محکومیت اعدامها و جنایات ضدبشری رژیم در اجلاس شورای حقوق بشر در ژنو

شورای حقوق بشر در ادامه 28مین اجلاس خود که امروز دوشنبه در مقر اروپایی ملل متحد در ژنو برگزار شد، به وضعیت حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت آخوندها پرداخت.

در شروع این جلسه احمد شهید گزارشگر ویژة سازمان ملل برای وضعیت حقوق بشر در ایران، گزارش خود را به شورای حقوق بشر ارائه کرد. وی در سخنان خود در اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو ، تأکید کرد: موضوعی که به خصوص هشداردهنده است، افزایش تعداد اعدام های ثبت شده در سال گذشته است. حداقل 753 نفر در سال 2014 و 252 نفر طی ده هفتة اخیر اعدام شده اند؛ این بالاترین تعداد اعدام های ثبت شده در 12 سال اخیر به شمار می رود. اغلب این اعدام ها هم چنان بر پایة اتهاماتی صورت می گیرد که طبق استانداردهای بین المللی از «جدی ترین» جرایم نیستند. دست کم 13 نوجوان در سال 2014، با نقض قانون بین المللی اعدام شدند».
احمد شهید با اشاره به این که رژیم این اعدام ها را تحت عنوان جرایم مربوط به مواد مخدر و از این قبیل توجیه می کند تأکید کرد که اعدام برای چنین اتهام هایی و نیز تحت اتهامات ناروشن مربوط به تهدید امنیت ملی مثل فساد فی الارض، تحت قانون بین الملل غیر قانونی است.
گزارشگر ویژة ملل متحد سپس تصریح کرد، رژیم ایران به سرکوب، دستگیری و آزار و اذیت اعضای جامعة مدنی که نسبت به حکومت انتقاد می کنند، ادامه می دهد.
وی رژیم ایران را به آزاد کردن فوری تمامی کسانی فراخواند که به دلیل استفاده از حق مشروع خود برای آزادی بیان یا مخالفتشان با حکومت، در بازداشت به سر می برند.
احمد شهید در ادامه گفت، بررسی تعلیق حکم اعدام باید در بالاترین اولویت قرار گیرد.
گزارشگر ویژة ملل متحد هم چنین، گفت: «ما باید هم چنان به تک تک ایرانیانی که حقوقشان نقض شده این پیام را بفرستیم که جامعة بین المللی آگاه است، (برای آنها) اهمیت قائل است و به برداشتن گام هایی برای پاسخ دادن به این نقض ها ادامه خواهد داد». وی هم چنین بر لزوم بازدید از ایران برای بررسی وضعیت حقوق بشر، تأکید کرد.
در ادامة این جلسه نمایندگان کشورهای مختلف به سخنرانی پرداختند و نقض وخامت بار حقوق بشر توسط رژیم آخوندی را محکوم کردند؛ آنها در سخنرانی های خود به طور خاص نسبت به افزایش آمار اعدام ها ابراز نگرانی کردند و موضوعاتی هم چون استمرار سرکوب زنان، روزنامه نگاران، اقلیت های مذهبی و قومیت ها توسط رژیم را مورد توجه قرار دارند. نمایندگان کشورها هم چنین ضمن تقدیر از تلاش های احمد شهید، از مأموریت وی حمایت کردند و خواهان تمدید آن شدند.
نمایندة آمریکا در سخنرانی خود گفت، رژیم ایران به سرکوب آزادی بیان و جامعة مدنی و همچنین  به آزار و اذیت اقلیت های مذهبی و قومیت ها و اعدام هایی که اغلب به صورت مخفی صورت می گیرد، ادامه می دهد و مدافعان حقوق بشر و روزنامه نگاران را بنا به اتهامات سیاسی دستگیر می کند.
این رژیم مدافعان حقوق بشر را تنها به دلیل ارتباط با گزارشگر ویژه، مورد آزار و اذیت قرار داده و دستگیر کرده است.
... رژیم ایران به طور مستمر افراد را در نقض قانون بین الملل بر اساس اتهاماتی اعدام می کند که جنایات جدی محسوب نمی شوند. از جمله اعدام افراد تحت اتهام ناروشن محاربه.
وضعیت حقوق بشر برای زنان در ایران وخیم است و به رغم وعده های رژیم پیشرفتی نداشته است.
نمایندة آمریکا در پایان گفت که کشورش از تلاش های مستمر احمد شهید برای برجسته کردن نقض های بی شمار حقوق بشر توسط رژیم ایران، قدردانی می کند.
نمایندة فرانسه از تمدید مأموریت احمد شهید حمایت کرد و گفت: گزارش وی به نحوی بسیار مستند وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران را نشان می دهد؛ فرانسه بار دیگر نگرانی عمیق خود را نسبت به آمار اعدام ها، از جمله اعدام زندانیان سیاسی یا کسانی که هنگام وقوع حوادث نوجوان بوده اند، ابراز می کند.
فرانسه هم چنین نگرانی زیادی دربارة سرنوشت مدافعان حقوق بشر و کسانی دارد که به دلیل ارتباطاتشان با روند ویژة شورای حقوق بشر، تحت تعقیب قرار گرفته اند.
نمایندة هلند گفت: ما نگران وضعیت حقوق بشر در ایران، به ویژه افزایش تعداد اعدام ها و نقض استانداردهای داخلی و بین المللی محاکمة عادلانه به خصوص در رابطه با مجازات مرگ هستیم.
وی از رژیم آخوندی خواست به احمد شهید اجازة بازدید از ایران را بدهد.
نمایندة سوئیس نسبت به از افزایش اعدام ها توسط رژیم آخوندی از جمله اعدام نوجوانان، و دستگیریهای خود سرانه و سرکوب زنان و قومیتها و پیروان سایر ادیان ابراز نگرانی کرد  
نمایندة کانادا با حمایت از مأموریت گزارشگر ویژة ملل متحد، گفت: گزارش (احمد شهید) به روشنی نشان می دهد که به رغم وعده های علنی حکومت ایران، نقض حقوق بشر... ادامه دارد و پیشرفتی در کار نیست.
وی در سخنرانی خود هم چنین نسبت به  استمرار نقض حقوق مخالفان، زنان، اقلیت های مذهبی، روزنامه نگاران و کاربران اینترنت و کسانی که با گزارشگر ویژه همکاری می کنند ابراز نگرانی کرد.
نمایندة انگلستان ضمن حمایت از تمدید مأموریت گزارشگر ملل متحد، خواستار توقف اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران و اعدام نوجوانان شد.
نمایندة نروژ  ضمن ابراز نگرانی از دستگیری و زندانی کردن وکلا تأکید کرد: از زمان روی کار آمدن روحانی در سال 2013، (رژیم ایران) بیش از پیش از مجازات مرگ استفاده می کند. ما به خصوص نگران اعدام وحشتناک نوجوانان... هستیم.
نمایندة ایتالیا خواهان توقف حکم اعدام به خصوص برای نوجوانان توسط رژیم شد و حمایت خود را از فعالیت های احمد شهید ابراز کرد.
نمایندة دانمارک نیز با ابراز نگرانی نسبت به تعداد وحشتناک  اعدامها، بکار گیری گسترده شکنجه درزندانهای رژیم و دستگیریهای خودسرانه، حمایت کشورش را از گزارشگر ویژة حقوق بشر اعلام کرد و  بر ضرورت همکاری رژیم با گزارشگر ویژة سازمان ملل و لزوم بازدید او از ایران تأکید کرد.
 
در ادامه سوزوگدازهای رژیم آخوندی از گزارش سالانه احمد شهید، روزنامه حکومتی رسالت نوشت: گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل با سرهم بندی دروغهای مجاهدین و عناصر ضدانقلاب در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، جمهوری اسلامی را متهم به نقض حقوق بشر کرده است. او در گزارش خود اعدام قاچاقچیان را نیز از مصادیق نقض حقوق بشر آورده است.