبرگزاری رویتر در تحلیل مصاحبة اوباما تصریح کرد، اظهارات اوباما دربارة زمان‌بندی انجماد برنامة هسته‌یی رژیم ایران، یکی از قوی‌ترین علائمی است که تاکنون دولت وی دربارة خط قرمز خود برای یک توافق موقت، داده است.
رویتر - 11اسفند93
وزیر خارجه رژیم سخنرانی اوباما را «غیرقابل قبول» و «تهدیدآمیز» توصیف کرد و گفت: تسلیم زیاده‌خواهیها و مواضع غیرمنطقی طرف مقابلمان نخواهیم شد.
خبرگزاری سپاه پاسداران هم‌چنین به نقل از ظریف نوشت: روشن است که مواضع اوباما برای جلب افکار عمومی آمریکا و مخالفین تندرو مذاکرات در قالب کلمات و عبارت غیرقبل قبول و تهدیدآمیز مطرح شده است.
در همین حال، دور دوم مذاکرات جان کری و جواد ظریف در مونتروی سؤئیس برگزار شد. همزمان دیدار معاونان وزیران خارجه رژیم آخوندی و آمریکا به همراه معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و هم‌چنین دیدار علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا انجام شد.
12اسفند93

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید تأکید کرد،  گفتگوهای اتمی مانع ادامه تحریمها یا اقدام نظامی علیه رژیم ایران نمی‌شود.
وی افزود: اگر رژیم ایران علائمی نشان دهد  که به قراردادی که پذیرفته و امضا کرده اند گردن نمی‌گذارد، ما تمامی گزینه‌ها را روی میز نگه خواهیم داشت. دولت اوباما متعهد است که رژیم ایران بمب اتمی تولید نکند.
سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: اگر احساس کنیم تحریمها موفقیت‌آمیز خواهند بود تحریمها را افزایش خواهیم داد.  ما هم‌چنین اقدام نظامی را درنظرخواهیم داشت .
جان ارنست ادامه داد: دولت آمریکا هیچ توافق دیپلماسی را امضا نخواهد کرد، مگر رژیم ایران یک عقب نشینی کیفی در برنامه اتمی خود انجام دهد.
سایت کنگره آمریکا هیل - 11اسفند93

سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا تأکید کرد: «اگر ما بتوانیم تهدید هسته‌یی (رژیم) ایران را خنثی کنیم، هم‌چنان با تهدیدهای دیگری مواجه خواهیم بود؛ حمایت (رژیم) ایران از جمله حمایت از تروریسم، نقض فاحش حقوق بشر، تلاش‌های آن برای بی‌ثبات‌کردن همسایه‌هایش و حمایتش از اسد... و حزب‌الله.  که تحریم‌های ما علیه (رژیم) ایران در ارتباط با این مسائل را  پابرجا باقی خواهند ماند. ما به مقابله با (رژیم) ایران و مجموعة تهدیدهای آن، ادامه خواهیم داد».

مشاور امنیت ملی آمریکا هم‌چنین، گفت: «هم‌چنان که رئیس‌جمهور اوباما بارها تکرار کرده است: ما برای جلوگیری از تولید تسلیحات هسته‌یی توسط (رژیم) ایران، همة گزینه‌ها را روی میز نگه می‌داریم... مجهز شدن (رژیم) ایران به سلاح هسته‌یی، با توجه به حمایت (این رژیم) از تروریسم، تهدید یک مسابقة تسلیحات هسته‌یی در منطقه و تهدیدی که (این امر) برای کل نظام جهانی منع توسعه سلاحهای اتمی در بر دارد،... تهدیدی غیر قابل قبول برای آمریکا است».
رایس اضافه کرد: «می‌خواهم بسیار روشن باشم: توافق بد، بدتر از عدم توافق است و اگر در مقابل این گزینه قرار بگیریم، توافقی در کار نخواهد بود... توافق خوب توافقی است که به‌صورت قابل تأیید تک به تک مسیرهای (رژیم) ایران را برای تولید مواد (لازم)... برای سلاح هسته‌یی مسدود کند».
سایت وزارت خارجة آمریکا - 11اسفند93

اد رویس رئیس کمیتة امور خارجی کنگره نیز گفت ، دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌یی «یکی از جدی‌ترین تهدیدات امنیتی» آمریکا است و کمیتة امور خارجی به‌شدت روی این تهدید متمرکز بوده است.
سایت کمیتة امور خارجی کنگرة آمریکا - 10 اسفند93

سامانتا پاور سفیر آمریکا  درسازمان ملل متحد طی سخنانی در واشینگتن  گفت، باراک اوباما رئیس جمهور امریکا  نسبت به جلوگیری از دست یابی رژیم ایران به سلاح اتمی متعهد می باشد. آمریکا اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌یی دست یابد. همین و بس... اوباما خواه این مذاکرات با شکست مواجه شود یا اینکه  به راه حل  دیپلوماتیکی بر اساس خواسته های ما منتهی شود، نسبت به این تعهد خود ملتزم باقی خواهد ماند. اگر دیپلوماسی شکست بخورد ما مانند هرکسی خطرات مجهز شدن رژیم  ایران به تسلیحات اتمی  را می‌دانیم و اجازه وقوع چنین مساله یی را نخواهیم داد”.
خبرگزاری فر انسه -11اسفند93

در اجلاس مشترک سنا و کنگره آمریکا، نخست وزیر اسرائیل درمورد مداخلات رژیم آخوندی درمنطقه وحمایت این رژیم از تروریسم بین المللی و هرگونه سازش اتمی با این رژیم هشدار داد.
دراین اجلاس علاوه بر نمایندگان سنا وکنگره شخصیتها وحقوقدانان برجسته مانند الی ویزل بازمانده اردوگاه آشویتس و آلن درشویتس شرکت داشتند.
نتانیاهو به جنایات خمینی و خامنه ای و روحانی و اعدامهای فراینده در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت چشم دوختن به میانه روی این رژیم، یک توهم پوچ است.
وی گفت: در مذاکرات جاری اتمی، امتیازات ناموجهی درموردحفظ ساختار غنی سازی و تأسیسات اتمی به رژیم آخوندی داده شده که نباید داده شود. وی گفت رژیم ایران بیشتر از آمریکا به این توافق نیاز دارند، بهمین دلیل از تهدید برای ترک میز مذاکرات نترسید، چرا که این رژیم بلوف می زند. اگر محدودیتهای بین المللی علیه برنامه اتمی رژیم آخوندی تشدید شود، این رژیم که در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارد، ناگزیر به یک توافق بهتر تن خواهد.
سخنرانی نتانیاهو درروزهای اخیر موضوع  بحثهای حادی در آمریکا و درسطح بین المللی بوده است.