این توافق پلوتونیوم لازم برای تولید بمب را از (رژیم) ایران سلب میکند. مسیر (رژیم) ایران را به بمب با غنیسازی اورانیوم میبندد. (رژیم) ایران توافق کرده که مواد لازم برای تولید بمب را ذخیره نخواهد کرد. علاوه بر این، بازرسان بینالمللی دسترسی بیسابقهیی به برنامة هستهیی (رژیم) ایران خواهند داشت، چون (رژیم) ایران با بازرسیهای بیشتری از هر کشوری در جهان مواجه خواهد بود. اگر (رژیم) ایران تقلب کند، جهان خواهد فهمید. اگر ما موضوع مشکوکی را دریابیم، آنرا بازرسی خواهیم کرد. لذا این توافق براساس اعتماد بنا نشده، بلکه بر اساسی بازتأیید بیسابقه بنا شده است.
این یک توافق درازمدت است، با محودیتهای شدید بر برنامة (رژیم) ایران بهمدت بیش از یک دهه و تدابیر شفافسازی بیسابقه که 20 سال یا بیشتر ادامه خواهد داشت. بهعنوان عضو پیمان منع گسترش هستهیی، (رژیم) ایران هرگز اجازة تولید تسلیحات هستهیی را نخواهد یافت.
در مقابل اقدامات (رژیم) ایران، جامعة بینالمللی، از جمله ایالات متحده، توافق کرده که به (رژیم) ایران کاهش مرحلهیی تحریمهای مشخصی را ارائه کند. اگر (رژیم) ایران توافق را نقض کند، تحریمها میتواند دوباره برقرار شود. در ضمن، سایر تحریمهای آمریکا علیه (رژیم) ایران بهدلیل حمایت آن از تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامة موشک بالیستیک آن، همه همچنان اجرا خواهد شد.
همانطور که این هفته گفتم، بسیاری از جزییات کلیدی باید طی سه ماه آینده نهایی شود و تا وقتی بر سر همهچیز توافق نشود، بر سر هیچ چیز توافق نشده است. حال اگر بازگشت به عقب وجود داشته باشد، توافقی در کار نخواهد بود.
سایت کاخ سفید - 15 فروردین 94
باراک اوباما با رهبران کشورهای بحرین، کویت، قطر و امارات متحده عربی گفتگو کرد و آنها را در جریان جزییات گفتگوها با رژیم ایران قرار داد. اوباما پیش از آن با ملک سلمان پادشاه عربستان گفتگو کرده بود. براساس بیانیه کاخ سفید که خبرگزاری رویتر آن را منتشر کرده است، باراک اوباما از رهبران شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرد بهار امسال در کمپ دیوید گردهم بیایند تا درباره توافق موقت اتمی با رژیم ایران به گفتگو بپردازند. باراک اوباما در این گفتگو به رهبران عرب منطقه خلیج فارس اطمینان داد که آمریکا به تعهد خود در قبال متحدانش پایبند است و تحریکات رژیم ایران در منطقه را زیرنظر دارد.