لوران فابیوس گفت: رژیم ایران حق دارد که به انرژی مسالمت آمیز اتمی دست بیابد ولی در رابطه با سلاح اتمی نه!
الجزیره عربی -13 فروردین 94
ظریف گفت: هنوز در مورد بیانیه یا سایر نتایجی که از این اجلاس خارج بشه تصمیمی گرفته نشده، بحثهای زیادی از دیشب در این زمینه بوده حتی یک تلاشهایی هم برای نگارش صورت گرفته اما هنوز ما نرسیدیم به مرحله ای که بتونیم صحبت بکنیم از اینکه نتیجه این اجلاس چه خواهد بود، اما حتماً بیش از یک بیانیه نخواهد بود.
پاسدار حسین شریعتمداری، نماینده خامنهای در کیهان درباره محتوای بیانیهیی که قرار است درباره نتایج مذاکرات لوزان انتشار یابد گفت: بیانیه یک سند توضیحی است و هیچگونه تعهد و الزامی در پی ندارد و چنانچه مفاد آن تعهدآور باشد، دیگر بیانیه نیست، بلکه نام آن توافقنامه است، هر چند عنوان بیانیه داشته باشد.
پاسدار شریعتمداری تأکید کرد: لغو تمامی تحریمهای اصلیتری معیار برای یک توافق قابل قبول است.
اولی هاینونن معاون سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی هشدار داد: رژیم ایران با 6500 سانتریفوژ درحال کار، به کمتر از یک سال برای رسیدن به نقطه گریز اتمی نیاز دارد. فاکس نیوز که این اظهارات را منعکس می کرد گفت: عاملی که مذاکرات را پیچیدهتر کرده است، تاریخچه طولانیمدت فریبکاری رژیم ایران است، که برای سالیان کل تأسیسات اتمی خود را از بازرسان سازمان ملل متحد مخفی کرده بود. نفر شماره2 سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تردید داشت توافقی که در مورد آن مذاکره میکنند بتواند به هدف اعلام شده دولت اوباما دست یابد. این هدف، طولانی کردن زمان رسیدن به نقطه گریز اتمی رژیم ایران برای دستیبابی به سلاح اتمی در مدت یک سال میباشد، این زمانی است که اگر تهران تصمیم بگیرد توافق را لغو کند، برای ساخت بمب نیاز دارد.
سایت فاکس نیوز - 11 فروردین 94
تلویزیون سی ان ان گزارش کرد پیامی که از کاخ سفید دریافت میشود این است که نرسیدن به توافق، بهتر از توافق بد است، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد ایالات متحده آماده است تا در صورت ضرورت از مذاکرات بیرون بکشد.
سی ان ان افزود: گفتگوها ادامه دارد و مقامهای آمریکایی میگویند پیشرفتی در مذاکرات بوده ولی نکات اختلاف کماکان باقی است.
موضوعات کلیدی مورد اختلاف میان رژیم آخوندی و گروه 1+5 طی هشت روز مذاکرات، حلوفصل ناشده همچنان باقی مانده است. در همین حال، فراخوان جمهوریخواهان و دموکراتهای کنگره و نیز سیاستمداران آمریکا برای اعمال تحریمها علیه رژیم تشدید شده است. به گزارشی در این باره توجه فرمایید:
سناتور جان مککین و سناتور لیندزی گراهام با صدور بیانیهیی هشدار دادند رژیم ایران در هر مرحله از مذاکرات تلاش میکند، ظرفیت خود برای به دست آوردن سلاح اتمی را حفظ کند.
آنان تصریح کردند، جدا از نتیجه مذاکرات اتمی، خطر رژیم ایران برای ثبات و امنیت منطقه همچنان ادامه دارد.
سناتور تام کاتن خواستار اقدام فوری برای اعمال تحریمهای جدید شد.
سناتور میچ مک کانل رهبر اکثریت سنا نیز گفت: فارغ از اینکه نتیجه مذاکرات چه باشد، کنگره در مورد لایحه تحریم رژیم ایران اقدام خواهد کرد.
آدام شیف نماینده دموکرات و عضو ارشد کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با تلویزیون سی.ان.ان گفت: اگر ما به توافق اتمی خوبی با رژیم ایران دست پیدا نکنیم باید از مذاکرات بیرون بکشیم. (هر) توافقی باید امکان دسترسی بازرسان به تأسیسات علنی و مخفی رژیم ایران را فراهم کند.
هاوارد دین رهبر پیشین حزب دموکرات آمریکا اعلام کرد دولت اوباما باید مذاکرات هستهیی با رژیم ایران را ترک کند و اصرار خود برای رسیدن به توافق بر سر برنامه اتمی این رژیم را متوقف کند.
وی گفت: من نگران نحوه پیشبرد مذاکره و توافق با رژیم ایران هستم. من معتقدم باید از میز مذاکره بیرون رفت.
هاوارد دین افزود: رژیم ایران با استیصال دنبال خلاص شدن از دست تحریمهاست.
سناتور جمهوریخواه مارک کرک در بیانیهیی گفت: در هفته گذشته، دولت (آمریکا) یک سری امتیازات خطرناک هستهیی به رژیم ایران داده و در مقابل هیچ چیز جدی نگرفته است.
سناتور کرک، افزود با تصویب طرح کرک - منندز، فشار بیشتری بر روی رژیم ایران برای رسیدن به یک توافق وارد میآوریم.
سناتور تد کروز کاندیدای ریاستجمهوری سال2016 از حزب جمهوریخواه طی بیانیهیی باراک اوباما را بهخاطر طولانی کردن مذاکرات اتمی با رژیم ایران محکوم کرد و گفت: دیگر مذاکره بس است.
وی بیانیهاش اعلام کرد نگران پافشاری رژیم ایران بر لغو تحریمهاست آن هم در شرایطی که سازمان بینالمللی انرژی اتمی هنوز نتوانسته است از سایتهای اتمی این رژیم بازدید کند. رژیم ایران همچنین اصرار میورزد که مواد اتمی خود را حفظ کند.